Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, hodowcamlody napisał:

Pomiędzy różnymi wersjami 12 z Ursusa występują jak duże różnice czy za parę tysięcy wszystko można zrobić jak w ostatniej wersji? W tych ciągnikach typowo ślizga wom i przedni napęd nie?

A co tam w najnowszych jest innego niż w starych? Tapicerowaną kabina, załączanie napędu elektrohydrauliczne, blokada przedniego mostu? 

Chyba, że z końcówką 34, to wtedy już różnic wiecej

Opublikowano
1 godzinę temu, astrahxenon napisał:

Czyli ten 698t jest ogólnie polecany w przeciwieństwie do 698 

Kolega robił ostatnio ten silnik 318 i wszystko dostał.

Opublikowano
7 minut temu, bratrolnika napisał:

@stempos1980 i widać już Roller poszedł w świat, bo ogłoszenie niedostępne

Bo to proste ciagniczki i mało awaryjne a cena nawet znośna była a wygląd lala😁

Roller obiedzie nowy nabytek niedawno kupony przez kogoś od kopalni😂🤣😂🤣

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś podpowie jak się ściąga takie koła w siewniku? Muszę w obydwu wymienić opony. Wykręciłem taką długą śrubę ktora idzie przez środek koła i nic się nie dzieje, nie wiadomo jak je ściągnąć.

IMG_20211005_171128.jpg

IMG_20211005_171120.jpg

IMG_20211005_171117.jpg

IMG_20211005_171106.jpg

IMG_20211005_171058.jpg

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano
1 godzinę temu, jacek3773 napisał:

Kopnij nogą i spadnie .mocowanie jak q taczkach

Próbowałem i nadal trzyma, tak jakby jeszcze na czymś siedzialo.

1 godzinę temu, Bananek napisał:

może łańcuch je trzyma (jedno)

Napędowe być może ale te drugie to cholera wie co go trzyma.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, KlimekPL napisał:

Czy ktoś podpowie jak się ściąga takie koła w siewniku? Muszę w obydwu wymienić opony. Wykręciłem taką długą śrubę ktora idzie przez środek koła i nic się nie dzieje, nie wiadomo jak je ściągnąć.

IMG_20211005_171128.jpg

IMG_20211005_171120.jpg

IMG_20211005_171117.jpg

IMG_20211005_171106.jpg

IMG_20211005_171058.jpg

a od spodu, pod tym ceownikiem, nie ma jakiego zabezpieczenia?

a skoro była śruba wzdłuż, to trochę rozegnij jakimś łomem i musi wyjść.

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v