Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdzie czarny a gdzie niebieski to obojętne w jednofazowym silniku, włożysz wtyczkę w podwójne gniazdko raz u góry, raz na dole i już będzie na odwrót. Ważne żeby żółtozielonego nie pomylić, bo wtedy zamiast chronić może zabić. Ochronny nie był podłączony, nie no super, ciekawe czy nie przez to że jest przebicie na obudowę...

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano

W sumie racja z czarnym/niebieskim. Musze więcej myśleć, zanim coś napiszę 🤷 myślę, że ochronny raczej niepodlaczony, bo akurat dwuzylowy był pod ręką, jak trzeba było polatać stary kabel.

Przekonamy się. Jak nie odpisze do pół godziny, to dzwońcie na pogotowie.

Założyłem tak o. Po włączeniu probowka pokazuje prąd na zaznaczonych zaciskach (w gniazdku mam brązowy/niebieski na odwrót niż wychodzi we wtyczce) cala betoniarkę przeleciałem probówka - nigdzie nie widać nic.

IMG_20210927_174617336~2_copy_1300x2312.jpg

Opublikowano (edytowane)

Wróć. Wziąłem jeszcze raz odpaliłem i wszystko sprawdzam, to na zaznaczonej obudowie delikatnie żarzy się probówka, tak ino ino. Nigdzie indziej nic nie widać.

IMG_20210927_175946320~2_copy_1017x1167.jpg

Kolejna aktualizacja - chwilę postal no i jest bardzo ciepły na obudowie - ta połowa silnika od ośki. Myślałem, że może przez to, że górne koło pasowe od wieńca ma trochę luzu, ale zdjalem pasek, puściłem silnik, no i jest bardzo ciepły, żeby nie powiedzieć gorący. Na  obudowie  kondensatora nie pokazuje teraz probówka nic.

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

jak będziesz zaprawiał na sucho, nic się nie będzie działo :D

w razie czego:

stara, czujesz coś ?

nie

to faza jest w innym przewodzie

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, bratrolnika napisał:

Założysz rękawice dielektryczne i jakoś tam zaprawisz 

Moge pożyczyć, właśnie wróciły z atestowania

Ja się nie prądu boję, tylko że silnik się zajeździ. Ale jak nawet to nie ten kondensator, to i tak będę próbował, może wytrzyma. Środa ostatni dzień pogody, w czwartek deszcz, a w piątek już do pracy. A chce chociaż część obsiać.

22 minuty temu, jahooo napisał:

jak będziesz zaprawiał na sucho, nic się nie będzie działo :D

w razie czego:

stara, czujesz coś ?

nie

to faza jest w innym przewodzie

Taaaa, nie mam nikogo do pomocy, także jakby mnie jebnelo, to dopiero po paru godzinach matka by mnie znalazła, jakby tam akurat przechodziła

18 minut temu, MF675ursus napisał:

W gumofilcach i plastikową łopatą ładuj ;)

Wiadrem plastikowym ładuje i w croxach, także zabezpieczony 😄

Edytowane przez daron64
Opublikowano (edytowane)

@bratrolnika

Co myślisz? Jak to Twoim zdaniem wygląda? Niedaleko mnie. Z transportem pewnie by się w te 12 zmieścił, jakby coś potargować.

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-jednoosiowa-wywrotka-5t-CID757-IDL0leN.html

Jeszcze kminie nad bardzo biedna wersja typu np

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-przyczepe-jednoosiowa-wywrotka-CID757-IDK7V5D.html

+

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-CID757-IDLDmYg.html

Jeszcze by na żmijkę starczyło i na flache. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
9 godzin temu, daron64 napisał:

@bratrolnika

Co myślisz? Jak to Twoim zdaniem wygląda? Niedaleko mnie. Z transportem pewnie by się w te 12 zmieścił, jakby coś potargować.

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-jednoosiowa-wywrotka-5t-CID757-IDL0leN.html

Zrobiona ładnie, ale nie funkcjonalnie, tylna burta otwierana tylko dołem, tylko wywrot na tył, ten siłownik jakoś tak nie po mojemu, choć jeśli wierzyć że to fabryczna to widocznie daje radę

• Thanks 1
Opublikowano

Nie ma się co dziwić Darkowi, ojca już niestety nie ma,tam u niego na końcu świata ciężko jakiegokolwiek fachowca znaleźć, to i sam się morduje. Chwała mu za to że nie pieprznął tego wszystkiego w diabły, tylko próbuje ciągnąć ojcowiznę

• Like 2
Opublikowano
25 minut temu, bratrolnika napisał:

Zrobiona ładnie, ale nie funkcjonalnie, tylna burta otwierana tylko dołem, tylko wywrot na tył, ten siłownik jakoś tak nie po mojemu, choć jeśli wierzyć że to fabryczna to widocznie daje radę

To nie fabryczna, może tylko rama, bo pisze że zagraniczna. Reszta to twór garażowy.

Opublikowano
34 minuty temu, robi57362 napisał:

dawaj wiecej to lepsze niż byle jaka gazeta

Czasem się zastanawiam, czy to tylko ja się tak morduje z tym, ale potem spotykam kuzyna i uwierz - to co na się mam, to jest nic w porównaniu z tym co kuzyn przechodzi ze swoją gospodarka 🙆

32 minuty temu, jahooo napisał:

ale jakie życiowe

I muzyczka "trudneeeeee sprawyyy" 

31 minut temu, bratrolnika napisał:

Nie ma się co dziwić Darkowi, ojca już niestety nie ma,tam u niego na końcu świata ciężko jakiegokolwiek fachowca znaleźć, to i sam się morduje. Chwała mu za to że nie pieprznął tego wszystkiego w diabły, tylko próbuje ciągnąć ojcowiznę

Już nie przesadzajmy z tą chwalą itd. Robię, bo człowiek jest głupi - ojciec całe życie rypal, to szkoda gospodarki. A najlepiej finansowo i zdrowotnie by było puścić to w dzierżawę. Kasę podzielić z matką i wszyscy mieli by się lepiej. Tyle z teorii. A w praktyce jak np jestem chory i nie mogę robić, to uj mnie strzela, że tyle można by było rzeczy ogarnąć, a tu człowiek musi siedzieć. I psychicznie bardziej dostaje niż by fizycznie się natyral. 

A co do fachowców, to fakt. Nie ma nikogo. Zresztą widzicie po niektórych pytaniach - przecież jakbym miał na miejscu kogo się poradzić, to bym tych pytań na internetach nie zadawał. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v