Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, gregor1284 napisał:

Jak poszukiwania paszowozu? 

Ciężko idzie mam nadzieję że nie będę poszukiwał jak nasz forumowy kolega😉

U mnie jest taki problem ze mam wjazd 2.30 a takich mało jest. Ewentualnie jest drugie zbić nadproze nad drzwiami to wtedy by z 15cm drzwi były wyższe. 

Opublikowano
mariuszd93 napisał:

jak ktoś chce za darmo to powodzenia życzę.

Za swoją na powyżej 20 tysięcy nie liczę, ale myślę, że realnie ok 17 wezmę.

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

👍 też tak myślę

bratrolnika napisał:

22 minuty temu, mariuszd93 napisał:

że realnie ok 17 wezmę

Jak wyczekasz kupca to pewnie tak, tak jak pisałem, 15 do wzięcia w ciągu dnia, może dwóch, bez czekania

jak najbardziej jak jest ok to handlarz za 18-20 wystawi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, slawek74 napisał:

to tylko na połowę 😃 dobra d55 to powyżej 20tys

Dobra , a ta ze zdjęcia 🤔

Gdzieś 12 tyś mogę dać 😛

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
17 godzin temu, mariuszd93 napisał:

A propos przyczep... Ile coś takiego może być warte?

D 55 z papierami, siłownik suchy, rama i podłoga ok. Burty chyba jeszcze oryginalne. Nowy zaczep, bo stary pogięty...

IMG_20210904_135539.jpg

na starej ramie nie licz na kokosy, no chyba że ktoś niekumaty
stoi niedaleko mnie ta z hutniczą na sprzedaż i z 15 już zszedł a dalej wisi w ogłoszeniu
https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-d-55-89r-wywrotka-na-3-strony-okazja-CID757-IDLg7k6.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=5

Opublikowano
Ursus932 napisał:

4 godziny temu, slawek74 napisał:

to tylko na połowę 😃 dobra d55 to powyżej 20tys

Dobra , a ta ze zdjęcia 🤔

Gdzieś 12 tyś mogę dać 😛

na raty będziesz kupował 🤔🤪😁

Opublikowano
42 minuty temu, izydor6280 napisał:

na starej ramie nie licz na kokosy, no chyba że ktoś niekumaty
stoi niedaleko mnie ta z hutniczą na sprzedaż i z 15 już zszedł a dalej wisi w ogłoszeniu
https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-d-55-89r-wywrotka-na-3-strony-okazja-CID757-IDLg7k6.html?isPreviewActive=0&sliderIndex=5

Starej ramie? Nie bardzo rozumiem. 

Zresztą nie zależy mi na sprzedaniu, nawet ogłoszenia nie dałem. Jak nie wezmę 17 to nie sprzedam i tyle 

Opublikowano

Nowsze miały trochę zmian konstrukcyjnych

Taka jak twoja to około 15-16 tys, za 20 to o wiele lepszy stan, burty nowe itp, to dobra baza do modernizacji, ale nie za 16-17 tys, bo i tak trzeba ramę wzmacniać

Opublikowano
45 minut temu, jahooo napisał:

Nowsze miały trochę zmian konstrukcyjnych

Taka jak twoja to około 15-16 tys, za 20 to o wiele lepszy stan, burty nowe itp, to dobra baza do modernizacji, ale nie za 16-17 tys, bo i tak trzeba ramę wzmacniać

Ale ja nie chcę 20 😆

Czyli jakich zmian?

Bo mam też starszą i jedyna zmiana jaką widzę, to w starszej uszy wywrotu w gørnej ramie blaszane, w tej ze zdjęcia odlew

1 minutę temu, Karol445 napisał:

Też tak myślę Przyczepa 4-5 t ładowności to sie dla wiekszych gosp nie nadaje do niczego a małych na taką nie będzie stać ale mimo to ceny jak za złoto

D 55 ma w papierach ładowność 6 ton. Przy zabudowie 1 m wchodzi 9 ton żyta

Opublikowano

Nowszy typ wózka z przodu i obrotnicy, rama na całej długości ma jednakową szerokość, zmiany w tylnej części , inne piasty kół

one były dość długo produkowane, może nawet jeszcze ktoś to klepie

z wad - jest dość wysoka na tych kołach, dlatego na wsi była wcześniej mało popularna

Opublikowano
9 minut temu, mariuszd93 napisał:

Ale ja nie chcę 20 😆

Czyli jakich zmian?

Bo mam też starszą i jedyna zmiana jaką widzę, to w starszej uszy wywrotu w gørnej ramie blaszane, w tej ze zdjęcia odlew

D 55 ma w papierach ładowność 6 ton. Przy zabudowie 1 m wchodzi 9 ton żyta

I co to te 9 ton zboża??? jak się ma blisko pola to spod kombajnu odwozić co najwyżej i to jak słaby kombajn bo spod lexiona nie odbierzesz O wożeniu do skupu nawet nie wspominam bo to by miesiąc woził Do kukurydzy też bez sensu bo nie weźmie w nią nawet z hektara A jak ktoś z 5 ha i jedną C360 ma wydać więcej na przyczepę niż ciągnik warty to całkowicie bez sensu

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

Nowszy typ wózka z przodu i obrotnicy, rama na całej długości ma jednakową szerokość, zmiany w tylnej części , inne piasty kół

one były dość długo produkowane, może nawet jeszcze ktoś to klepie

z wad - jest dość wysoka na tych kołach, dlatego na wsi była wcześniej mało popularna

Jednakową szerokość (a raczej wysokość) to miały może przeróbki. 

Nie chce mi się wchodzić w zbędne dyskusje, jest jaka jest. Ktoś zechce to kupi, nie to też żaden dramat 😁

6 minut temu, Karol445 napisał:

I co to te 9 ton zboża??? jak się ma blisko pola to spod kombajnu odwozić co najwyżej i to jak słaby kombajn bo spod lexiona nie odbierzesz O wożeniu do skupu nawet nie wspominam bo to by miesiąc woził Do kukurydzy też bez sensu bo nie weźmie w nią nawet z hektara A jak ktoś z 5 ha i jedną C360 ma wydać więcej na przyczepę niż ciągnik warty to całkowicie bez sensu

Spoko do c 360 to można czepiać taką ze 12 ton 🤣🤣🤣

A tak szczerze to nie wiem co chcesz powiedzieć 🙆😆

Opublikowano

Ale to nie chodzi o cenę. Piszesz że 9 ton to mało żeby wysypać z leksiona... A za chwilę coś o c 360... Jak to się ma jedno do drugiego...?

Inna sprawa, że objętość tej przyczepy przy zabudowie 1 m, to ponad 10 m³ , więc się zmieści...😀

Opublikowano (edytowane)

Chodziło mi że ktoś kto ma 5 ha i obrabia to jedną 360  nigdy nie kupi przyczepy za 20tyś bo to przewyższa wartość ciągnika a jest potrzebne raptem parę razy w roku Poza tym za 20 tyś można mieć juz coś więcej

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-hl-60-11-3-stronny-wywrot-9-ton-ladownosci-autosan-sanok-CID757-IDHm9SU.html#0c7ca0b347

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-12t-CID757-IDL1jI3.html#57952b2cd8

Edytowane przez Karol445
Opublikowano

D 55 to akurat nie jest zła przyczepa, w sumie to bliźniaczo podobna do d 47, ale zdecydowanie mocniejsza konstrukcja i pół metra dluższa. Produkowana tylko jako ciężarowa, moja w papierach jako rolnicza. 

Kurde żebym wiedział, że taka afera będzie, to bym nie wstawiał foty 🤦‍♂️🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v