Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Na OLX pełno jest tych kosów. Widocznie właściciele już się nacieszyli.

gdy nie ma trawy i slomy to idzie gdy sa to jest problem a raczej gora sciagnietych problemow, na wylegnietym i przerosnietym to po 2-3 metrach koniec jazdy-talerzowka idzie po tym jak burza .

ursus kupil zetora -koniec swiata pany...........

• Like 1
Opublikowano

swego czasu dorabialem do Same ,adoptowałem z osiemdziesiątki ,i stąd moje pytania ,bo ,,zgrać 'i i by pasowało i w miarę zamocować to już trzeba się postarać

• Like 1
Opublikowano

bardzo dziękuję wszystkim 🤝🙂 za wspólne poszukiwania  , marudom co mnie denerwowali też B|

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

bardzo dziękuję wszystkim 🤝🙂 za wspólne poszukiwania  , marudom co mnie denerwowali też B|

Zaraz denerwowali 🤨 to była swoista motywacja która jak widać przyniosła pozytywny skutek .

Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

daj chociaż tu zdjęcie bo nie miałem okazji zobaczyć, jak nie wrzucisz to nie uwierzem 

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

@Agrest pytaj jego🤭

To zupełny mechanik, bez cewek i pierdół. Może być ok.

Opublikowano
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

Gratulacje!

W końcu na czym stanęło?

Opublikowano
9 minut temu, KaMel napisał:

Gratulacje!

W końcu na czym stanęło?

na tym że kupił.

Opublikowano

Pytanie do znawców od pompy beczkowozu. Woziłem nim trochę dzisiaj i oryginalny wałek wom się ukręcił. Założyłem z bezpiecznikiem to 2 razy się ściął. Za każdym razem ją kręciłem pompa bez problemu. Gdzie zajrzeć. Coś w łopatki wpadło. Beczka 5 lat meprozet od nowości.

Opublikowano (edytowane)

@Ursus932 ten zetor to obciążniki ma z pronara z przodu? Tyl na 28 czu 30 felgach? Krajowy to nie jest,z zagramanicy sprowadzony zapewne? Z hiszpanii czy holandii? Ten dach to ktos malowal?czy oryginal?bo slyszalem ze podobno nie mozna malowac białych dachów jak jest z tworzywa,jak metalowy to nie ma problemu. No i halogeny tez zmieniane pewnie bo byłyby okragle,ale wiem ze kwadratowe na holandii były.

Ale ogólnie gratulacje zakupu, niech sie sprawuje

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano
Przed chwilą, Belaruss820 napisał:

bo slyszalem ze podobno nie mozna malowac białych dachów jak jest z tworzywa,jak metalowy to nie ma problemu.

widział kto kiedykolwiek metalowy oryginalny dach na takiej kabinie?? o czym Ty piszesz?

3 minuty temu, KaMel napisał:

Tak, to już wiedziałem

to o co pyta?

Opublikowano
1 godzinę temu, KaMel napisał:

Gratulacje!

W końcu na czym stanęło?

Dzięki 👇

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

zetur 7245

1 godzinę temu, MF675ursus napisał:

Z wyglądu na w miarę oryginalnego Zetora 7245

54 minuty temu, Belaruss820 napisał:

@Ursus932 ten zetor to obciążniki ma z pronara z przodu? Tyl na 28 czu 30 felgach? Krajowy to nie jest,z zagramanicy sprowadzony zapewne? Z hiszpanii czy holandii? Ten dach to ktos malowal?czy oryginal?bo slyszalem ze podobno nie mozna malowac białych dachów jak jest z tworzywa,jak metalowy to nie ma problemu. No i halogeny tez zmieniane pewnie bo byłyby okragle,ale wiem ze kwadratowe na holandii były.

Ale ogólnie gratulacje zakupu, niech sie sprawuje

Tak od Pronar ,koła 30 , tak nie jest krajowy ale u rolnika już kilka lat , dach malowany , halogeny założył kwadratowe , z tyłu haki i dwa siłowniki wspomagające , opony wszytkie cztery prawie nowe radialki 

Dzięki 

7 godzin temu, igor10246 napisał:

daj chociaż tu zdjęcie bo nie miałem okazji zobaczyć, jak nie wrzucisz to nie uwierzem 

Było nie iść tak wcześnie spać wczoraj ☺️

Opublikowano

Czepiacie się jakichś szczególików typu czy lampy w dachu okrągłe czy kwadratowe .Czy lampy w masce okrągłe a nie kwadratowe ,dach nie taki ,czy gdzieś podmalowany ,jakby to był jakiś okaz kolekcjonerski że wszystko musi się zgadzać w najdrobniejszym szczególe.Najważniejszy jest stan techniczny ,opony bo lampy nie ciągną pługa.

• Like 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v