Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, stempos1980 napisał:

Już kupiona ta z tego linku co rano wstawiłem.

Pierwsza było oglądana i potem pojechaliśmy dalej.

Łącznie 7 sztuk oglądaliśmy i na koniec po ta  że Zwolenia pojechaliśmy 

Pług 3 skiby i w pole i ogień z rury😁

Nie jestem w temacie to ostatecznie za ile sztuka została zakupiona ?

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, bratrolnika napisał:

@daron64 ty takie coś sprzedałeś ostatnio???

IMG_20210908_195854_922.jpg

IMG_20210908_195850_304.jpg

Tak. 5 dych z wysyłką. Bodaj @6465 pisal, że za nowe coś koło 9dych dawał. 

23 minuty temu, gregory81 napisał:

Nie blok tylko korek puścił. Kupić nowy wyciągnąć stary, wbić nowy i będzie ok. 

Tak jak niżej już wyjaśnili.

18 minut temu, soltys48 napisał:

Nie blok a brok...

@daron64 mało roboty. Przyspawaj nakrętkę wkrec w nią pręta gwintowanego,na końcu kolejna a pomiędzy nakrętki kawałek płaskownika. Zaczniesz nim uderzać o górną nakrętkę i powinno wyjść

Mam nadzieję że nie namieszałem zbytnio

Nie wiem co tam z niego zostało, tutaj, gdzie dziura się zrobiła, to chciałem wkoło śrubokrętem obdrapac, żeby zmierzyć, to tak już jak papier wszystko. Jutro będę walczył.

17 minut temu, bratrolnika napisał:

On nie napisał blok, tylko brok-a to akurat fachową nazwa tego jak ty to nazwałeś korka

Do znajomego jak dzwoniłem i mówię, że brok trzeba wymienić, to też zrozumiał że blok 😅

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Jaki może być orientacyjny koszt instalacji pneumatycznej do przyczepy jedoosiowej? Mam teraz silownik hydrauliczny przy hamulcach Ale do 60 sobie jej nie podepne. Co byłoby potrzebne? Butla silownik co jeszcze? Odwadniacz?

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

w 7011 ? grzalkę wstaw

Już pisałem wyzej- zimę najpewniej cała będzie stał w garażu, jak coś mam do roboty, to 8145 odpalam. Tak w ogóle, jak matka skończy z krowami, to 7011 i 60tke to będę chyba tylko przepalały co jakiś czas, bo nie widzę dla nich później roboty.

21 minut temu, bratrolnika napisał:

Jakby co to też się chętnie tego dziadostwa pozbędę, da kto na flaszkę??? Sprawne 

Ciężka sprawa, ja mam od uja części od pneumatyki i zerowe zainteresowanie.

Opublikowano
26 minut temu, bratrolnika napisał:

Jakby co to też się chętnie tego dziadostwa pozbędę, da kto na flaszkę??? Sprawne 

Mogę zarezerwować do końca tygodnia? Znajomy chba szuka (muszę dopytać czy kupił). 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, bratrolnika napisał:

Czyli wyjedzie pewnie następnym kursem do huty

3698992.jpg

Widział Ty ceny zetorkow? A to jeszcze ojciec nówkę kupił. Prawie 40 lat w jednych rękach. Ty wiesz ile to będzie warte, jak mu maskę kupię i w puszkę farby zainwestuje?

k**wa, nie wiem czemu pomyślałem, że odnosisz się do ciągników, a nie do pneumatyki 🤦 ale już uj zostawię - dobry obrazek :)

8 minut temu, szwagier24 napisał:

Mogę zarezerwować do końca tygodnia? Znajomy chba szuka (muszę dopytać czy kupił). 

Możesz mu jeszcze te foto pokazać, może co wybierze sobie :)

1789823807_IMG_20210306_1655592682_copy_717x516.jpg.eeebf2180620bb316a9936241f38766d.jpg

k**wa, ja myślałem, że ja mialem awarie, a ludzie to mają prawdziwe problemy

Screenshot_20210908-212712.png

Edytowane przez daron64
  • Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, daron64 napisał:

3698992.jpg

Widział Ty ceny zetorkow? A to jeszcze ojciec nówkę kupił. Prawie 40 lat w jednych rękach. Ty wiesz ile to będzie warte, jak mu maskę kupię i w puszkę farby zainwestuje?

k**wa, nie wiem czemu pomyślałem, że odnosisz się do ciągników, a nie do pneumatyki 🤦 ale już uj zostawię - dobry obrazek :)

Możesz mu jeszcze te foto pokazać, może co wybierze sobie :)

Na chodzie czy nie wiesz? 

Banka przypadkiem gdzieś się nie ukryła? 

Opublikowano (edytowane)

W sensie zbiornik powietrza? Gdzieś się wala, ale to dość duże i tak sobie z pakowaniem tego. 

A czy na chodzie, to nie mam pojęcia. Ojciec to demontował wszystko, ale czemu, to już Ci nie powiem. Także ze sprawnością raczej ostrożnie bym podchodzil

Edytowane przez daron64
Opublikowano
2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Drogo jak na wyjucha.

19.500 tys z transportem

Sąsiad jeszcze lepiej zapłacił bo 25000 za 3p. I to w stanie średnim, jedynie jako tako odmalowany.

Ja sie cieszę, ze u mojej ciotki poszli w ostatniej chwili po rozum i zrezygnowali z wyjca na rzecz zetorka. Oglądali namiętnie 60-tki i na nic innego nie chcieli patrzeć bo do tego to części dostępne i tanie i wszystko samemu naprawi a do zetora wszystko drogie i dużo pali. Kupili za 23 tysie w dobrym stanie 7011 z turem trzysekcyjnym hydrametu. Ciągnik wymaga pewnych poprawek ale ogólny stan dobry. 

I przy okazji stwierdzam że naprawdę fajne te stare zetorki, a niczym nie ustępują tej nowszej serii. Jedynie sprzęgło ciężej chodzi bo jest mechaniczne. A tak żadnych różnic.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, KlimekPL napisał:

Sąsiad jeszcze lepiej zapłacił bo 25000 za 3p. I to w stanie średnim, jedynie jako tako odmalowany.

Ja sie cieszę, ze u mojej ciotki poszli w ostatniej chwili po rozum i zrezygnowali z wyjca na rzecz zetorka. Oglądali namiętnie 60-tki i na nic innego nie chcieli patrzeć bo do tego to części dostępne i tanie i wszystko samemu naprawi a do zetora wszystko drogie i dużo pali. Kupili za 23 tysie w dobrym stanie 7011 z turem trzysekcyjnym hydrametu. Ciągnik wymaga pewnych poprawek ale ogólny stan dobry. 

I przy okazji stwierdzam że naprawdę fajne te stare zetorki, a niczym nie ustępują tej nowszej serii. Jedynie sprzęgło ciężej chodzi bo jest mechaniczne. A tak żadnych różnic.

Oglądaliśmy 3p jednego w Ori farbie za 20 tys ale tylne kapcie natychmiast do wymiany i silnik mocno podejrzany bo mocno stukało w nim coś i daliśmy spokój.

Szwagra kasa i jego naprawy ewentualnie.

Ten ma lekki wyciek albo z uszczelki pod plecakiem albo z tych bocznych dekielków co wałek jest wsadzony od niby przeciążenia podnośnika 

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v