Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

No powiedziałeś mu realną cenę, którą może uzyskać i chyba za długo się z tym nie bujać. Swoją drogą dziwne - opony oryginalne a prawie remont silnika zrobiony. Tuleje też wymieniane? U mnie 5211 dobrze ponad 9000 mth, drugie opony a do silnika nie ma potrzeby zaglądać, ale oleju trochę bierze i gdyby był głównym ciągnikiem to pewnie ten pobór oleju byłby dość znaczny...

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Nic nie ma. SMS pisz, masz do mnie numer????

Eeee elektrykspawaczmotocyklista dlaczego nie działa mi wentylatorem z timerem przy takim podłączeniu? 

a jak zmostkuje bananowo zielony z brązowym to działa? 

03C2B512-635A-433A-BADA-8C6EE5FA6030.jpeg

Opublikowano
57 minut temu, Grzechooo napisał:

Zdjęć nie mam ale pewnie niedługo będę miał, ciągnik pracował na 12ha jako główny bo ma jeszcze ciapka. Opony bylejakie bo jeszcze oryginalne mówił że nie wymieniał ich jeszcze malowany to był kiedyś ale to z 5-7 lat temu, skrzynia chyba nie ruszana. To taki starszy gość tym jeździł do ideału mu sporo brakuje, wczoraj powiedziałem mu że minimum 20 musi wziąć, żeby chłopa jaki handlarzyk w uja nie chciał zrobić.

Porób zdjęcia, dopytaj o skrzynie, wspomaganie, przedni most i wtedy bedzie można dokładniej powiedzieć. 

33 minuty temu, wlamaj1 napisał:

No powiedziałeś mu realną cenę, którą może uzyskać i chyba za długo się z tym nie bujać. Swoją drogą dziwne - opony oryginalne a prawie remont silnika zrobiony. Tuleje też wymieniane? U mnie 5211 dobrze ponad 9000 mth, drugie opony a do silnika nie ma potrzeby zaglądać, ale oleju trochę bierze i gdyby był głównym ciągnikiem to pewnie ten pobór oleju byłby dość znaczny...

Mój 7011 też miał już kiedyś remont silnika - w końcówce 80/poczatek 90. Ojciec mówił, że robił bo "słabo palił", a że była kasa wtedy to się nikt nie pier**lil. Teraz jak robiliśmy silnik (strasznie kopcił), tzn to gdzieś w 2013-14 chyba, to mechanik mówił, że on by tylko zmienił pierścienie na tłokach, no ale miałem już pozamawiane zestawy naprawcze, to założyliśmy. Dół to obejrzał panewki i wal i powiedział żeby nie dotykać. W głowicy przytarly zawory tylko, ale rok później zapomniałem spuścić wodę i wyjebalo dwie głowice, to kupiłem wszystkie nowe (od tego czasu mam wszystko na płynie już). Tylni most to tylko podkładki pozmieniał, reszta wyglądała naprawdę bdb. Pompę wymieniłem teraz - jeszcze ori była. Wspomaganie padło dawno temu. Skrzynia była robiona przeze mnie pierwszy raz od nowości - baaaardzo długi czas stukało na 3, reszta wszystko elegancko chodzilo. Po rozebraniu to chyba 3, albo 4 tryby, wszystkie walki i jeden pierścień na synchronizatorze bylo do wymiany. Generalnie niewiadomo ile ma przebiegu. Licznik padł przy 7 tysiącach, gdzieś w latach 90tych. Do 2012 to byl glowny ciągnik, szacunkowo 15napewno przekroczył. Opony zmieniałem jak był ten pierwszy remont robiony, ale nie wiem czy stare były ori, bo gdzieś w garażu stare barumy jakieś leżały. Więc to pewnie były drugie.

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

To który lepszy , siłownik od spodu ?👇https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ladowacz-cyklop-CID757-IDKyzXh.html

Czy od góry ?👇 I jakie są różnice w użytkowaniu , czy żadne https://m.olx.pl/d/oferta/cyklop-w-bardzo-dobrym-stanie-CID757-IDJntZO.html

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

@6465 tyle to i ja wiem 🙂

Jakby siłownik od dołu był lepszy, to by pewnie tego nie zmienili. 

Swoją drogą cena kosmos, niezależnie od stanu

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Ursus932 napisał:

To który lepszy , siłownik od spodu ?👇https://m.olx.pl/d/oferta/sprzedam-ladowacz-cyklop-CID757-IDKyzXh.html

Czy od góry ?👇 I jakie są różnice w użytkowaniu , czy żadne https://m.olx.pl/d/oferta/cyklop-w-bardzo-dobrym-stanie-CID757-IDJntZO.html

Jedni chwalą stary typ, inni nowy. Ja mam takiego starucha ze szok ale pompą nowa, rozdzielacz kiedyś ogarniałem, komplety w siłownikach zmieniałem i śmiga. W tych nowego typu popieprzone bo przez sworznie olej idzie 

Przed chwilą, daron64 napisał:

Jakby siłownik od dołu był lepszy, to by pewnie tego nie zmienili. 

Swoją drogą cena kosmos, niezależnie od stanu

Te modernizację naszych to wiesz jak to jest... 

Opublikowano (edytowane)

Pany, mam wyrzeźbiony ze starego kultywatora pseudo agregat, ma 2.7m szerokości roboczej, dwa rzędy zębów. Miałem do tej pory 7waskich w tylnim rzędzie i 6szerokich w przednim. Mogę zalozyc jeszcze 4 wąskie (i ewentualnie z 1-2szerokie - więcej mocowań nie mam), tylko nie wiem jak to rozegrać - do tylniego dołożyć 2, to wtedy będę miał 9 i powiedzmy z przodu na boki też dwa? Czy tylko dwa na tył, a na przód szerokie? Ewentualnie mogę wszystkie przednie zmienić na wąskie, wtedy z tyłu miałbym 9, z przodu 8, wykorzystane wszystkie mocowania, żadnego wąskiego na zapas. No i więcej roboty, bo troszkę przy mocowaniu musiałbym porzezbic. Jak byście to widzieli? Pytam, bo może ktoś miał podobne dylematy. Wiem, że mogę sobie spróbować i zobaczyć w polu jak będzie szło, ale jak zawsze czas czas czas. 

8 minut temu, gregor1284 napisał:

Te modernizację naszych to wiesz jak to jest... 

Myślisz, że zmieniali, aby zmienić? Nie mam doświadczenia ze starym, tylko tak ogólnie sobie kminie, że jak już zebrali się do modernizacji, to coś musiało nie grac

Edytowane przez daron64
Opublikowano

No właśnie może ktoś jeszcze się wypowie co dała ta modernizacja ? A ile można dać za taki cyklop ?żeby na AF nie powiedzieli że przepłaciłem :ph34r:

Opublikowano

992e31aa4a2db4c72331d5100d83

A na poważnie, to tak jak po ogłoszeniach patrzę, to stary typ 2-5tys, nowy typ najczęściej 4-5. Oczywiście trafiają się tańsze czasem i w ch*j droższe, ale takie przyzwoicie wyglądające, to niezależnie od typu to w okolicach 4k, przynajmniej takie wnioski po obserwacjach ogłoszeń w moim terenie wysuwam. A forum jak to forum, ile byś nie dał, zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci napisze, że on to by za połowę tego kupił, a tak w ogóle to cyklop to przeżytek, a tak juz całkiem w ogóle, to i tak nie kupisz :)

• Haha 2
Opublikowano
bratrolnika napisał:

9 godzin temu, jedrus2020 napisał:

Darek sprawdź sobie skrzynkę.

Nic nie ma. SMS pisz, masz do mnie numer????

nie mam numeru. Wyślij mi swoje dane na jakie mam wysłać kuriera. numer tel i adres

Opublikowano
wlamaj1 napisał:

opony to w dużej mierze jak często asfalt dotykał czasem ciagnik asfaltu prawie nie widzi i opony wtedy x2 wytrzymują a czasem zboże czy inne płody gdzieś dalej na skup odwożą

Opublikowano
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Eeee elektrykspawaczmotocyklista dlaczego nie działa mi wentylatorem z timerem przy takim podłączeniu? 

a jak zmostkuje bananowo zielony z brązowym to działa? 

03C2B512-635A-433A-BADA-8C6EE5FA6030.jpeg

Może to na zapach działa, spróbuj jakiego bączura mordercę koło niego puścić, może zadziała🤣 

Nie mam dziś głowy do tego, przepraszam

21 minut temu, jedrus2020 napisał:

nie mam numeru. Wyślij mi swoje dane na jakie mam wysłać kuriera. numer tel i adres

A twój numer kończy się na 401??? Bo jak tak to ja do ciebie mam

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

No właśnie może ktoś jeszcze się wypowie co dała ta modernizacja ? A ile można dać za taki cyklop ?żeby na AF nie powiedzieli że przepłaciłem :ph34r:

Starego typu widziałem parę, i co drugi miał ramię dodatkowo wzmocnione celownikiem. W nowym typie prędzej hydraulika nie podniesie niż ramię puści. No i nowy typ ma inny chwytak, na jeden siłownik, działa szybciej niż w starym na dwa siłowniki, chociaż akurat te w linku mają takie same chwytaki

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
14 minut temu, daron64 napisał:

@Ursus932 A nie mowilem

Darek Ty nie słuchaj tego co pier**li @slawek74  ma tury to będzie chwalił , co z tego że wydajność , tylko weź po deszczu kładź turem to błoto że h*j a bałagan , co może nie upadnie mu z łyżki jak wozi 🤔 , fakt że mam na 60 ale nie ma znaczenia

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v