Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, witejus napisał:

Powinien nadmiar wyjść bokami

No nadmiar wyszedł. Teraz jeszcze rozebrałem i zebrałem smar - bez efektu grzeje się. Przejechałem z 10arow to nagrali się tak, że rękę z 5sekund można na nim utrzymac

13 minut temu, galan99 napisał:

Zapewne było nasmarowane dobrze łożysko przed założeniem do obudowy i do smarowane dodatkowo .

Łożysko jest nie kryte, nie było smaru, taki a'la olej tylko

Opublikowano (edytowane)

Teraz te łożyska też takie robią.

Znajomemu w clasie poszło łożysko na napinaczu to szybka naprawa na polu łożysko kupione w sklepie najlepsze jakie miał na półce i 3 kółka zrobił i szlag go trafiło.

Zamontował stare łożysko Ori  z innego napinacza i śmiga.Te nowe niektóre to strach zakładać do takich maszyn a nie wszystkie łożyska też są przystosowane do wysokich obrotów

Edytowane przez stempos1980
Poprawa
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Nie wiem, łożysko weszło lekko, nie było czuc żeby na siłę się je nabija. Objeżdżam parę razy, sprawdzam - dość ciepłe ale nie mocno gorące. Nie wiem co robic

To łożysko z tuleją czy pierścieniem blokującym? Nieraz tuleja ma inną grubość i łożysko nie ułoży się jak trzeba i obudowa przy dokręcaniu pręży minimalnie 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, pawel885 napisał:

Za dużo smaru , poważnie . Nie wolno nabijać do oporu . 

Zgadza się, nabij do oporu a się nie dotkniesz obudowy.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A skądże. Ale mam już inny problem - heder mi stanął. Tak jakby przy napędzie motowidel blokowało. Ehh 

A mozesz ruszyć dzwignia zeby heder włączyć? U mnie jak nie moglem wlaczyc to okazalo sie ze ta rolka/napinacz za schodkami za mocno do gory poszedl przy wyłączaniu i sie zablokował i dzwignia nie chciala ruszyc

Opublikowano (edytowane)

Łożysko narazie jeżdżę obserwuje. Heder ok - kosze pierwszy raz i jestem nieogar i nie zauważyłem kamienia pod ślimakiem, dopiero jak drugi raz sprawdzałem to go znalazłem. Dla odmiany jebnal pas jezdny.

Wie ktoś ile może ważyć wariator? Chodzi mi o to, czy w dwóch chłopa rękoma go zdejmiemy i założymy, czy trzeba sobie podwieszać?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
17 minut temu, daron64 napisał:

Łożysko narazie jeżdżę obserwuje. Heder ok - kosze pierwszy raz i jestem nieogar i nie zauważyłem kamienia pod ślimakiem, dopiero jak drugi raz sprawdzałem to go znalazłem. Dla odmiany jebnal pas jezdny.

Wie ktoś ile może ważyć wariator? Chodzi mi o to, czy w dwóch chłopa rękoma go zdejmiemy i założymy, czy trzeba sobie podwieszać?

Przerabiałem to w tym sezonie. Samemu zeby zalozyc pas i wariator nie ma szansy. Robilismy tak ze żona na silniku trzymala za podwiazany pas zeby na dol nie spadl i na koło założyła,a ja z tesciem zakladalismy wariator,pozniej juz tylko aby pasowal z napinaczem i bedzie dobrze. Ja dwa pasy zmieniałem od razu

• Thanks 1
Opublikowano

A ja dzukal i nie znalazł ,- dzieki

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Przerabiałem to w tym sezonie. Samemu zeby zalozyc pas i wariator nie ma szansy. Robilismy tak ze żona na silniku trzymala za podwiazany pas zeby na dol nie spadl i na koło założyła,a ja z tesciem zakladalismy wariator,pozniej juz tylko aby pasowal z napinaczem i bedzie dobrze. Ja dwa pasy zmieniałem od razu

A pas założony na jeden "rowek" starczy, czy przeważa na bok?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v