Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
daron64 napisał:

To czekamy na jego opinie

ja pamiętam jak to "chwalił". ożenił to szybko gdzieś dalej, bo to do niczego. lepiej w tej cenie pająka poszukać. O, np Andrzej z plutycz ma na sprzedaż.

Opublikowano
pafnucy napisał:

a Toyota verso?

verso, ale która?

daron64 napisał:

jakby to zdało egzamin, żeby oszczędzić jeden przejazd. Ale kurde 8stow to nie mało

ja dałem za rozbijak metal fach 500zł. 5,60m szerokości roboczej. może i tobie da się coś ustrzelić. poprzegladaj ogłoszenia, lepiej rozbijak niż to gowno.

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

https://allegro.pl/ogloszenie/roztrzasacz-pokosow-z-524-do-kosiarka-rotacyjna-10757316148

Pytanie - ktoś korzystał, sobie widział jak to w praktyce pracuje? Zdało by to egzamin przy słabej trawie? 

Mam taki , z 10 lat ,i to najlepiej wydane pieniądze ,   Minusy   długa trawa się owija ,ale to naprawdę długa,i trawa z koniczyną ,oczywiście leżącą      -jednym ruchem wyłączasz wiatrak i problem znika    . Pod kołkami świetnie wyłapuje druty . Musisz koszenie zaczynać od zewnętrznej ,kładąc rotacyjną na miedzę ,i dugi przejazd tak samo ,wyrzut w kawał.   Jak wyrzuci na skoszone tak samo zakryje ci żyda ,czyli nie dokoszoną brodę,ale aby odstęp zachować jest ok.      Plusy po tych dwóch przejazdach masz ładnie wyrzucone z rowu ,z miedzy ,od drzewa ,już nie musisz odgrabiać .Podczas koszenia w ogóle nim nie interesujesz się,a trawa jest roztrząśnięta i nie jakoś tam super ,hiper ,ale tak jak byś porządnego kopa dał w pokos [nie porównuj do gwiazdowych siódemek ,bo tam to w ogóle nic] ,jest prawie równo zatrząśnięty kawal,nie musisz pierwszy raz petać ,a trawa dosycha dzień wcześniej U mnie chodzi ,chodziła  [mam dyskową,a i tak z połowę nią kładę] z kosiarką 1,85 [w galerii] i ciąga c 360,bez żadnych problemów ,a najczęściej na 4 zależnym [ w mniejszej trawie]. 

Opublikowano
kizak napisał:

Mam taki , z 10 lat ,i to najlepiej wydane pieniądze ,   Minusy   długa trawa się owija ,ale to naprawdę długa,i trawa z koniczyną ,oczywiście leżącą      -jednym ruchem wyłączasz wiatrak i problem znika    . Pod kołkami świetnie wyłapuje druty . Musisz koszenie zaczynać od zewnętrznej ,kładąc rotacyjną na miedzę ,i dugi przejazd tak samo ,wyrzut w kawał.   Jak wyrzuci na skoszone tak samo zakryje ci żyda ,czyli nie dokoszoną brodę,ale aby odstęp zachować jest ok.      Plusy po tych dwóch przejazdach masz ładnie wyrzucone z rowu ,z miedzy ,od drzewa ,już nie musisz odgrabiać .Podczas koszenia w ogóle nim nie interesujesz się,a trawa jest roztrząśnięta i nie jakoś tam super ,hiper ,ale tak jak byś porządnego kopa dał w pokos [nie porównuj do gwiazdowych siódemek ,bo tam to w ogóle nic] ,jest prawie równo zatrząśnięty kawal,nie musisz pierwszy raz petać ,a trawa dosycha dzień wcześniej U mnie chodzi ,chodziła  [mam dyskową,a i tak z połowę nią kładę] z kosiarką 1,85 [w galerii] i ciąga c 360,bez żadnych problemów ,a najczęściej na 4 zależnym [ w mniejszej trawie].

tu tak patrzę, to już tłumacz przysięgły potrzebny 😀

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Marecki2922 napisał:

Sam zrobiłem za śmieszne pieniądze około 150 zł , i jestem bardzo zadowolony 

To ustrojstwo waży z 20 kg,i miałem to oczywiście sam robić ,ale jak popatrzyłem na materiał który trzeba zdobyć ,powiercić wypalać ,łożyska ,obudowy ,oś ,osłony ,kółka napędzające,powymiarować . Tocz to wszystko  domyśleć ,pozbierać ,poukładać,doszykować to zajmie z tydzień ,a pier.....,czasu niema .     Bananek ,a do twoich ,,żartów ''  to chyba też trzeba mieć wyższe wykształcenie  [choć jak człowiek przeuczony to może  i nie ogarnąć]🤔😐😜 Co tam nie rozumiesz ;) przy ,,ćwiartce '' się  ,,rozbierze'' 😁  .. Przybywajjjjjjjj

Opublikowano
kizak napisał:

Bananek ,a do twoich ,,żartów ''  to chyba też trzeba mieć wyższe wykształcenie  [choć jak człowiek przeuczony to może  i nie ogarnąć]🤔😐😜 Co tam nie rozumiesz  przy ,,ćwiartce '' się  ,,rozbierze'' 😁  .. Przybywajjjjjjjj

ja nie żartuję, ja jestem taki na codzień. taaa przy ćwiartce. A ja co, będę patrzył?

Opublikowano

Twoja ,, połówka'' za kierowcę ......... , hmmmmm, widzę ten sam problem ,te ,,połówki'' ,nie chcą wozić ani na połówkę ani ćwiartkę . Jak żyć😱.   Myśl ,myśl ,bo  ,,tłumaczenie'' czeka😜 ,a po planowanych dzisiejszych 4 ha belowania z poprzedzającymi procedurami ,mogą być suchoty jęzorowe [o suchym ryju]😔

Opublikowano
8 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Nie mam obeznania w tych autach. Ja tylko audi vw seat i skoda. Żonie się spodobał touran i takiego chce,bo to ona będzie częściej jeździć z dzieciakami. Jest jeszcze koło Ostrołęki fajny i w Przasnyszu. Czemu wszędzie mam tak daleko. Najfajniejsze to.na zachodzie Polski są

wszędzie jest to samo, nie ma co się oszukiwać

32 minuty temu, kizak napisał:

To ustrojstwo waży z 20 kg,i miałem to oczywiście sam robić ,ale jak popatrzyłem na materiał który trzeba zdobyć ,powiercić wypalać ,łożyska ,obudowy ,oś ,osłony ,kółka napędzające,powymiarować . Tocz to wszystko  domyśleć ,pozbierać ,poukładać,doszykować to zajmie z tydzień ,a pier.....,czasu niema .     Bananek ,a do twoich ,,żartów ''  to chyba też trzeba mieć wyższe wykształcenie  [choć jak człowiek przeuczony to może  i nie ogarnąć]🤔😐😜 Co tam nie rozumiesz ;) przy ,,ćwiartce '' się  ,,rozbierze'' 😁  .. Przybywajjjjjjjj

na upartego to można na złomie kupić tylną piastę od auta z felgą, i praktycznie pół roboty wykonane, do felgi pazury uczepić, do piasty kawałek profila do zamocowania i po robocie

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

wszędzie jest to samo, nie ma co się oszukiwać

Może inaczej to ujmę, jest większy wybór,nawet w tych przedliftach. Wczoraj wieczorem patrzę tego zobaczona i już chyba poszedł bo ogloszen nie ma już.

@gregor1284 tam to bym go wziął. Pierwsze narzekanie że za daleko,a później po walce, że dlaczego to my oglądaliśmy ich, a nie oni nas🤣 to mówisz ze widziałeś już te trasy?

https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen-touran-lift-1-9tdi-105km-7osob-superzadbany-CID5-IDJYfCU.html

https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen-touran-volkswagen-touran-tdi-7miejsc-CID5-IDJYhQA.html

Może się wstrzymam jeszcze,no ale im więcej o tym myślę to niczym się nie kogo zająć na spokojnie,jeszcze wczoraj do 22 chlopaki bajzona robili, mecz musiałem obejrzeć to musieli akurat do karnych wytrwac jak ja o 4 musoalem wstać,3,5 godziny snu,człowiek niewyspany...ehh co to za życie,a roboty jeszcze naplanowane

Opublikowano

Mój mechanik kupił właśnie smaxa, w dowodzie 7 miejsc,5 foteli. 3 rząd koło 2tysiecy. Dodatkowo jeszcze lejek trzeba ten specjalny którego nie było w aucie żeby paliwo zatankować z kanistra. Żonie się nie podoba,mi tamnjakos też nie przypadł do gustu. Jak już pisałem ma być turan dla żony😀

• Like 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

A co ford ci zrobił? moje następne auto będzie ze znaczkiem ford na masce.

nie kazda m... 🤭🙈

moja pasuje. bo to auto dla lorda 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v