Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
daron64 napisał:

To czekamy na jego opinie

ja pamiętam jak to "chwalił". ożenił to szybko gdzieś dalej, bo to do niczego. lepiej w tej cenie pająka poszukać. O, np Andrzej z plutycz ma na sprzedaż.

Opublikowano
pafnucy napisał:

a Toyota verso?

verso, ale która?

daron64 napisał:

jakby to zdało egzamin, żeby oszczędzić jeden przejazd. Ale kurde 8stow to nie mało

ja dałem za rozbijak metal fach 500zł. 5,60m szerokości roboczej. może i tobie da się coś ustrzelić. poprzegladaj ogłoszenia, lepiej rozbijak niż to gowno.

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

https://allegro.pl/ogloszenie/roztrzasacz-pokosow-z-524-do-kosiarka-rotacyjna-10757316148

Pytanie - ktoś korzystał, sobie widział jak to w praktyce pracuje? Zdało by to egzamin przy słabej trawie? 

Mam taki , z 10 lat ,i to najlepiej wydane pieniądze ,   Minusy   długa trawa się owija ,ale to naprawdę długa,i trawa z koniczyną ,oczywiście leżącą      -jednym ruchem wyłączasz wiatrak i problem znika    . Pod kołkami świetnie wyłapuje druty . Musisz koszenie zaczynać od zewnętrznej ,kładąc rotacyjną na miedzę ,i dugi przejazd tak samo ,wyrzut w kawał.   Jak wyrzuci na skoszone tak samo zakryje ci żyda ,czyli nie dokoszoną brodę,ale aby odstęp zachować jest ok.      Plusy po tych dwóch przejazdach masz ładnie wyrzucone z rowu ,z miedzy ,od drzewa ,już nie musisz odgrabiać .Podczas koszenia w ogóle nim nie interesujesz się,a trawa jest roztrząśnięta i nie jakoś tam super ,hiper ,ale tak jak byś porządnego kopa dał w pokos [nie porównuj do gwiazdowych siódemek ,bo tam to w ogóle nic] ,jest prawie równo zatrząśnięty kawal,nie musisz pierwszy raz petać ,a trawa dosycha dzień wcześniej U mnie chodzi ,chodziła  [mam dyskową,a i tak z połowę nią kładę] z kosiarką 1,85 [w galerii] i ciąga c 360,bez żadnych problemów ,a najczęściej na 4 zależnym [ w mniejszej trawie]. 

Opublikowano
kizak napisał:

Mam taki , z 10 lat ,i to najlepiej wydane pieniądze ,   Minusy   długa trawa się owija ,ale to naprawdę długa,i trawa z koniczyną ,oczywiście leżącą      -jednym ruchem wyłączasz wiatrak i problem znika    . Pod kołkami świetnie wyłapuje druty . Musisz koszenie zaczynać od zewnętrznej ,kładąc rotacyjną na miedzę ,i dugi przejazd tak samo ,wyrzut w kawał.   Jak wyrzuci na skoszone tak samo zakryje ci żyda ,czyli nie dokoszoną brodę,ale aby odstęp zachować jest ok.      Plusy po tych dwóch przejazdach masz ładnie wyrzucone z rowu ,z miedzy ,od drzewa ,już nie musisz odgrabiać .Podczas koszenia w ogóle nim nie interesujesz się,a trawa jest roztrząśnięta i nie jakoś tam super ,hiper ,ale tak jak byś porządnego kopa dał w pokos [nie porównuj do gwiazdowych siódemek ,bo tam to w ogóle nic] ,jest prawie równo zatrząśnięty kawal,nie musisz pierwszy raz petać ,a trawa dosycha dzień wcześniej U mnie chodzi ,chodziła  [mam dyskową,a i tak z połowę nią kładę] z kosiarką 1,85 [w galerii] i ciąga c 360,bez żadnych problemów ,a najczęściej na 4 zależnym [ w mniejszej trawie].

tu tak patrzę, to już tłumacz przysięgły potrzebny 😀

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Marecki2922 napisał:

Sam zrobiłem za śmieszne pieniądze około 150 zł , i jestem bardzo zadowolony 

To ustrojstwo waży z 20 kg,i miałem to oczywiście sam robić ,ale jak popatrzyłem na materiał który trzeba zdobyć ,powiercić wypalać ,łożyska ,obudowy ,oś ,osłony ,kółka napędzające,powymiarować . Tocz to wszystko  domyśleć ,pozbierać ,poukładać,doszykować to zajmie z tydzień ,a pier.....,czasu niema .     Bananek ,a do twoich ,,żartów ''  to chyba też trzeba mieć wyższe wykształcenie  [choć jak człowiek przeuczony to może  i nie ogarnąć]🤔😐😜 Co tam nie rozumiesz ;) przy ,,ćwiartce '' się  ,,rozbierze'' 😁  .. Przybywajjjjjjjj

Opublikowano
kizak napisał:

Bananek ,a do twoich ,,żartów ''  to chyba też trzeba mieć wyższe wykształcenie  [choć jak człowiek przeuczony to może  i nie ogarnąć]🤔😐😜 Co tam nie rozumiesz  przy ,,ćwiartce '' się  ,,rozbierze'' 😁  .. Przybywajjjjjjjj

ja nie żartuję, ja jestem taki na codzień. taaa przy ćwiartce. A ja co, będę patrzył?

Opublikowano

Twoja ,, połówka'' za kierowcę ......... , hmmmmm, widzę ten sam problem ,te ,,połówki'' ,nie chcą wozić ani na połówkę ani ćwiartkę . Jak żyć😱.   Myśl ,myśl ,bo  ,,tłumaczenie'' czeka😜 ,a po planowanych dzisiejszych 4 ha belowania z poprzedzającymi procedurami ,mogą być suchoty jęzorowe [o suchym ryju]😔

Opublikowano
8 godzin temu, Belaruss820 napisał:

Nie mam obeznania w tych autach. Ja tylko audi vw seat i skoda. Żonie się spodobał touran i takiego chce,bo to ona będzie częściej jeździć z dzieciakami. Jest jeszcze koło Ostrołęki fajny i w Przasnyszu. Czemu wszędzie mam tak daleko. Najfajniejsze to.na zachodzie Polski są

wszędzie jest to samo, nie ma co się oszukiwać

32 minuty temu, kizak napisał:

To ustrojstwo waży z 20 kg,i miałem to oczywiście sam robić ,ale jak popatrzyłem na materiał który trzeba zdobyć ,powiercić wypalać ,łożyska ,obudowy ,oś ,osłony ,kółka napędzające,powymiarować . Tocz to wszystko  domyśleć ,pozbierać ,poukładać,doszykować to zajmie z tydzień ,a pier.....,czasu niema .     Bananek ,a do twoich ,,żartów ''  to chyba też trzeba mieć wyższe wykształcenie  [choć jak człowiek przeuczony to może  i nie ogarnąć]🤔😐😜 Co tam nie rozumiesz ;) przy ,,ćwiartce '' się  ,,rozbierze'' 😁  .. Przybywajjjjjjjj

na upartego to można na złomie kupić tylną piastę od auta z felgą, i praktycznie pół roboty wykonane, do felgi pazury uczepić, do piasty kawałek profila do zamocowania i po robocie

Opublikowano
9 minut temu, bratrolnika napisał:

wszędzie jest to samo, nie ma co się oszukiwać

Może inaczej to ujmę, jest większy wybór,nawet w tych przedliftach. Wczoraj wieczorem patrzę tego zobaczona i już chyba poszedł bo ogloszen nie ma już.

@gregor1284 tam to bym go wziął. Pierwsze narzekanie że za daleko,a później po walce, że dlaczego to my oglądaliśmy ich, a nie oni nas🤣 to mówisz ze widziałeś już te trasy?

https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen-touran-lift-1-9tdi-105km-7osob-superzadbany-CID5-IDJYfCU.html

https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen-touran-volkswagen-touran-tdi-7miejsc-CID5-IDJYhQA.html

Może się wstrzymam jeszcze,no ale im więcej o tym myślę to niczym się nie kogo zająć na spokojnie,jeszcze wczoraj do 22 chlopaki bajzona robili, mecz musiałem obejrzeć to musieli akurat do karnych wytrwac jak ja o 4 musoalem wstać,3,5 godziny snu,człowiek niewyspany...ehh co to za życie,a roboty jeszcze naplanowane

Opublikowano

Mój mechanik kupił właśnie smaxa, w dowodzie 7 miejsc,5 foteli. 3 rząd koło 2tysiecy. Dodatkowo jeszcze lejek trzeba ten specjalny którego nie było w aucie żeby paliwo zatankować z kanistra. Żonie się nie podoba,mi tamnjakos też nie przypadł do gustu. Jak już pisałem ma być turan dla żony😀

• Like 1
Opublikowano
slawek74 napisał:

Bananek napisał:

A co ford ci zrobił? moje następne auto będzie ze znaczkiem ford na masce.

nie kazda m... 🤭🙈

moja pasuje. bo to auto dla lorda 😉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v