Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, daron64 napisał:

Pany, jakiej klasy trzeba by było kupić opony, żeby ich uj nie trafial od samego patrzenia na nie? Cały czas się waham, co do tego bizona wziąć, no i już prawie byłem zdecydowany na cultora, a tu dziś brat do mnie, jak staliśmy koło ciągnika, " a co Ci już opony popękały?". Patrze, no k**wa faktycznie na jednej guma wkoło się zaczyna rozłazić od wewnętrznej strony. One maja kuźwa 3 lata te opony 😕 Wiadomo, do starego trupa nie będę kupował nie wiadomo czego, ale też nie chciałbym, żeby to się zaraz porozłaziło

Szukaj ruskich używek, na nich to i bez powietrza pojedzie taka guma 

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

yhm

A na co tobie 2 skibowy pług  ?

Opublikowano

wyżej już napisałem. do orania ogrodu.

Akpil za wielki do tego.

Opublikowano
migacz napisał:

Dobijają mnie ludzie którzy przyjeżdżają oglądać kombajn. Widzi cene w internecie i przyjeżdża i mi proponuje że kupi za pół ceny. A co ja Tesco czy biedronka że mam promocje. Szkoda czasu na tych mądrali. Części poszły w górę jak głupie a tu tyle nowych elementów i jeszcze nie pasuje. Ciśnienie mi tylko podnoszą.

Jak się wkurzę to wystawie 514 może szybciej sprzedam. I wrócę do kochanego 56. Tylko sieczkarnie dołożę.

mi jeden na olx pisz też że za pół ceny zabierz. słabe zainteresowanie już chyba takimi maszynami

Opublikowano
56 minut temu, daron64 napisał:

Pany, jakiej klasy trzeba by było kupić opony, żeby ich uj nie trafial od samego patrzenia na nie? Cały czas się waham, co do tego bizona wziąć, no i już prawie byłem zdecydowany na cultora, a tu dziś brat do mnie, jak staliśmy koło ciągnika, " a co Ci już opony popękały?". Patrze, no k**wa faktycznie na jednej guma wkoło się zaczyna rozłazić od wewnętrznej strony. One maja kuźwa 3 lata te opony 😕 Wiadomo, do starego trupa nie będę kupował nie wiadomo czego, ale też nie chciałbym, żeby to się zaraz porozłaziło

Szukaj cmentarzysk bizonów, dwa lata temu kupiłem komplet szerokich kół za 4 tys  i przeżyją kombajn. Jak trafisz niezdarte stomilki to będziesz jeżdził to śmierci" bizonka"

Opublikowano

nie chce uzywek z jednego wzgledu - jak bralem bizona, to jedna opona byla slaba, ale druga dosc dobra, po 3 sezonach spekana juz jest jak diabli. Stare wiem, ze moga przezyc bizona, ale boje sie tego, ze zle trafie i wolalbym jednak nowe.

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Na pewno nie kupuj Mitasa bo widziałem kilkuletnie na bizonie i masakra, spękane że strach u mnie bkt i trzymją już  czwarty rok i żadnych pęknięć nie widać ale co robią teraz tego nie wiem. 

Opublikowano
daron64 napisał:

nie chce uzywek z jednego wzgledu - jak bralem bizona, to jedna opona byla slaba, ale druga dosc dobra, po 3 sezonach spekana juz jest jak diabli. Stare wiem, ze moga przezyc bizona, ale boje sie tego, ze zle trafie i wolalbym jednak nowe.

U Ciebie z tymi oponami ja u Ursusa z zakupem ciągnika...🤔

Opublikowano

Nie do końca. Nie kupiłem jeszcze, bo cały czas oglądałem używki, ale wszędzie daleko trzeba jechać. No i mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia zanim kombajn odpalę. Dlatego tak to ociągam. Z nowych zawezylem do cultor, petlas, dnieproshina

Opublikowano
12 minut temu, krzysiek1979 napisał:

Kiedyś kupiłem nowe do ciągnika 18.4-34 mitasy ale wyprodukowane w Serbi i po roku już pękały .

I takie mam już 5 lat i najmniejszego pęknięcia

Opublikowano
2 minuty temu, daron64 napisał:

Miałem zaznaczone na allegro do chyba 3300, a jedyną bkt jaka mi znajduje, to 3500

Ty potrzebujesz ta wąską na r30 czy już szerokie r26?

Opublikowano
6 godzin temu, Narko napisał:

Stan,ilosc sztuk oraz cena?

13 lewych,13 prawych 

Nie wszystkie są kompletne.

Także cena do ustalenia.

W razie zainteresowania zapraszam na PW.

Opublikowano

@daron64 wiem że dla ciebie to na drugim końcu świata, ale w Łyszkowicach koło Łowicza jest szrot z kombajnami, zadzwoń, zapytaj, jeśli cena będzie dobra to może warto się przejechać. 

Jakby co to wolną chwilą mogę Ci podskoczyć obadać co tam ma do sprzedania, ale myślę że będziesz miał z czego wybrać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v