Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wujek nie tak dawno kupił nówkę Auris hybrydę. Ojciec oczywiście ochy, achy, jaki fajny, odłóż jeszcze i kup sobie takiego bo fajny. Mówię, wolę stare auto, które można normalnie pociągnąć linką, nie szkoda wrzucić do środka 200kg a jak się opona przebije to tylko koło wymienić...

Opublikowano
Dnia 1.07.2021 o 15:27, ZetorMisio napisał:

Felgi i opony są te same. To taki głęboko komunistyczny wymysł żeby pisać 15 zamiast 15,3.🤷

chyba cwaniactwo końca lat 90, aby kupować drogie opony rolnicze a nie pchać samochodowych, dostępnych za grosze
stare opony tak samo jak obręcze były oznaczone jako 15
jak ktoś ma możliwość zmierzyć 15.3 to możemy porównać średnice, bo leży mi stara stomilka 10x15

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

A lupo? 

Nie miałem ale pewnie z 3,5l

Ale to pokazuje gdzie jest ta  ała ekologia.

Ciągnik z lat 70tych zaorze hektar na 1wl, nowy plastikowy już 18 czy 20

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

ecodrivingu

A jakie to są zasady według szkoły? Oprócz powolnego rozpędzania się i puszczania gazu wcześniej.

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik200598 napisał:

A jakie to są zasady według szkoły? Oprócz powolnego rozpędzania się i puszczania gazu wcześniej.

Nie wiem, ja tego nie stosuje, mi samochody palą 7-8l, i nikt nie może mnie wyprzedzić🤣

Przed chwilą, 6465 napisał:

Córce już jedzie na wieś

No to komu ja teraz ten oddam!!!!

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Nie wiem, ja tego nie stosuje, mi samochody palą 7-8l, i nikt nie może mnie wyprzedzić🤣

No to komu ja teraz ten oddam!!!!

Na pewno znajdziesz chętnych.

• Like 1
Opublikowano

mój C5 1,6HDI palił 5,1-5,6 jak jeździłęm codziennie po 150km, teraz koło komina, po wymianie kompa ma chyba nieprawidłowo zakodowane wtryski, pali 6 - 6,3

jak na auto tej wielkości to i tak niedużo, ale muszę w wtryskami zrobić porządek

Opublikowano

Ja to najczęściej spalanie z jazdy w koło domu podaję, trasę to robię raz na ruski rok

Fiat pali ok. 7,5l, w trasie pokazał 6,2, ale trasa taka ze cały czas prędkości powyżej autostradowych

Za to w suzuki po chipie spalanie spadło o ok 0.5-0.9 litra na 100km

Opublikowano
45 minut temu, izydor6280 napisał:

chyba cwaniactwo końca lat 90, aby kupować drogie opony rolnicze a nie pchać samochodowych, dostępnych za grosze
stare opony tak samo jak obręcze były oznaczone jako 15
jak ktoś ma możliwość zmierzyć 15.3 to możemy porównać średnice, bo leży mi stara stomilka 10x15

Jutro rano zmierzę. Mam kilka opon 15,3 na kopcu z kukurydzą. 

Opublikowano
37 minut temu, bratrolnika napisał:

Normalne spalanie. Lexik koło 10, a jak butowalem do FR i spowrotem wyszło 19 l/100 km 😅

Opublikowano (edytowane)

Jakbym miał ten komputer to bym wiedział dokładniej, to znaczy coś tam jest ale nie szperam w tym. 1.3 w gazie koło 7l gazu ale tylko wokół komina, odległości max 20km w jedną stronę.

Edytowane przez Rolnik200598
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v