Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
21 minut temu, jacek3773 napisał:

Chcesz sypać na strop przez okienka to dmuchawa jest praktyczniejsza tyle że wydajność mniejsza .ale skierujesz ziarno tam gdzie chcesz

No ta wydajnosc to jest masakra. Ale jedyny plus że nie potrzeba kilku osób do zrzucania zboża tylko wystarczy jedna. Mam 7,5kW silnik to myślałem że coś trochę zrobi robotę a tu 4,5 tonowa przyczepe 45 minut, 6 z nadstawkami prawie 1,5 godziny. Gdybym.wiedzial że tak to będzie to bym kupił zmianę.z.koszem i tylko przerobić przyczepy bo 6 sztywna a do 4,5 szyber w burcie. A jest jeszcze duży plus, jak szwagier pomaga na żniwa to jest czas wypić piwo

Opublikowano
35 minut temu, 6465 napisał:

@Ursus932 Marcin ja mam od niego. Fi 140 silnik 3kw długość 8m silnik na dole i kosz zasypowy. Śmiga kilka lat aż miło.

https://m.olx.pl/d/oferta/przenosnik-slimakowy-osuch-fi-140-3kw-4mb-2021-brutto-CID757-IDJE96F.html

Konkretnie od tego dostawcy ? 

23 minuty temu, jahooo napisał:

Ja mam zsyp w dnie sztywnych przyczep i żmijką do magazynu, przyczepa 5t - 20 minut

Do silosa czy budynku sypiesz ?

To Twój film ? Dłuższy mógł być 😉

1 godzinę temu, jacek3773 napisał:

Chcesz sypać na strop przez okienka to dmuchawa jest praktyczniejsza tyle że wydajność mniejsza .ale skierujesz ziarno tam gdzie chcesz

Okna mam gęsto to tylko przejadę żmijką na wózku , a dmuchawą robiłem wcześniej , wkurza mnie oddzielnie frakcji i więcej fruwającego kurzu

Opublikowano

Taki się nakręcił, sypię na płaski magazyn, żmijka ma 7m średnica 12cm, jako kosz zasypowy służy kastra budowlana - proste, a się sprawdza. Silnik 2,2kW, żmijka jakaś fancuska

Kąt około 40 stopni, im mniejszy, tym wyższa wydajność żmijki

Opublikowano
4 minuty temu, Ursus932 napisał:

Konkretnie od tego dostawcy ? 

Bezpośrednio brałem z firmy Osuch, oni wozili po całej Polsce mieli swój transport. Teraz nie wiem pewnie też wożą u mnie był o 4 nad ranem.

Opublikowano

@jahoooTo to wiem że wydajność zmienia się wraz z kontem  bo mam z czerpnią teraz , to silnik masz standardowo u góry ? 

1 minutę temu, 6465 napisał:

Bezpośrednio brałem z firmy Osuch, oni wozili po całej Polsce mieli swój transport. Teraz nie wiem pewnie też wożą u mnie był o 4 nad ranem.

Tomek dzięki , znajdę numer w necie .tak wożą tura mi tak samo w nocy jeszcze do tego styczeń był brrr 

Opublikowano

To masz chyba do tego przystosowaną - u mnie żeby tak zrobić to trzeba by kawałek ślimaka dołożyć (w wysypie jest sama rura) i silnik przełożyć na bok - dorobić mocowanie,,,

Opublikowano
16 godzin temu, Narko napisał:

diverse Geräte von Kongskilde 2

Gdyby Cie nie "pililo" z zakupem to we wrzesniu moglbym Ci ta ogarnac.  Zmijka w PL ale jeszcze niesprawdzona... w komplecie kosz zasypowy.

jaka średnica, długość no i cena tej żmijki?

wózek do niej też masz?

Opublikowano

@6465 Tomek dzwoniłem do tych z twojego linka fi140 8m z koszem 3800 bez wózka oczywiście . Ty masz też z koszem ?

Opublikowano

Pany a tak jak jest temat zmijek. Jaka wypadałoby mieć długość i szerokość żeby zasypać na spokojnie tira w jakimś sensownym czasie?

Druga sprawa. Jednak trzeba będzie kupić nowe opony do bizona. Także plebiscyt ogłaszam. 

Dnieproshina

Czy

Petlas

Czy

Cultor?

Między najtańsza, a najdroższa 5stow różnicy (biorąc najtańsze ogłoszenia)

Opublikowano

Witam, zastanawiam się nad kupnem pluga gregoire besson i parę ogłoszeń znalazłem że dłuta to były takie pręty kwadratowe długości 50cm, może dłuższe, jest sens się pchać w taki typ dłut?

Opublikowano
41 minut temu, daron64 napisał:

Pany a tak jak jest temat zmijek. Jaka wypadałoby mieć długość i szerokość żeby zasypać na spokojnie tira w jakimś sensownym czasie?

Druga sprawa. Jednak trzeba będzie kupić nowe opony do bizona. Także plebiscyt ogłaszam. 

Dnieproshina

Czy

Petlas

Czy

Cultor?

Między najtańsza, a najdroższa 5stow różnicy (biorąc najtańsze ogłoszenia)

Popatrz w ogłoszenia może ktoś ma na części bizona to byś kupił używane. Niedawno u mnie na złomie był bizon i ktoś kupi sobie całe koła były lysawe ale ladne

Opublikowano
54 minuty temu, logan3512 napisał:

Popatrz w ogłoszenia 

Patrzę od dłuższego czasu i większość albo szrot, albo na drugim końcu kraju. Albo na zdjęciach ładne, proszę o dokładniejsze zdjęcia, a tam juz spękania takie, jak miały opony  moje jeszcze dwa lata temu (a teraz dętka bokiem wyszła). Ciężko o coś sensownego. Daje sobie jeszcze czas do końca miesiąca i kupuje nowe. 

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

@6465 Tomek dzwoniłem do tych z twojego linka fi140 8m z koszem 3800 bez wózka oczywiście . Ty masz też z koszem ?

To bierz i zamawiaj, bo tanio Ci wyliczyli. Kupowałem w kwietniu i za 140 z górnym napędem, 8 metrów, silnik 3,2 KW, kosz, duży wózek i transport wyszło 5 tys. Dzwonilem po różnych firmach i wszędzie było tylko więcej. Podstawa była wtedy 1,9 teraz widzę 2,3

Opublikowano

@6465 Tomasz mam do Ciebie prośbę , zmierzysz mi wysokość kosza od ziemi razem z kółkami ? Tylko wózek z windą 1500 zł 🤷‍♂️

Miałem dzwonić ale dopiero po południu znalazłem no a do 14 pracują ,i myślę jutro 

Opublikowano
6 godzin temu, szwagier24 napisał:

jaka średnica, długość no i cena tej żmijki?

wózek do niej też masz?

Srednica 160mm, dlugosc 4m, ceny na ta chwile nie znam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v