Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

marzysz 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Heh :) nie wiesz n... albo dobra 😁

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

TheraRolnik napisał:

Na Unię wrzuciłem 150kg i też szło orać 😀

Bo Ty gliny nie masz😋

w tym roku jak łąkę orałem w maju przed deszczami to i na trzech kołach prawie jak beton a te tam sobie marzą 😉😁

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

w tym roku jak łąkę orałem w maju przed deszczami to i na trzech kołach prawie jak beton a te tam sobie marzą 😉😁

Marne ciągniki masz jak koła odpadają😉😁

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Chyba w 2016 wziąłem dzierżawę x lat oraną 60-tka w ug , tak wyglądała pierwsza orka większym sprzętem bf689b045965.jpg

jak to otworzyć?      a już jest

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Ale parę dni temu pisałeś, że ostatecznie kupisz 912 ,a tam widoczność i wajchowanie takie samo jak w 1014 , tylko bardziej przymulony silnik ;)

Jeśli siejesz kukurydzę i/lub dajesz dużą ilość obornika to odpuść ten pług

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

dajcie już spokój z tą moda na sukces, chłop chyba myśli że w latach 80 jest , najpierw ma kupić 912 potem pisze że tego nie kupi 😂 Cyrk

Podkreślam 😉to jest plan B w ostateczności, nie ukrywam wolę tego uniknąć , @Sylwekx25 ale teraz też mam takie gówno nie pług i oram obornik, kuku 

Opublikowano
pafnucy napisał:

Chyba w 2016 wziąłem dzierżawę x lat oraną 60-tka w ug , tak wyglądała pierwsza orka większym sprzętem

jak to otworzyć?      a już jest

Wtedy jeszcze miałem stare opony w forszu to pod lekką górkę na blokadach się drapał😀

Opublikowano

Sylwek ile na korpus zabiera? Masz jakieś zdjęcia pługa w galerii?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursusc385 napisał:

Żeś się uwzial na ursusa/zetora. Mój kolega też chciał usilnie  kupić fetora 7745 ale udało mi się go namówić na Jd 6300 i jaki zadowolony teraz jest 😁 rewers bez sprzęgła, polbiegi, przedni tuz wom, kosiarke przednia czepia sobie kupił za grosze. Pług porządny i agregat bo dobry podnośnik ;) a ty dalej zawzięty, i kupił go w cenie 7745 itp 

A skąd pewność że nie był by również zadowolony z ursusa/zetora 🤔. Jak w cenie zetora to pewno kuźwa ten pokemon ze slupkiem na środku przedniej szyby 🤦‍♂️

1 godzinę temu, sladan napisał:

Ty serio chcesz się cofać w rozwoju, zamiast iść do przodu? 😧

Nie zostanę tu gdzie jestem, i będę żył normalnie 😉

Opublikowano

Chodzi o to , że mając większy ciągnik orkę zimową możesz zrobić na te 30 cm to między belką zaczepienia a gruntem zostaje 10 cm , wystarczy większą ilość obornika czy badyle po kukurydzy i się wszystko pcha .

Ursus932 napisał:

1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

Ale parę dni temu pisałeś, że ostatecznie kupisz 912 ,a tam widoczność i wajchowanie takie samo jak w 1014 , tylko bardziej przymulony silnik ;)

Jeśli siejesz kukurydzę i/lub dajesz dużą ilość obornika to odpuść ten pług

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

dajcie już spokój z tą moda na sukces, chłop chyba myśli że w latach 80 jest , najpierw ma kupić 912 potem pisze że tego nie kupi 😂 Cyrk

Podkreślam 😉to jest plan B w ostateczności, nie ukrywam wolę tego uniknąć , @Sylwekx25 ale teraz też mam takie gówno nie pług i oram obornik, kuku 

Opublikowano

Wtedy jeszcze miałem stare opony w forszu to pod lekką górkę na blokadach się drapał😀

z orką gliny to trzeba trafić w dobry czas. nie za sucho , nie za mokro. na szczęście tylko kawałek mam czegoś podobnego.

Opublikowano
pafnucy napisał:

z orką gliny to trzeba trafić w dobry czas. nie za sucho , nie za mokro. na szczęście tylko kawałek mam czegoś podobnego.

Ja wtedy nie miałem wybory pole wziąłem wiosną. Takiej jak na zdj mam 3 ha , ciężka w uprawie ale urodzajna😎

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Żeby się cofnąć to trzeba co najmniej krok do przodu dać. Pług też za***isty se upatrzył... 40ha a taki cep że aż głowa boli.... 

Czy ja Ci k**wa każe podążać za mną 🤦‍♂️

Opublikowano

Chciał bym mieć taką glebę. Kiedyś jak nie było sprzętu to mieli problem teraz odwrotnie. 

Ja wtedy nie miałem wybory pole wziąłem wiosną. Takiej jak na zdj mam 3 ha , ciężka w uprawie ale urodzajna😎

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Czy ja Ci k**wa każe podążać za mną 🤦‍♂️

Uczepił się ciebie jak rzep. 

Opublikowano

Dalej się ciągnie ten tasiemiec "Moda na wyjucha"  ? A do marca spokój miał być

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

40 cm , jest sporo zdjęć, wbijaj w galerie

Nie głupi ten pług względem ug. Jakie koszta części do rabe?

Opublikowano
13 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Chyba w 2016 wziąłem dzierżawę x lat oraną 60-tka w ug , tak wyglądała pierwsza orka większym sprzętem bf689b045965.jpg[/url

Ale to wina że orane 60, tu ewidentnie brak pruchnicy 

Opublikowano

Do tego modelu w hooj drogie , odkładnia 600zł , ale jakość jego orki jest warta tych pieniędzy, opuszczasz i jedziesz, nie ma problemu, że nie wchodzi, nie kryje , zapycha itd. 95 cm wysoki na prześwicie i jebnicie ciężki jak na zagonówke.

danielursus3p napisał:

3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

40 cm , jest sporo zdjęć, wbijaj w galerie

Nie głupi ten pług względem ug. Jakie koszta części do rabe?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v