Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 14.06.2021 o 19:52, jahooo napisał:

Szukam wariatora jezdnego do Mercatora, ma ktoś używkę w dobrym stanie ? 655409

Przejezdzalem dzis i katem oka zerknolem ze Mercator jakis w Zakrzowku na zlomie stacjonuje

Opublikowano
15 godzin temu, mf362 napisał:

Aż ostatnio trafiłem po latach na ten filmik znów. Odziwo daje radę c360 z takim bydlem .

No to przecie mocarna szejsiontka :P chętnie bym sobie sprawił podobny bo mam trochę podobnej roboty do zrobienia.

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Może przekladnia się wysypała i zrobili po najmniejszej lini oporu??? (Aczkolwiek to sa moje domysły, nie znam się na zgrabiarkach)

Tak jak kolega wyżej pisał, to moze być dobre udogodnienie dla c360, podczas przejazdów na kolejne łąki nie trzeba wałka zwalać.

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Może przekladnia się wysypała i zrobili po najmniejszej lini oporu??? (Aczkolwiek to sa moje domysły, nie znam się na zgrabiarkach)

1 godzinę temu, KlimekPL napisał:

No to przecie mocarna szejsiontka :P chętnie bym sobie sprawił podobny bo mam trochę podobnej roboty do zrobienia.

Tak jak kolega wyżej pisał, to moze być dobre udogodnienie dla c360, podczas przejazdów na kolejne łąki nie trzeba wałka zwalać.

Na zwalanie walka jest sposób-dobry rozdzielacz . 

Właśnie o to mi chodzi czy hydraulika w takiej mocarnej 60 da radę???

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

@sladan - a która firma Ci się nie podoba w Lbrt?  Na gazowej?

Tak, na gazowej. Wydaje mi się, że odkąd tam się przenieśli to kasują krocie za byle pierdoły

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

w Łukowie dobrze robi tylko kolejki

Jakiś namiar na to masz? Adres?

A już widzę

Edytowane przez sladan
Dopisanie
Opublikowano
7 godzin temu, ZetorMisio napisał:

Na zwalanie walka jest sposób-dobry rozdzielacz . 

Właśnie o to mi chodzi czy hydraulika w takiej mocarnej 60 da radę???

Można i na łańcuch,lub coś w podobie podwiesić ,lub na hydraulice zależnej podrywać w czasie jazdy,ale ogólnie oddzielne włączanie wałka  w c 360 by się przydało . Choć jest patent by zaadoptować z wiązałki,i podczepić pod wałek taką adaptację po tuningach,i wtedy wyłączasz normalnie niezależnie od włączonego w ciągniku . . Zrobilem toto do szambowozu  np.super  ,lecz i tu taż przestalem używać ,nigdy nie chce się po niego iśc i na 4 śruby przykręcać . I leży toto bezużytecznie , a zeby to wykonać  i dograć ,nie wiem z tydzień lub dwa poświęciłem  [dobrych parę lat minęło]🤔

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, KlimekPL napisał:

Jak wałek do zgrabiarki założę przy podczepianiu, tak zdejmuje dopiero po robocie. Nauczta wy się chłopy obsługiwać siuntke 

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Jak wałek do zgrabiarki założę przy podczepianiu, tak zdejmuje dopiero po robocie. Nauczta wy się chłopy obsługiwać siuntke 

Nauczyłem się jak ja sprzedałem

1 godzinę temu, migacz napisał:

Nadamam coś podobnego

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na następny sezon muszę zainwestować. Może zrobię przyłącze jakos bezpośrednio w magistralę i będzie jeździć ze mną na opryskiwaczu. Taka mam wizje. Tylko redukcje zrobię bo mam podejście na wąż strażacki

A ty zdjęcie wału nożowego. Kiedyś o niego pytałem was. Ukończony wreszcie.

IMG_20210614_135213_8.jpg

Edytowane przez migacz
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, gregor1284 napisał:

To znaczy wszystkie łąki w jednym kawałku za stodołą? :P

Kiedyś kosilem łąki c360 i kosiarką dyskową składaną hydraulicznie. To była masakra, że do skladania i rozkladania trzeba było włączać wałek i uruchamiać kosiarkę albo ściągać wałek.

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano
6 godzin temu, KlimekPL napisał:

To znaczy wszystkie łąki w jednym kawałku za stodołą? :P

Kiedyś kosilem łąki c360 i kosiarką dyskową składaną hydraulicznie. To była masakra, że do skladania i rozkladania trzeba było włączać wałek i uruchamiać kosiarkę albo ściągać wałek.

Wszystkie łąki w promieniu 3km od gospodarstwa, ale. Jak chce przejechać z łąki na łąkę to przełączam wom, składam zgrabiarkę i jadę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v