Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

No to na 100% jak jest na zielonym to puszczasz siatke. Najlepiej tak przy końcu, ale nie przesadzaj z czerwonym  bo szkoda łańcuchów. 

Dzięki a jeszcze jedno głupie pytanko bo jak zbraknie materiału to na żółtym już pójdzie siatka czy balot jeszcze stoi? Pewnie jak zacznę używać to będzie inaczej to wyglądało ale na wszelki wypadek wolę wcześniej spytać niż stać w polu bo przy tej pogodzie będzie trzeba dobrze się uwijać jak wpadnie z dzień bez deszczu. Prawda li to, że w siatce mogą na chwilę postać na deszczu czy od razu stóg? Bo nie wiem co ratować by mniej stracić, zwijać przed deszczem czy sprzątać zwinięte.

Opublikowano
2 godziny temu, Mój_ulep napisał:

Dzięki a jeszcze jedno głupie pytanko bo jak zbraknie materiału to na żółtym już pójdzie siatka czy balot jeszcze stoi? Pewnie jak zacznę używać to będzie inaczej to wyglądało ale na wszelki wypadek wolę wcześniej spytać niż stać w polu bo przy tej pogodzie będzie trzeba dobrze się uwijać jak wpadnie z dzień bez deszczu. Prawda li to, że w siatce mogą na chwilę postać na deszczu czy od razu stóg? Bo nie wiem co ratować by mniej stracić, zwijać przed deszczem czy sprzątać zwinięte.

Kręci sie od samego początku, chyba ze materiał ujowy, np w zeszlym roku słome pszenżytnia i żytnią prasowalem tylko nocą, w słońcu nie moglem ujechać. Siatke mozesz puścić nawet zaraz jak ujedziesz kawalek i zobaczysz ze inaczej zaczyna wciągać, wtedy juz sie formuje bela i zaczyna sie kręcić. 

Ja prasuje jak jest pogoda a owijam sznurkiem i nie ma problemu zeby zamokla jakos strasznie.

• Thanks 1
Opublikowano

Dużo ciągników widziałem co miały na tyle 85 a na przodzie 70

6 minut temu, 6465 napisał:

@Karol6130 jak chcesz woła roboczego to szukaj 6 garów.

Ciężko znaleźć coś w 6 garach 

Był w zimie 6465 na dynashift 4, pierwszy raz takiego widziałem tylko że miał amortyzację osi 

Do tej pory z tego co się trafiło to 6290 tylko gdzie takie bydle na nie całe 20 ha i to też nie był ideał 

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Był w zimie 6465 na dynashift 4, pierwszy raz takiego widziałem tylko że miał amortyzację osi 

To bliźniak mojego.🙂

Opublikowano

Ale 380 z 420?

1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Do tej pory z tego co się trafiło to 6290 tylko gdzie takie bydle na nie całe 20 ha i to też nie był ideał 

No

Opublikowano

Tak 380 i 420

One wychodziły z przodu zazwyczaj z 13,6/28

58 minut temu, 6465 napisał:

To bliźniak mojego.🙂

To był na tej skrzyni bez dźwigni mechanicznej, potencjometr był na kształt serii 54xx

Opublikowano
4 godziny temu, Karol6130 napisał:

gdzie ten mf był?

Opublikowano
1 godzinę temu, simson2812 napisał:

gdzie ten mf był?

Moreń dwornia 

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

stary model ładowacza przerobiony na nowy , błyszczy się bo mają tam dobrego malarza 👍

Jeszcze i siłowników brak w ładowaczu, miał niedawno 6460

Opublikowano

https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen-touran-volkswagen-touran-tdi-7miejsc-CID5-IDJYhQA.html

Już na poważnie zajalem sie szukaniem auta. Noni to wpadło w oko. Co możecie powiedzieć o tym modelu?on ma już dpfa? Bo niby różnie piszą ale 2008 to teoretycznie powinien być,czy jest on jakiś uciążliwy? Moc 105 koni przy 1500kg + 200kg pasażerowie w tym dwoje dzieci, będzie miało moc jechać? Jakieś opinie może od użytkowników albo szwagier brat ma?

Opublikowano
26 minut temu, Belaruss820 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/volkswagen-touran-volkswagen-touran-tdi-7miejsc-CID5-IDJYhQA.html

Już na poważnie zajalem sie szukaniem auta. Noni to wpadło w oko. Co możecie powiedzieć o tym modelu?on ma już dpfa? Bo niby różnie piszą ale 2008 to teoretycznie powinien być,czy jest on jakiś uciążliwy? Moc 105 koni przy 1500kg + 200kg pasażerowie w tym dwoje dzieci, będzie miało moc jechać? Jakieś opinie może od użytkowników albo szwagier brat ma?

Niektóre wersje silnika 105KM były kłopotliwe i dość awaryjne, bez VIN ciężko coś stwierdzić. Poza tym, nie wygląda po wnętrzu na 230kkm tylko moim zdaniem  więcej.  To ma 13 lat

Opublikowano
26 minut temu, Belaruss820 napisał:

jak nie będziesz jeździł jak dziadek to DPFa nie odczujesz że w ogóle masz

@Agrest bujał sie swojego czasu takim Touranem, to może coś podpowie

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Touran super auto, wygodne i pojemne

ja mam 2.0TDI 140km i DSG

szukaj 2.0 i właśnie DSG, przejedziesz się raz i już nie będziesz szukał manuala !

Opublikowano

Ja bym się w pompowtryski nie pchał, nie bez powodu z tego zrezygnowano. Taki stary diesel to gra w rosyjską ruletkę. Moim zdaniem tylko benzyna z pośrednim wtryskiem i ewentualnie LPG...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v