Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem u niego prasę Sprzęt sprowadza z Francji Jest tylko umyty sprawdzony czy działa czyli czy sie obraca i tyle Trzeba dobrze sie znać i wiedziec gdzie popatrzeć Można potargować Transport tez załatwi jak potrzeba  

Opublikowano

Witajcie ponownie. Kupiłem coś zupełnie innego niż was pytałem. Myślę, że na moje potrzeby wystarczy i nie będzie gorsza od poprzedniej. Pytanie tylko jak się to obsługuje bo nic nie widać do środka a w starej se patrzyłem po napinaczu i pomiedzy pasy. Podejrzewam, że po manometrze? Czyli jak jest na zielonym czy na czerwonym to puszczam siatkę i trzymam puki nie utnie czy jak? Skąd będę wiedział, że jest dobrze owinięte? Ponoć nóż ustawiony na 2.5obr.

IMG_20210612_113606.jpg

Opublikowano

https://youtu.be/oWvoV9jDj3w

Mój_ulep napisał:

Witajcie ponownie. Kupiłem coś zupełnie innego niż was pytałem. Myślę, że na moje potrzeby wystarczy i nie będzie gorsza od poprzedniej. Pytanie tylko jak się to obsługuje bo nic nie widać do środka a w starej se patrzyłem po napinaczu i pomiedzy pasy. Podejrzewam, że po manometrze? Czyli jak jest na zielonym czy na czerwonym to puszczam siatkę i trzymam puki nie utnie czy jak? Skąd będę wiedział, że jest dobrze owinięte? Ponoć nóż ustawiony na 2.5obr.

IMG_20210612_113606.jpg

jaki jest w niej sterownik ? zewnetrznie podobna do feraboli

Opublikowano
11 godzin temu, camo napisał:

Znacie jakieś strony takie jak ta z maszynami? https://agromil.pl/ tylko chodzi o to żeby były bliżej południowej Polski.

A co dokładnie ciebie interesuje?

2 godziny temu, conny napisał:

jestem z okolic Radomia.

O ziomal powiatowy a jaka gmina ?

Opublikowano
12 minut temu, PRIMO napisał:

Ja jestem na granicy z Czechami czyli cała Polska. Chodzi mi właśnie o taki sklep z maszynami gdzie najlepiej żeby były ceny podane i był szeroki wybór maszyn bo chciałbym maszyny od jednego dealera na dofinansowanie podpytać. Skoro o tym to jak się zapatrujecie na maszyny Euro masz?

Opublikowano
37 minut temu, slawek74 napisał:

https://youtu.be/oWvoV9jDj3w

jaki jest w niej sterownik ? zewnetrznie podobna do feraboli

Nad wałkiem jest rozdzielacz do którego idą dwa węże a z niego wychodzą do kabiny trzy linki z trzema wajchami, jedna podbierak, druga komora a trzecia siatka.

Żadnych czujników tylko ten manometr i licznik otwarć klapy.

Pisze na niej po włosku.

I jeszcze jedno jak się tym jeździ? Mogę sobie jeździć dopóki nie zacznie zbijać a później ile traktor zdoła to dobijać podobnie jak zbierającą czyli ile podbierak nastarczy czy tak jak pasową czyli niskie biegi i wysokie obroty od początku do końca?

Opublikowano
2 minuty temu, Mój_ulep napisał:

Nad wałkiem jest rozdzielacz do którego idą dwa węże a z niego wychodzą do kabiny trzy linki z trzema wajchami, jedna podbierak, druga komora a trzecia siatka.

Żadnych czujników tylko ten manometr i licznik otwarć klapy.

Pisze na niej po włosku.

I jeszcze jedno jak się tym jeździ? Mogę sobie jeździć dopóki nie zacznie zbijać a później ile traktor zdoła to dobijać podobnie jak zbierającą czyli ile podbierak nastarczy czy tak jak pasową czyli niskie biegi i wysokie obroty od początku do końca?

Jedziesz troche lewa strona troche prawa. Na początek mniejsze obroty i jak zacznie już ładnie wyciągać to gaz i jazda. Manometr jak jest oznaczony? Kolory czy w barach? 

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Jastrzębia , jakiś czas temu rozmawialiśmy 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Jedziesz troche lewa strona troche prawa. Na początek mniejsze obroty i jak zacznie już ładnie wyciągać to gaz i jazda. Manometr jak jest oznaczony? Kolory czy w barach? 

Kolory. Pomyliłem się i edytuję. Zielony jest tylko na godzinie 12. Wcześniej połowa to odcienie żółtego a późniejsza połowa czerwonego.

Bary też są. Teraz nie mam jak do niej wyjść więc posługuję się zdjęciami z telefonu:

Screenshot_20210613-122650.png

Edytowane przez Mój_ulep
Opublikowano
28 minut temu, 6465 napisał:

Za to tyle pinindzów? Trochę przesada, ja podobny na sprężynach pogonił za 9000

Ja mam zamiar 3 m na sprezynach Euro maszu (15ha obrobil)za 9000 wystawic

Opublikowano
28 minut temu, FarmerDyzio napisał:

miałeś agrofavtowy na 6 łapach ?

Na 7.

5 minut temu, Baks00 napisał:

Ja mam zamiar 3 m na sprezynach Euro maszu (15ha obrobil)za 9000 wystawic

Maszyny sporo podrożały wystaw ponad 10500, za dychę oddasz.

Opublikowano
2 godziny temu, Mój_ulep napisał:

Kolory. Pomyliłem się i edytuję. Zielony jest tylko na godzinie 12. Wcześniej połowa to odcienie żółtego a późniejsza połowa czerwonego.

Bary też są. Teraz nie mam jak do niej wyjść więc posługuję się zdjęciami z telefonu:

Screenshot_20210613-122650.png

Czy to nie prasa  z której warfame zbudowano?

Opublikowano

@migacz Ja nie wiem. Nie słyszałem o takiej firmie ale szukając ponad rok i po oglądnięciu tylu pras bliżej i dalej i w różnych cenach i z różnymi systemami uznałem, że ta jest w najlepszym stanie w stosunku do ceny i była 15 km ode mnie więc odpadła laweta a i jechać też nie musiałem po nią.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v