Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, donweter1989 napisał:

Jakiś kutas zawalił całego olxa kurami😥

Screenshot_2021-01-06-08-46-14.png

Kurła a blisko mnie to tylko niepewne Brodła od których kur więcej nie kupię albo stare wyniesione dziady i trzeba do marca czekać.

Opublikowano

Ja tak to tylko matki pszczele zamawiałem. Jak listonoszka przywiozła i otwierałem paczkę przy niej to się aż kobita wystraszyła bo nawet nie wiedziała, że pszczoły wiozła.

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Ojciec gdzies z nad morza rok temu perliczki zamówił, przywiózł listonosz. I koszt tez nie był jakiś wielki. Także może i kury wyślą:o

gołębie wysyłają kiedyś listonosz widziałem

6465 napisał:

@Rolnik200598 a takich nie chcesz? 

IMG_20200908_151759.jpg

i jak w domu nocujesz ? 😀😀

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, 6465 napisał:

@Rolnik200598 a takich nie chcesz? 

IMG_20200908_151759.jpg

Miałem kiedyś parkę takich bo wygląda mi to na Sebrytkę. Nie chcę, chodzi mi o typowe nioski. Poczekam, przynajmniej wiosną wezmę z pewnego źródła, skąd zawsze biorę.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

gołębie wysyłają kiedyś listonosz widziałem

i jak w domu nocujesz ? 😀😀

W domu bo kury mam tylko na zdjęciu. 😁

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, 6465 napisał:

@Agrest

Byłem przejazdem i wjechałem z ciekawości. Oś kwadratowa, paka stan taki w miarę do życia, siłowniku ulane, hamulce do grzebania, rama w miarę okay, opony swoje najlepsze lata mają już za sobą, belkę razem z zaczepem ktoś wspawał drugi albo kolejny raz ale o tym mówił przez telefon. Ogólnie cena chora

To ostatnio w niedzielę koło 15 weszła wywrotka "kaczka"  za 7 900 do małej negocjacji. Burty luksus, hantle sprawne, światła były, od rolnika. Ogłoszenie widziałem o 17.30 to mówię nie będę dzwonił bo i tak w niedzielę nie pojadę. Dzwonię w poniedziałek o 8.30 i informacja że o 10 jest klient, a jak ten nie weźmie to na 13 drugi umówiony. O 11 nie było ogłoszenia i pluję sobie w brodę bo miałem ją "pod nosem" znaczy koło Konina.  Także w porównaniu do tej zielonej to jak gówno do twarogu.

Ludzie to teraz liczą tak. Ma trupa wywrotkę i jest tak 2000(za papiery) + 2000(za to, że coś stoi) + 2000(za siłowniki od wywrotu ulane i kipę wątpliwej jakości) + 2000 ( za to, że możesz zrobić całe hamulce to nie będzie Ci się nudziło ) - Janusz wystaw za 7800 to taka promocja dla nich na dobry początek. Jedziesz tam i widzisz kupę gówna za która można dać do 4 tysięcy. Handlują szrot w całości, a liczą jak na części w dobrym stanie.

Edytowane przez Lukasz3991
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, slawek74 napisał:

gdybym miał gdzie .... sporo ludzi coraz częściej ma swoje kury by nie jeść sklepowego ''mydła''

To masz racje,przynajmniej wiesz ze co jesz i nie myslisz czy spozywany posilek z,, grzędy swobodnie nie spadl"

Edytowane przez Baks00
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

To aż tak przesadnie drogo za wywrotkę z dokumentami?

To ma już z 50 lat, burty tylna inna, boczna inna, w dodatku to fabrycznie ma wąską pakę i wąskie osie

31 minut temu, Lukasz3991 napisał:

@Agrest

Byłem przejazdem i wjechałem z ciekawości. Oś kwadratowa, paka stan taki w miarę do życia, siłowniku ulane, hamulce do grzebania, rama w miarę okay, opony swoje najlepsze lata mają już za sobą, belkę razem z zaczepem ktoś wspawał drugi albo kolejny raz ale o tym mówił przez telefon. Ogólnie cena chora

To ostatnio w niedzielę koło 15 weszła wywrotka "kaczka"  za 7 900 do małej negocjacji. Burty luksus, hantle sprawne, światła były, od rolnika. Ogłoszenie widziałem o 17.30 to mówię nie będę dzwonił bo i tak w niedzielę nie pojadę. Dzwonię w poniedziałek o 8.30 i informacja że o 10 jest klient, a jak ten nie weźmie to na 13 drugi umówiony. O 11 nie było ogłoszenia i pluję sobie w brodę bo miałem ją "pod nosem" znaczy koło Konina.  Także w porównaniu do tej zielonej to jak gówno do twarogu.

Ludzie to teraz liczą tak. Ma trupa wywrotkę i jest tak 2000(za papiery) + 2000(za to, że coś stoi) + 2000(za siłowniki od wywrotu ulane i kipę wątpliwej jakości) + 2000 ( za to, że możesz zrobić całe hamulce to nie będzie Ci się nudziło ) - Janusz wystaw za 7800 to taka promocja dla nich na dobry początek. Jedziesz tam i widzisz kupę gówna za która można dać do 4 tysięcy. Handlują szrot w całości, a liczą jak na części w dobrym stanie.

Jak czegoś takiego szukasz to w miejscowości Aleksandrów powiat żyrardowski jest wystawiona ładniejsza i taniej-6900 chyba, a i jeszcze handlarz koło kolegi @6465 wystawia za 4850 z nadstawkami, do wizualnych poprawek, ale bez tragedii, lokalizacja Zduny

Edytowane przez bratrolnika
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v