Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
33 minuty temu, akooo napisał:

@ursus932 wrzuć fotkę tych twoich sprzętów

Były tu już nie raz 😉 , a teraz nawet nie mam w tel żadnego zdjęcia , jak zrobię to wrzuce

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

To zależy co komu potrzeba

Mi 6 nie potrzebna to bym i 30 nie dał.

tak Ci się wydaje 😁

akooo napisał:

Kupić zetora albo białoruś z przodem w dobrych piniondzach i będzie latał.

gdzie białoruś 🤦‍♂️🙆‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

W zasadzie do tych maszyn co mam i tym bardziej hodowli to nie , jedyne czego mi brakuje to przedniego napędu 

A kiedyś mówiłeś że i napęd nie potrzebny 🤔

Opublikowano

Pytanie takie dziwne trochę. Raczej nikt na to sensownie nie odpowie. 

Opublikowano
12 minut temu, jacek1296 napisał:

Zapytam z ciekawości: ile KM powinien wg Was mieć główny ciągnik w gospodarstwie 60ha, produkcja tylko roślinna, pola równe klasy głównie 3.

To jak z samochodem, jeden jeździ do kościoła i ma 39KM pod maską, drugi jedzie do tego samego kościoła i ma 200KM

Opublikowano
17 minut temu, danielursus3p napisał:

A kiedyś mówiłeś że i napęd nie potrzebny 🤔

Do tura potrzebny bo szlak czasami trafia 

Opublikowano

rozglądam się za opryskiwaczem ciaganym ok 2.5-3.5 tysiące litrów belka 21-24 na pełnej hydraulice dobrze by było gdyby byla dawką po prędkości skrętny dyszel czy koła,budżet do 24tysiecy.olx i inne portale znane ktoś coś ma albo wie?

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Mi tak samo 

Też te 5 lat temu tak sądziłem.  Jak masz kogoś na stałe do pomocy w gospodarstwie to i 40 hektarów dwoma 60 obronisz pod warunkiem że są w dobrym stanie. Jak robisz wszystko sam i masz koło 40 ha to taki ze 120 KM to nie fanaberia a normalna rzecz. Pomyśl ile czasu Orzesze hektar c360 a ile czasu tym dużym,a paliwa spali podobnie. Wszystkie uprawy zrobisz dwa razy szybciej. A nawet w belarce ten duży nie dostaje po d*pie, jak grabisz trawę to zrobisz szersze pokosy i bele wychodzą ładne i szybciej łąki ubywa. 

Kupisz pierdka 70🐎 a za 2 lata będziesz szukał 120,no ale niki nie zmusi Cię do tego żebyś posłuchał dobrych rad.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, ZetorMisio napisał:

Też te 5 lat temu tak sądziłem.  Jak masz kogoś na stałe do pomocy w gospodarstwie to i 40 hektarów dwoma 60 obronisz pod warunkiem że są w dobrym stanie. Jak robisz wszystko sam i masz koło 40 ha to taki ze 120 KM to nie fanaberia a normalna rzecz. Pomyśl ile czasu Orzesze hektar c360 a ile czasu tym dużym,a paliwa spali podobnie. Wszystkie uprawy zrobisz dwa razy szybciej. A nawet w belarce ten duży nie dostaje po d*pie, jak grabisz trawę to zrobisz szersze pokosy i bele wychodzą ładne i szybciej łąki ubywa. 

Kupisz pierdka 70🐎 a za 2 lata będziesz szukał 120,no ale niki nie zmusi Cię do tego żebyś posłuchał dobrych rad.

I różnica jest taka.że po całym dniu roboty komfortowym ciągnikiem masz jeszcze chęć na nocne igraszki. Po wyjściu z szejdziesiątki to jak byś żebrówką po jajach dostał we łbie jak w ulu.dwa piwa i śpisz jak zabity zając pod miedzą.

Banalne pytanie jak długa i szeroka  + wys. jest maska w mf 255.muszę taką przysposobić do traktorka a w sklepie wysyłkowym nie chce im się mierzyć. Był bym wdzięczny.

Edytowane przez jacek3773
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Cześć 🙂 Rozglądam się za pługiem 3 obrotowym , chciałbym żeby zabierał 45 cm na Skibę ,zabezpieczenia kołkowe . Może ma ktoś taki na sprzedaż ? Lub pomoże w zakupie 🙂 oczywiście używany 😉

Edytowane przez szybki19
Opublikowano

Może ktoś chętny ?

Schładzalnik do mleka Alfa Laval 650 litrów doinwestowany nowy agregat komputer i jeden wentylator 3400 do negocjacji 

Dojarka konwiowa Alfa Laval 800 do negocjacji 

Mazowieckie okolice Pułtuska nr tel:511391457 

Wiecej zdjęć mogę przesłać dla chętnego 

181334247_1158773911251733_4392239683937951749_n (1).jpg

181324994_1796975617151186_1349869678866879133_n.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v