Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Agrest napisał:

Hehe, nie. Chodzi o ten element do którego przykręca się czaszę, pokrywę czy jak tam zwał. 

Nie wiem co się stało ale po zimie nie idzie dobrze dokręcić tej pokrywy do tej głowicy, kolektora no cholera wie jak to nazywać. W każdym razie zamiast stykać na równo to wygina się jak banan między śrubami i nie trzyma szczelności po wsadzeniu nowej membrany i krążka oporowego. 

Pompa była przetrzymywana w garażu ale możliwe że nawet tam mógł złapać ją mróz. 

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano (edytowane)

Podążając za królem złomu👆 i ja biorę się za małe sprzątanie. Panowie na takie coś to znajdzie się kupiec?czy od razu na przetop? Mam też jedno koło tylne wiem że średnica 12,i dwa siłowniki do motowidel. To wszystko od Claas merkur.

IMG_20210420_072809.jpg

IMG_20210420_072828.jpg

Edytowane przez ZetorMisio
Opublikowano (edytowane)

Obudowa ma ukruszoną prowadnicę - do huty

mam taką samą - czeka na złomiarzy :d

koło 12 bym kupił - kwestia odległości dostawy

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano
ZetorMisio napisał:

Podążając za królem złomu👆 i ja biorę się za małe sprzątanie. Panowie na takie coś to znajdzie się kupiec?czy od razu na przetop? Mam też jedno koło tylne wiem że średnica 12,i dwa siłowniki do motowidel. To wszystko od Claas merkur.

IMG_20210420_072828.jpg

ja bym wystawiał wczoraj stare burty od rozrzutnika pojechały a wcześniej pęknięty resor

Opublikowano
1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

IMG_20210420_072809.jpg

IMG_20210420_072828.jpg

toż to zepsute. huta!

Opublikowano
jahooo napisał:

Nie wiem, nie zastanawiałem się jeszcze nad sprzedażą, ale zmieniłem ciągnik i trzeba szukac coś większego, 1500 ??

Taki model

sprzedałeś już talerzowka?

Opublikowano
9 minut temu, Ursus932 napisał:

Chyba że siano myślisz zbierać luzem 🤪

Albo po (mniejszej lub większej) modyfikacji śnieg. Zimy mogą się zrobić znowu śnieżne...

Opublikowano
11 minut temu, ZetorMisio napisał:

Stoi już z 15-20 lat nie używana,więc raczej już jej nie użyje.

Moja już dwa lata jak pojechała na przetop po długoletnim staniu w stodole 

Opublikowano

Jeszcze parę lat temu kupowali I robili odwiewarkę do wiśni.

Ogólnie w super stanie do huty nie ma co oddawać. 

Są ludzie z pomysłem i taki wentylator wykorzystać umieją.

Wystawić I niech czeka na klienta

Opublikowano (edytowane)

nie daleko gość z takiej dmuchawy zrobił mobilny piec do sadu

dmuchawa napędzana wom dmucha w zbiornik pieca, w którym jest rozpalony ogień (w większości karpy pozostałe po wycince drzew w sadzie), nadmuchy sa tak ustawione że w czasie przymrozków owiewa nim drzewka w sadzie

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
2 godziny temu, fergi99 napisał:

sprzedałeś już talerzowka?

Nawet jej jeszcze nie wystawiałem, jest tylko tutaj

Taką płaską dmuchawą z zasypem siana od góry sypaliśmy zboże na piętro w oborze, to nawet je dodatkowo przewiało, a szło dobrze, tylko motor musi być ze 7kW , bo mniejszy ma ciężko

Opublikowano
jahooo napisał:

2 godziny temu, fergi99 napisał: sprzedałeś już talerzowka? Nawet jej jeszcze nie wystawiałem, jest tylko tutaj Teść szuka takiej jestem z LPU wiec dość blisko mam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v