Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie robią dzisiaj prostych porządnych ciągników to stare dobrze utrzymane w cenie są.

Opublikowano
Dnia 15.04.2021 o 21:26, igor10246 napisał:

to już się wygłupiają, jak z większością cen, 4 lata temu samasz 165 kosztował 5 netto, a talex 4 brutto 

Dwa lata temu znajomi kupili talexa 1,65 za ponad 7000 brutto. I to bieda wersję bez siłownika. Kosiarka śmiga z C-330. 

Opublikowano
13 godzin temu, marulekk napisał:

@GRZES1545 przejazdem właśnie byłem Mauser jakiś stoją w ossowie

IMG_20210416_084459_9.jpg

jak tanie to by ich nie było

12 godzin temu, Ursus932 napisał:

Następny z KWB Konin , dziechta odjebana  🤦‍♂️ błotnik lewy jakiś dorobiony bez raczki do wchodzenia , tak trochę umalowany reszta nie  , a siatkę maski zamiast kupić szeroką to wąska i jakiś kuźwa pasek blachy dołożył

https://m.olx.pl/oferta/ursus-914-934-sprzedam-CID757-IDJeXbs.html?isPreviewActive=1

było kupić przed tym szaleństwem, teraz to szukaj i płać, 

12 godzin temu, akooo napisał:

Ale mi chodzi kolo domu wykaszac a trochę pagorkow tam mam .

to kup sobie starą czeszkę w jakimś  stanie dasz 2 tys, i jeszcze twoje dzieci będą ją kosiły 

6 godzin temu, izydor6280 napisał:

za dużo jeleni chyba się po olx błąka i za dużo  cwaniaków

tu kolejny janusz, z łąk ma 30 tys, chce żeby mu okosić i jeszcze haraczu 30 bali chce, a tam piach piachem piach pogania, jak suchy rok to w pierwszy pokos zbierze może 50 bali z tych 14 ha https://www.olx.pl/d/oferta/oddam-siano-za-skoszenie-CID757-IDJ9cb9.html#fd729b656d3

Opublikowano
12 godzin temu, Xawier napisał:

No właśnie w pronarze 1025 się to stało i to za którymś razem dopiero a człowiek głupi i chciał orkę skończyć przed deszczami i teraz przyjdzie zapłacić ale już się nauczyłem. Tak samo jak ze stosowaniem samostartu przy odpalaniu

Lepszy plak zamiast samostartu

6 godzin temu, izydor6280 napisał:

Ale ma dwa koguty

3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Ja się pytam za co ta cena?

Ano za to ,że ktoś tubke pasty do polerki kupił

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, akooo napisał:

@igor10246 kupiłbym ale w okolicy brak

jakie ty okolice, nawet można poszukać po znajomych po krzakach, a jak nie, o nie duże. kosiarka ma wymiary 1-3 metry i waży 400 kg, czyli na przyczepkę i jazda, się wybrać, [poszukać na fb/sprzedajemy, na olx mało kto "złomy" wystawia bo trzeba za wystawienie płacić 

Opublikowano

@igor10246 Lubelskie kolo Zamoscia

A też chcę kupic taką na chodzie i z osłonami.

Opublikowano (edytowane)

akooo a moze dyskowego Kuhna GMD " starszej daty" 1.6m roboczego,kolo Frampola? Cena 3500zl, nieuzywana z 5 lat.

Edytowane przez Narko
Opublikowano
1 godzinę temu, igor10246 napisał:

jak tanie to by ich nie było

było kupić przed tym szaleństwem, teraz to szukaj i płać, 

to kup sobie starą czeszkę w jakimś  stanie dasz 2 tys, i jeszcze twoje dzieci będą ją kosiły 

za dużo jeleni chyba się po olx błąka i za dużo  cwaniaków

tu kolejny janusz, z łąk ma 30 tys, chce żeby mu okosić i jeszcze haraczu 30 bali chce, a tam piach piachem piach pogania, jak suchy rok to w pierwszy pokos zbierze może 50 bali z tych 14 ha https://www.olx.pl/d/oferta/oddam-siano-za-skoszenie-CID757-IDJ9cb9.html#fd729b656d3

Ooo na takich cwaniaków to cięty jestem, ale jeśli krowiarska okolica to pewnie znajdzie się amator. Tylko problem bo ptaszkowe łąki można kosic dopiero od połowy czerwca jak już trawa jest stara i zdrewniała. 

Sam dzierżawie trochę łąk tam gdzie nie ma możliwości zrobić ornego i sprzedaje siano i już mnóstwo miałem propozycji od doplatowcow aby sobie kosic ich łąki i zbierać siano. Grzecznie odmawiałem tłumacząc że jak się bierze dotacje to trzeba ziemię samemu obrabiać. 

Opublikowano

@Narko ciekawe jak z częściami do tego i czy to pod c330 się nada @KlimekPL A co to za cwaniakowanie to czysty układ nie masz łąki a masz siano a ktoś sobie ze SWOJEJ ziemi tylko dopłaty zgarnia za użytkowanie. Możesz się nie zgodzić na to ale nie nazywaj kogoś cwaniaczkiem. Co taki ból masz ze może ci ziemi nie chce sprzedać? Ten kto ma ziemię nie musi zaraz być rolnikiem.

Opublikowano

Pewnie że lepiej, tylko że u mnie w wiosce właściciel brał wyższe dopłaty ze wszystkimi pakietami i na podstawie tego wyliczył czynsz i szukał jelenia żeby tyle samo płacił czynszu a niech uprawiający bierze reszte dotacji :)

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Pewnie że lepiej, tylko że u mnie w wiosce właściciel brał wyższe dopłaty ze wszystkimi pakietami i na podstawie tego wyliczył czynsz i szukał jelenia żeby tyle samo płacił czynszu a niech uprawiający bierze reszte dotacji :)

u nas też był taki z łąkam, nikt nie chciał brać, woleli jechać 10 km dalej, 3 lata nie kosił i dalej składał i, jak mu wpadła inspekcja z agencji to mu cofnęli dopłaty chyba na 3 lata i kazali dać zwrot z chyba 5, coś tam jeszcze po dochodziło, i jak tak po sąsiedzku policzyliśmy to wyszło że przez 2 lata zarobił na tym może 40 tys a stracił 200 tys, jeszcze przy okazji znaleźli kilka nieprawidłowości, słowem chytry straci 2 razy 

Edytowane przez igor10246
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, akooo napisał:

ciekawe jak z częściami do tego i czy to pod c330 się nada

Z czesciami nie ma zadnego problemu. Kolega taka sama podpina pod Kubotke. Moja nie ma silownika,skladanie reczne. Mam chyba komplet zapasowych nozykow.

Edytowane przez Narko
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v