Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Chyba miał rekord wyświetleń na olx 

Jest tu jeden co też już towar szykował bo klient jedzie🤭i nie był to Rysiek

I to chyba sporo miał do sprzedania😁 jeśli dobrze pamiętam. M.in. pług???

Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał:

To tak ogólnie o tych, co dają kilo silikonu a potem on zatyka wszelkie filtry, rurki i nie ma smarowania, a z pod uszczelki i tak cieknie :D

Nie no aż tak dużo to nie daję tylko rozcieram palcem i może dlatego mi cieknie bo pokrywa rozrządu jest zbyt wąska i za blisko są pracujące koła by walnąć tam fugę ale ten papierek raczej nie uszczelni nowej pokrywy, fabryczną pewnie tak ale nowe dekle to szkoda gadać... (4 razy wymieniłem w sklepie).

Wiem wiem. Złej baletnicy 😜

Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał:

Daleko nie trzeba szukać - był z forum zainteresowany na jakieś graty z tej mojej kupki złomu. Powysylalem zdjęcia, on już będzie przelewał kasę za towar, a jak dowiem się ile przesyłka, to doślę za nią kasę. Napisalem, że zorientuje się ile będzie kosztować wysyłka (bo to  ponad 20kg) i wtedy za wszystko zapłaci. Musiałem porozkrecac żeby jakoś w paczkę po ludzku weszło, parę śrub było do ucięcia i kawałek plaskowniczka nadcialem. Spakowałem, zwazylem, wysłałem mu zdjęcia i  obniżylem parę zlotych cene za wysyłkę (na te śruby, które musiałem uciąć) Nawet nie odpisał, że jednak rezygnuje.

Opublikowano

Już ogarnoles bajzel zlomowy? 

5 minut temu, daron64 napisał:

Daleko nie trzeba szukać - był z forum zainteresowany na jakieś graty z tej mojej kupki złomu. Powysylalem zdjęcia, on już będzie przelewał kasę za towar, a jak dowiem się ile przesyłka, to doślę za nią kasę. Napisalem, że zorientuje się ile będzie kosztować wysyłka (bo to  ponad 20kg) i wtedy za wszystko zapłaci. Musiałem porozkrecac żeby jakoś w paczkę po ludzku weszło, parę śrub było do ucięcia i kawałek plaskowniczka nadcialem. Spakowałem, zwazylem, wysłałem mu zdjęcia i  obniżylem parę zlotych cene za wysyłkę (na te śruby, które musiałem uciąć) Nawet nie odpisał, że jednak rezygnuje.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, stempos1980 napisał:

Już ogarnoles bajzel zlomowy? 

A skądże :) tzn najgorszy syf sprzedałem - ~6.5t. Zostały graty konne i takie rzeczy z którymi nie wiem co zrobić - wirówka, mniejsza transformatorowa, prawie nowe/nowe koła do skrzyni, walki, rozruszniki/prądnice stare, jakieś odkładnie/lemiesze/przedpłużki chyba do unii, kabina orzeszek, graty chyba do kosiarki konnej listwowej itp generalnie jeszcze jedno całe pomieszczenie w garażu. Dałem narazie spokój, bo w pole się ruszyło, ciągnik robimy, ciągnę nowy prąd do obory i garażu, przenosiliśmy studzinke na podwórku, do tego etat. Także walka trwa na wielu frontach :)

7 minut temu, jahooo napisał:

@daron64 to chyba nie o mnie była ta opowieść ??

Cytuję, bo nie mogę wyróżnić użytkownika :/

Nie, nie o Ciebie. A Ty w ogóle o coś do mnie pisałeś? :)

Żeby nie było - też z kimś z forum rozmawiałem o zakupie jakiegoś jego grata. Mieliśmy się zgadać jeszcze za jakiś  czas, bo wtedy akurat obu nam nie pasowalo i w cholerę o tym zapomniałem - z dwa miesiące po terminie planowanego kontaktu sobie przypomniałem, to już dałem sobie spokój i nie pisałem. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Licznik mth,do same  silver 100.4,gdzie takie coś zdobyć,lub może jakiś licznik obrotów do ,, dizla''.Bo do benzyniaków by łapały impuls z cewki to  wszędzie  można nabyć   .   Stary obrotomierz kantuje,zaniża 2,5 raza, czy jakiś inny pomysł by obroty liczyć ?

Opublikowano
10 godzin temu, soltys48 napisał:

też tak kiedyś miałem, przyczepa sprzedana, 500zł zadatku wzięte, a po 2,5 miesiąca gość dzwoni że chyba jednak jej nie weźmie, bo nie ma za co

1 godzinę temu, jahooo napisał:

@daron64 to chyba nie o mnie była ta opowieść ??

ja tam mogę powiedzieć że @jahooo słowny, biznes razem ubiliśmy (mały bo mały, ale zawsze)

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Licznik mth,do same  silver 100.4,gdzie takie coś zdobyć,lub może jakiś licznik obrotów do ,, dizla''.Bo do benzyniaków by łapały impuls z cewki to  wszędzie  można nabyć   .   Stary obrotomierz kantuje,zaniża 2,5 raza, czy jakiś inny pomysł by obroty liczyć ?

dac do zrobienia?

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

jak 2 i pół raza? liczy ci obroty czy godziny, bo jak obroty to jak sobie pyrka 800 rpm to  przez 2-3 godziny będzie ci tłukł motogodzinę, a jak 2000 rpm to w godzinę albo mniej ci stuknie, chyba że masz czasu pracy to ci ciągnie normalnie jak godzinówka, stacyjka załączona i motogodziny lecą 

Opublikowano
Dnia 13.04.2021 o 14:17, Mecha napisał:

Jakie opinie macie w temacie grubera z lekką talerzówką/ podwójnym rządem talerzy?

Screenshot_2021-04-13-11-16-06-221_com.android.chrome.jpg

Co powiecie na tego typu gruber 2 belkowy do uprawy uproszczonej? Widzę w necie że trochę osób to stosuje.

Opublikowano
2 godziny temu, igor10246 napisał:

jak 2 i pół raza? liczy ci obroty czy godziny, bo jak obroty to jak sobie pyrka 800 rpm to  przez 2-3 godziny będzie ci tłukł motogodzinę, a jak 2000 rpm to w godzinę albo mniej ci stuknie, chyba że masz czasu pracy to ci ciągnie normalnie jak godzinówka, stacyjka załączona i motogodziny lecą 

Godziny to może i dobrze,choć nie bardzo zwracałem uwagę ,tylko że ciągnik ma pewnie i 2600 obr ,a wskazuje 1100. Nie bardzo w temacie jestem, coś tam słyszałem o majstrach w licznikach,lecz aby  ,,skorygować'' ,tzn . szukać w internecie  naprawiaczy  ?

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, kizak napisał:

Godziny to może i dobrze,choć nie bardzo zwracałem uwagę ,tylko że ciągnik ma pewnie i 2600 obr ,a wskazuje 1100. Nie bardzo w temacie jestem, coś tam słyszałem o majstrach w licznikach,lecz aby  ,,skorygować'' ,tzn . szukać w internecie  naprawiaczy  ?

Obrotomierz nie bierze czasami sygnału z alternatora? Jeśli tak to może być winien luźny pasek...

U mnie alternator jest napędzany dwoma paskami i po rozruchu potrafi zaniżać obroty, podobnie jest jak włączę "halogeny". Paski są trochę luźno ale głównie jest to wina koła pasowego na alternatorze - jest jakieś mało dopasowane, paski opierają się o "dno" rowków...

Edytowane przez wlamaj1
  • Like 1
Opublikowano

Kuzyn miał chyba 3ha w tamtym roku, to trochę sprzedał a reszta to mówił najgorzej z piwnicy wyciągać, bo 6t, a reszta na polu mówił bezproblemowo - turem rozgarnie w jedną stronę, w drugą i po sprawie. Takie to interesy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v