Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Ja za 9 sprzedałem grubera 3m na sprężynach.

W idealnym stanie. 

Twój chyba swiezawy był. Sumka bodaj z ubiegłego stulecia. Agregaty talerzowe teraz w mocnym ruchu są. Z gruberów już się ludzie wyleczyli, jedynie Ci co z bezorką nieco dlubia 

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Nie wiem czy sąsiad by nie chciał sprzedać Unię kos 2,60 na spędzenie.  Bo pług dłutowy kupił. 

@danielursus3p  miałem ten zdjęcie  znalazłem z tel. 

IMG_20180716_143414.jpg

To ten co ci się na talerzach zapychał?

Jakiego tego dłutowca kupił?

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, danielursus3p napisał:

Kawał maszyny. Czym to ciąga?

W lutym kupił fenda 930vario i teraz pod niego kupuje maszyny,  lada dzień mają mu przywieźć beczkę recordia 20m3

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Mam pytanie potrzebuje plandekę ze stelażem do rozsiewacza sipmy. Brałem nówkę bez plandeki a teraz by się zdało. Idzie gdzieś kupić gotowca czy muszę rzeźbić w warsztacie.

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

W lutym kupił fenda 930vario i teraz pod niego kupuje maszyny,  lada dzień mają mu przywieźć beczkę recordia 20tysm3

Z samych ha żyje? Bo tu chłopy mówio że pierdolo i wolo etat za 2500 🤔

4 minuty temu, Pomorzanin1222 napisał:

Wiele to forsy nie nałapiesz. Nowy np agrolift 6 łap 10 brutto. To nikt normalny ci nie kupi starego rupa w tej samej cenie. A jakość nie oszukujmy się. Unia niby firmą z tradycjami a gówno nie jakość.  

Opublikowano
8 minut temu, danielursus3p napisał:

Unia niby firmą z tradycjami a gówno nie jakość.  

Nie przesadzaj, kup odkładnię czy lemiesz UG a zwykły "jarmarkowy".... Żeby nie te lipne malowanie to nie były by złe maszyny 

Opublikowano
6 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

ile moge dostać za takie cuś?

Realnie z 6. 

5 minut temu, pawel885 napisał:

Nie przesadzaj, kup odkładnię czy lemiesz UG a zwykły "jarmarkowy".... Żeby nie te lipne malowanie to nie były by złe maszyny 

Taką samą jakość mają firmy takie jak agro masz akpil czy agro lift. Są tańsze, więc nie wiem po co przepłacać. A przy wycenie maszyn, które robiłem 2 lata temu unia była najdroższa, a niczym specjalnym się nie wyróżniała. Ja nie mówię że to złe maszyny...

Opublikowano

Zaorz 100ha unią a Jarmarkiem to zobaczysz różnicę, wiem że nowe wszystko ładne.... Znajomy wywalił na złom 10 letni jarmarkowy pług z zabezpieczeniami śrubowymi bo orać już tym się nie dało, rozklekotany na wszystkie strony, drugi wieżyczkę urwał ciągnikiem 66koni 4x2 w pługu 4 skibowym O.o

Opublikowano

Nie popadajmy w skrajności. Firmy które robią przemysłowo maszyny wiele jakością nie odbiegają od unii. Może też nie wszystkie ale myślę że kilku faworytów by wybrał, dla których warto zaryzykować, a nie przepłacać za unię

Opublikowano
8 godzin temu, danielursus3p napisał:

Z samych ha żyje? Bo tu chłopy mówio że pierdolo i wolo etat za 2500 🤔

Z hodowli przeszło 2000 tuczników na rzut w cyklu otwartym. I około 100ha. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v