Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, 6465 napisał:

Ja za 9 sprzedałem grubera 3m na sprężynach.

W idealnym stanie. 

Twój chyba swiezawy był. Sumka bodaj z ubiegłego stulecia. Agregaty talerzowe teraz w mocnym ruchu są. Z gruberów już się ludzie wyleczyli, jedynie Ci co z bezorką nieco dlubia 

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Nie wiem czy sąsiad by nie chciał sprzedać Unię kos 2,60 na spędzenie.  Bo pług dłutowy kupił. 

@danielursus3p  miałem ten zdjęcie  znalazłem z tel. 

IMG_20180716_143414.jpg

To ten co ci się na talerzach zapychał?

Jakiego tego dłutowca kupił?

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, danielursus3p napisał:

Kawał maszyny. Czym to ciąga?

W lutym kupił fenda 930vario i teraz pod niego kupuje maszyny,  lada dzień mają mu przywieźć beczkę recordia 20m3

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Mam pytanie potrzebuje plandekę ze stelażem do rozsiewacza sipmy. Brałem nówkę bez plandeki a teraz by się zdało. Idzie gdzieś kupić gotowca czy muszę rzeźbić w warsztacie.

Opublikowano
21 minut temu, 6465 napisał:

W lutym kupił fenda 930vario i teraz pod niego kupuje maszyny,  lada dzień mają mu przywieźć beczkę recordia 20tysm3

Z samych ha żyje? Bo tu chłopy mówio że pierdolo i wolo etat za 2500 🤔

4 minuty temu, Pomorzanin1222 napisał:

Wiele to forsy nie nałapiesz. Nowy np agrolift 6 łap 10 brutto. To nikt normalny ci nie kupi starego rupa w tej samej cenie. A jakość nie oszukujmy się. Unia niby firmą z tradycjami a gówno nie jakość.  

Opublikowano
8 minut temu, danielursus3p napisał:

Unia niby firmą z tradycjami a gówno nie jakość.  

Nie przesadzaj, kup odkładnię czy lemiesz UG a zwykły "jarmarkowy".... Żeby nie te lipne malowanie to nie były by złe maszyny 

Opublikowano
6 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

ile moge dostać za takie cuś?

Realnie z 6. 

5 minut temu, pawel885 napisał:

Nie przesadzaj, kup odkładnię czy lemiesz UG a zwykły "jarmarkowy".... Żeby nie te lipne malowanie to nie były by złe maszyny 

Taką samą jakość mają firmy takie jak agro masz akpil czy agro lift. Są tańsze, więc nie wiem po co przepłacać. A przy wycenie maszyn, które robiłem 2 lata temu unia była najdroższa, a niczym specjalnym się nie wyróżniała. Ja nie mówię że to złe maszyny...

Opublikowano

Zaorz 100ha unią a Jarmarkiem to zobaczysz różnicę, wiem że nowe wszystko ładne.... Znajomy wywalił na złom 10 letni jarmarkowy pług z zabezpieczeniami śrubowymi bo orać już tym się nie dało, rozklekotany na wszystkie strony, drugi wieżyczkę urwał ciągnikiem 66koni 4x2 w pługu 4 skibowym O.o

Opublikowano

Nie popadajmy w skrajności. Firmy które robią przemysłowo maszyny wiele jakością nie odbiegają od unii. Może też nie wszystkie ale myślę że kilku faworytów by wybrał, dla których warto zaryzykować, a nie przepłacać za unię

Opublikowano
8 godzin temu, danielursus3p napisał:

Z samych ha żyje? Bo tu chłopy mówio że pierdolo i wolo etat za 2500 🤔

Z hodowli przeszło 2000 tuczników na rzut w cyklu otwartym. I około 100ha. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v