Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwie sprawy mam. Jak założyłem dłuższe cięgła do zetorka, to okazało się, że śrubą centralna jest na styk, a wałek odbioru mocy za krótki. Wałek kupiłem w lokalnym sklepie, bo mi na jutro potrzebny, ale przydałoby się śrubę. 

Mam taka

https://allegro.pl/oferta/lacznik-centralny-cieglo-ursus-c-385-902-912-914-4998002600?reco_id=fdc16b0c-8012-11eb-b03d-000af7f5ffd0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

No i z obu stron jest tak, że całego gwintu nie łapie, po jakieś 4cm na stronę. Z dłuższych na szybko nie znalazłem nic kat. 2-2. Taka byłaby spoko, bo i grubsza i dłuższą, ale to jest 3-3.

https://allegro.pl/oferta/lacznik-centralny-cieglo-665-960mm-ursus-c-385-9196396365

Widział ktoś jakąś masywniejsza i dłuższą śrubę?

Drugą sprawa - w starych walkach chciałem pozmieniać końcówki z tych na zawleczkę na takie

WIDLAK-KONCOWKA-WALKA-PRZEKAZNIKA-MOCY-2

Tylko powiedzcie - to rozmiary są jakoś znormalizowane, czy trzeba mierzyć i dopasowywać?

Opublikowano
4 minuty temu, daron64 napisał:

Dwie sprawy mam. Jak założyłem dłuższe cięgła do zetorka, to okazało się, że śrubą centralna jest na styk, a wałek odbioru mocy za krótki. Wałek kupiłem w lokalnym sklepie, bo mi na jutro potrzebny, ale przydałoby się śrubę. 

Mam taka

https://allegro.pl/oferta/lacznik-centralny-cieglo-ursus-c-385-902-912-914-4998002600?reco_id=fdc16b0c-8012-11eb-b03d-000af7f5ffd0&sid=041047f9c36843e364ecb91b45c568a2755aa386fe7e14ee7421a14291fbf951

No i z obu stron jest tak, że całego gwintu nie łapie, po jakieś 4cm na stronę. Z dłuższych na szybko nie znalazłem nic kat. 2-2. Taka byłaby spoko, bo i grubsza i dłuższą, ale to jest 3-3.

https://allegro.pl/oferta/lacznik-centralny-cieglo-665-960mm-ursus-c-385-9196396365

Widział ktoś jakąś masywniejsza i dłuższą śrubę?

Drugą sprawa - w starych walkach chciałem pozmieniać końcówki z tych na zawleczkę na takie

WIDLAK-KONCOWKA-WALKA-PRZEKAZNIKA-MOCY-2

Tylko powiedzcie - to rozmiary są jakoś znormalizowane, czy trzeba mierzyć i dopasowywać?

Sprzedał byś mi te zderzaki od wałka na przetyczki? Odkupił bym jak by cena była przystępna. 

Opublikowano
15 minut temu, daron64 napisał:

Krzyżaki mają różne rozmiary - trzeba mierzyć, kiedyś polskie były znormalizowane dwa wymiary, a teraz każdy jak mu pasuje

z tych z uszami można zdjąć kołnierz z uszami, naciąć z boku, dospawać tulejkę z przetyczką i działa

trochę roboty, jak ktoś ma pojęcie, ale da radę

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, stempos1980 napisał:

Zmierz suwmiarka stary wałek i wtedy zamówisz o takim rozmiarze 

38 minut temu, pafnucy napisał:

trzeba zmierzyć.

Dzięki. W sumie z dzisiejszym walki, to chyba dwa w życiu kupowałem, także niespecjalnie ogarniam. 

35 minut temu, 6465 napisał:

Sprzedał byś mi te zderzaki od wałka na przetyczki? Odkupił bym jak by cena była przystępna. 

Nie ma problemu, tylko część ma pourywane uszy no i nie jestem w stanie określić, kiedy się za to zabiore.

28 minut temu, ZetorMisio napisał:

@daron64z 3 kat nie założysz w uchwyt przy ciągniku. Ja mam w 6garowym cięgno kat 2-3, to 2jest przy ciągniku a 3 przy maszynach. Są w sprzedaży takie kolejki redukujące z 3 kat na 2.

Tak myślałem, że nie podejdzie. No i średnica kuli większą, to byłby luz. Chodziło mi bardziej o to żeby śruba była mozniejsza i dłuższa. Jakby się coś Wam napatoczylo w internetowych, to dajcie znać.

24 minuty temu, jahooo napisał:

Krzyżaki mają różne rozmiary - trzeba mierzyć, kiedyś polskie były znormalizowane dwa wymiary, a teraz każdy jak mu pasuje

z tych z uszami można zdjąć kołnierz z uszami, naciąć z boku, dospawać tulejkę z przetyczką i działa

trochę roboty, jak ktoś ma pojęcie, ale da radę

Dzięki. Myślałem, że może jest jeden standard. No ale będę mierzył w takim razie. Nie sądzę żeby chciało mi się w to bawić. A będę i tak część rozbierał bo krzyżaki w niektórych ledwo chodzą, to od razu podmienie sobie.

Edytowane przez daron64
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

@6465 to ile jest to wart ?

20210306_090245.jpg

Wyorałeś to to na polu 🤔

@bratrolnika i Zetór od handlarza poszedł 🤷‍♂️ 

Opublikowano
53 minuty temu, ZetorMisio napisał:

A i @daron64  śruba w 6 gwarowym jest krótsza jak w 4.

A na aukcjach różnie widziałem, ale chyba większość podawało tu i tu ~88cm

Opublikowano
27 minut temu, Ursus932 napisał:

Wyorałeś to to na polu 🤔

Nieeee 😩 wykopałem spod sterty złomu w pier🤬ku zwanym garażem. 😁

Opublikowano
4 godziny temu, pafnucy napisał:

czemu tylko tych firm?

Nie koniecznie tylko tych. Może być i S-208, jak się trafi blisko zwykła kubełkowa w rozsądnej cenie to się podjedzie, myślę, że do sadzenia coś się trafi.

Opublikowano
30 minut temu, stempos1980 napisał:

Brak slów

Widzisz to jest ciągnik , ludzie się pchają drzwiami i oknami 😉

26 minut temu, soltys48 napisał:

a za mojego farmsztota Ci drogo😵

No nie , za tego Zetora też mi za drogo B|

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

Widzisz to jest ciągnik , ludzie się pchają drzwiami i oknami 😉

No nie , za tego Zetora też mi za drogo B|

Marcin ty jak byś tak naprawdę chciał kupić to już byś dawno kupił tylko ty się bierzesz za to jak 🐌😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v