Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Paranoja jakaś. To jak mi auto za stodoła będzie stało to musze OC mu opłacać?

tak, a nawet mają się wziąć za kontrole gospodarstw i wszystko ma miec oc co wymaga ustawa 

Opublikowano

Jak byłem auto rejestrować to babka była w kolejce chciała wyrejestrować c330 po zmarłym mężu, stał nieodpalany , a szkoda sprzedać jak o oc płacić. Odprawili ja z kwitkiem.Dorafziki jej doku przedac :  D

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

tak, a nawet mają się wziąć za kontrole gospodarstw i wszystko ma miec oc co wymaga ustawa 

W pl jest wiele pojazdów widmo co w systemie są brak OC przeglądu . Mają brać się za to

Opublikowano (edytowane)

Na Podlasiu sprzedaje się na takdzadzistan czy urbekistan czy turkudzistan gdzie niema kompów systemów i jak napiszesz na umowie to nikt tego nie sprawdzi a ty nie masz prawa kogoś legitymować jak sprzedajesz tylko piszesz umowę z paszportu dowodu, połowę samochodów tak rozbierają na części.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Szybkie pytanie. Ktoś ogarnia co tu jest napisane? Szczególnie co to znaczy kgb(raczej nie chodzi o radziecki komitet bezpieczeństwa) i co oznacza 8000 k.  

IMG_20210226_125157.jpg

Waga to jest w innej jednostce

Opublikowano

może kilogramy bagażu.🤔

2 minuty temu, Leszy napisał:

Szybkie pytanie. Ktoś ogarnia co tu jest napisane? Szczególnie co to znaczy kgb(raczej nie chodzi o radziecki komitet bezpieczeństwa) i co oznacza 8000 k.  

IMG_20210226_125157.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

IMG_20210226_125157.jpg

To jest waga całkowita "von"- od 4670 kg(czyli masa przyczepy pewnie), "bis" - do 8000kg dmc

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, pawel885 napisał:

Umowa na żula jest legalna bo akceptują ją zarówno wydział komunikacji jak i ubezpieczyciel, może być najwyżej nieetyczna albo nie wiem jak to nazwać, a sprzedaż dokumentów to co innego bo inny pojazd jeździ na Twoich papierach 

Legalna jest sprzedaz tylko pojazdu z dokumentami

Oczywiście tak jak piszesz, urzad to klepnie i najczęściej ma się problem z głowy

Nie to ze jestem swiety, bo tez się różne rzeczy robiło, ale legalnym tego nazwać nie można

9 minut temu, akooo napisał:

Niby wypowiadasz oc i nie płacisz, i dopóki cię nie zatrzymają na drodze to pewnie nikt cie do płacenia nie pociągnie, ale w papierach ten grat będzie na ciebie zawsze wisiał

5 minut temu, mf362 napisał:

W pl jest wiele pojazdów widmo co w systemie są brak OC przeglądu . Mają brać się za to

Kiedyś czytałem że jest w kraju ileś tam setek tysięcy zarejestrowanych maluchów i polonezów, czyli pojazdów po których został tylko kwit

• Like 1
Opublikowano

U mnie w okolicy jest złom gdzie gościu za opłatą bodajże 150zł wystawia normalnie kwit że auto zostało zezłomowane. Trzeba tylko dostarczyć mu wycięty vin, tabliczke znamionową no i wiadomo papiery. No przynajmniej jeszcze 2 lata temu tak robił, a czy jeszcze tak robi to nie wiem.

Opublikowano

Moj dawny szef tez tak robil

A potem jak mu US wszedł na głowę to zamknął to wszystko w cholerne, potem go komornik zlicytował

A ile razy ja byłem na przesłuchaniu na komendzie to już nawet nie będę pisał

Opublikowano
50 minut temu, 6465 napisał:

Jeździłem belarusem 952 , to tam biegów szukać to porażka,  a jak zgaśnie to trzeba jakiś neutralny włączyć żeby zapalił.  Jak miałem t25 z dwoma wajchami to był luksus podług tego. 

Z takich opinii biorą się legendy. Ruski sprzęt ergonomiczny nie jest ale dla kogoś kto nim pracuje na co dzień zmiana biegów jest intuicyjna - niczego nie musi szukać. Jak ktoś siedzi w nim pierwszy raz lub "od wielkiego dzwona" no to może doznać delikatnego szoku technologicznego. Wielokrotnie spotkałem się z opinią że biegi w t25 to "masakra", a dla mnie skrzynia biegów w małym rusku jest na pewno lepsza niż w ciapku. Piszę o "dwuwajchowej" bo z jedną to naprawdę "masakra"...

• Like 1
Opublikowano
pawel885 napisał:

Przed chwilą, akooo napisał:

A na dwukolka tez trzeba oc?😊

gregor1284 napisał:

15 minut temu, akooo napisał:

Chce sprzedać golfa 4 na części w całości. Lepiej go samemu wyrejestrowac czy z numerami sprzedać?

Jaki silnik, co mu dolega? 

1.9 tdi. Silnik zdrowy ,blacha zdrowa . Coś z turbina jest nie teges i dwumase trzeba zrobić no i alternator się posypał i pasek zleciał

Opublikowano

Ludzie mówią ze komuna wraca a za komuny tak nie było chyba .

Opublikowano

Albo niech zrobią akcję rejestrowania takich okazów. Jak przejdzie badanie techniczne to go przyklepać i po krzyku,po co do huty. To by mogło być i dodatkowo żeby można było mięć taką maszynę na gospodarstwie bez wyjeżdżania na drogi publiczne,ile ludziom by się lżej żyło gdyby takie mądre prawa były.

Opublikowano
wlamaj1 napisał:

50 minut temu, 6465 napisał:

Jeździłem belarusem 952 , to tam biegów szukać to porażka,  a jak zgaśnie to trzeba jakiś neutralny włączyć żeby zapalił.  Jak miałem t25 z dwoma wajchami to był luksus podług tego. 

Z takich opinii biorą się legendy. Ruski sprzęt ergonomiczny nie jest ale dla kogoś kto nim pracuje na co dzień zmiana biegów jest intuicyjna - niczego nie musi szukać. Jak ktoś siedzi w nim pierwszy raz lub "od wielkiego dzwona" no to może doznać delikatnego szoku technologicznego. Wielokrotnie spotkałem się z opinią że biegi w t25 to "masakra", a dla mnie skrzynia biegów w małym rusku jest na pewno lepsza niż w ciapku. Piszę o "dwuwajchowej" bo z jedną to naprawdę "masakra"...

chyba nie ma gorszej skrzyni jak te ruskie skrzynie w tych pseudo traktorach , zestopniowanie tragiczne , no jeszcze Zetor też ma z tym problem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v