Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Paranoja jakaś. To jak mi auto za stodoła będzie stało to musze OC mu opłacać?

tak, a nawet mają się wziąć za kontrole gospodarstw i wszystko ma miec oc co wymaga ustawa 

Opublikowano

Jak byłem auto rejestrować to babka była w kolejce chciała wyrejestrować c330 po zmarłym mężu, stał nieodpalany , a szkoda sprzedać jak o oc płacić. Odprawili ja z kwitkiem.Dorafziki jej doku przedac :  D

Opublikowano
1 minutę temu, pawel885 napisał:

tak, a nawet mają się wziąć za kontrole gospodarstw i wszystko ma miec oc co wymaga ustawa 

W pl jest wiele pojazdów widmo co w systemie są brak OC przeglądu . Mają brać się za to

Opublikowano (edytowane)

Na Podlasiu sprzedaje się na takdzadzistan czy urbekistan czy turkudzistan gdzie niema kompów systemów i jak napiszesz na umowie to nikt tego nie sprawdzi a ty nie masz prawa kogoś legitymować jak sprzedajesz tylko piszesz umowę z paszportu dowodu, połowę samochodów tak rozbierają na części.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Szybkie pytanie. Ktoś ogarnia co tu jest napisane? Szczególnie co to znaczy kgb(raczej nie chodzi o radziecki komitet bezpieczeństwa) i co oznacza 8000 k.  

IMG_20210226_125157.jpg

Waga to jest w innej jednostce

Opublikowano

może kilogramy bagażu.🤔

2 minuty temu, Leszy napisał:

Szybkie pytanie. Ktoś ogarnia co tu jest napisane? Szczególnie co to znaczy kgb(raczej nie chodzi o radziecki komitet bezpieczeństwa) i co oznacza 8000 k.  

IMG_20210226_125157.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

IMG_20210226_125157.jpg

To jest waga całkowita "von"- od 4670 kg(czyli masa przyczepy pewnie), "bis" - do 8000kg dmc

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, pawel885 napisał:

Umowa na żula jest legalna bo akceptują ją zarówno wydział komunikacji jak i ubezpieczyciel, może być najwyżej nieetyczna albo nie wiem jak to nazwać, a sprzedaż dokumentów to co innego bo inny pojazd jeździ na Twoich papierach 

Legalna jest sprzedaz tylko pojazdu z dokumentami

Oczywiście tak jak piszesz, urzad to klepnie i najczęściej ma się problem z głowy

Nie to ze jestem swiety, bo tez się różne rzeczy robiło, ale legalnym tego nazwać nie można

9 minut temu, akooo napisał:

Niby wypowiadasz oc i nie płacisz, i dopóki cię nie zatrzymają na drodze to pewnie nikt cie do płacenia nie pociągnie, ale w papierach ten grat będzie na ciebie zawsze wisiał

5 minut temu, mf362 napisał:

W pl jest wiele pojazdów widmo co w systemie są brak OC przeglądu . Mają brać się za to

Kiedyś czytałem że jest w kraju ileś tam setek tysięcy zarejestrowanych maluchów i polonezów, czyli pojazdów po których został tylko kwit

• Like 1
Opublikowano

U mnie w okolicy jest złom gdzie gościu za opłatą bodajże 150zł wystawia normalnie kwit że auto zostało zezłomowane. Trzeba tylko dostarczyć mu wycięty vin, tabliczke znamionową no i wiadomo papiery. No przynajmniej jeszcze 2 lata temu tak robił, a czy jeszcze tak robi to nie wiem.

Opublikowano

Moj dawny szef tez tak robil

A potem jak mu US wszedł na głowę to zamknął to wszystko w cholerne, potem go komornik zlicytował

A ile razy ja byłem na przesłuchaniu na komendzie to już nawet nie będę pisał

Opublikowano
50 minut temu, 6465 napisał:

Jeździłem belarusem 952 , to tam biegów szukać to porażka,  a jak zgaśnie to trzeba jakiś neutralny włączyć żeby zapalił.  Jak miałem t25 z dwoma wajchami to był luksus podług tego. 

Z takich opinii biorą się legendy. Ruski sprzęt ergonomiczny nie jest ale dla kogoś kto nim pracuje na co dzień zmiana biegów jest intuicyjna - niczego nie musi szukać. Jak ktoś siedzi w nim pierwszy raz lub "od wielkiego dzwona" no to może doznać delikatnego szoku technologicznego. Wielokrotnie spotkałem się z opinią że biegi w t25 to "masakra", a dla mnie skrzynia biegów w małym rusku jest na pewno lepsza niż w ciapku. Piszę o "dwuwajchowej" bo z jedną to naprawdę "masakra"...

• Like 1
Opublikowano
pawel885 napisał:

Przed chwilą, akooo napisał:

A na dwukolka tez trzeba oc?😊

gregor1284 napisał:

15 minut temu, akooo napisał:

Chce sprzedać golfa 4 na części w całości. Lepiej go samemu wyrejestrowac czy z numerami sprzedać?

Jaki silnik, co mu dolega? 

1.9 tdi. Silnik zdrowy ,blacha zdrowa . Coś z turbina jest nie teges i dwumase trzeba zrobić no i alternator się posypał i pasek zleciał

Opublikowano

Ludzie mówią ze komuna wraca a za komuny tak nie było chyba .

Opublikowano

Albo niech zrobią akcję rejestrowania takich okazów. Jak przejdzie badanie techniczne to go przyklepać i po krzyku,po co do huty. To by mogło być i dodatkowo żeby można było mięć taką maszynę na gospodarstwie bez wyjeżdżania na drogi publiczne,ile ludziom by się lżej żyło gdyby takie mądre prawa były.

Opublikowano
wlamaj1 napisał:

50 minut temu, 6465 napisał:

Jeździłem belarusem 952 , to tam biegów szukać to porażka,  a jak zgaśnie to trzeba jakiś neutralny włączyć żeby zapalił.  Jak miałem t25 z dwoma wajchami to był luksus podług tego. 

Z takich opinii biorą się legendy. Ruski sprzęt ergonomiczny nie jest ale dla kogoś kto nim pracuje na co dzień zmiana biegów jest intuicyjna - niczego nie musi szukać. Jak ktoś siedzi w nim pierwszy raz lub "od wielkiego dzwona" no to może doznać delikatnego szoku technologicznego. Wielokrotnie spotkałem się z opinią że biegi w t25 to "masakra", a dla mnie skrzynia biegów w małym rusku jest na pewno lepsza niż w ciapku. Piszę o "dwuwajchowej" bo z jedną to naprawdę "masakra"...

chyba nie ma gorszej skrzyni jak te ruskie skrzynie w tych pseudo traktorach , zestopniowanie tragiczne , no jeszcze Zetor też ma z tym problem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v