Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, szymon09875 napisał:

W ostatecznosci mialo być 912 jak nie kupi nic konkretnego :D

@daron64 facet co wziął rame ode mnie wziął i przekładnie, jak była ogloszona przez 3 miesiące cisza.

No pewnie że wziął bym 912 takie powyżej 90 r  , ale same takie pokraki za kupę kasy , lepszych nie sprzedają :/

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Claas jest do sprzedania z uszkodzoną przekladnia u sąsiadów.

@soltys48 a propo owsa. Miałbyś z 2 worki na sprzedaz ? Małe oczywiście nie bagi :D Bo trochę za mocna pasza idzie dla jałówek. 

Możesz przyjechać, chyba że mam z gospodarstwa do domu przywieźć

3 minuty temu, sumek666 napisał:

Niegodny jest 😂

Ja mam na sprzedaż trochę owsa. 

1. Masz rację w końcu jest tam piękne logo 

2. Nie wpierdaczaj się między wódkę a zakąskę

Opublikowano
daron64 napisał:

A co zamierzasz nim kręcić? Jak kupisz któryś z nich (ja bym kupił jonnesway'a) to licz się z tym że warto mieć jeszcze mniejszy taki od 10-60 Nm, np śruby 8 kręcisz ok 25-30 Nm. A jak dokrecasz np głowicę to robisz to w paru etapach. Jak kupujesz to zwracaj uwagę na podziałkę bo niektóre klucze mają podziałki nie regularne( nie co 10Nm) akurat w jonnesway'u masz fajną podziałke ale skala się kończy na 200, co prawda nie wiem co można dokręcać kluczem 1/2" siłą 200Nm🤔

Opublikowano

Ja ostatnio też oglądałem klucze to doszedłem do wniosku że warto kupić dwa mały i duży. Chcę kompresor naprawić,i tam głowice małą siłą trzeba dokrecic a przydałby się też do kół i większych prac.

Jakie wapno najlepiej rozsiewa sie lejkiem?bo tylko wapmag rozsiewalem. Wapniak kornicki czy koszelowski bez problemu pójdzie?bo teść na rynku kiedyś coś kupił nie pamiętam nazwy,wiem że jeden miał zielone napisy a drugi rodzaj czerwone,to ten zielony był i zapychało lejek i niby granula ale w większym % to były pokruszone i się robił pyl. 

Opublikowano

Szukam sposobu na zaladunek przyczep ze strychu nad garażem. Dmuchawa ssąco tłoczaca którą można wnieść po schodach jest taka? Albo jakies zsypy, skosy  którymi poleci do żmijki?

Opublikowano
Dnia 24.02.2021 o 20:26, SamaPrawda napisał:

Co myślicie o kosiarkach dyskowych z kondycjonerem? zdania są mocno podzielone, dużo ludzi mówi, że zbędny bajer i mocno obciąża ciągnik. Patrząc po ogłoszeniach, dużo jest takich kosiarek w fajnym stanie i pieniądzach, brać z kondycjonerem czy odpuścić ten temat? Kosiarka Ma mieć około 3m szerokości.

Dnia 24.02.2021 o 20:46, igor10246 napisał:

mi znajomy powiedział tak, kondycioner fajna rzecz ale w większości kosiarek zostaje ta sama rama i może się okazać że nie wytrzyma,  jak bym miał konia żeby pociągnąć to bardzo bym się zastanawiał nad czy brać, bo mimo wszystko to 1 przejazd przetrząsarką mniej 

ja bym sie nie zastanawial i bral z kondycjonerem- mam od wielu lat i polecam.  czy bardzo obciaza ciagnik ?? bez przesady. czy rama cierpi-nie zauwazylem, mam prawie 15 lat

Opublikowano
33 minuty temu, Grzechooo napisał:

A co zamierzasz nim kręcić? Jak kupisz któryś z nich (ja bym kupił jonnesway'a) to licz się z tym że warto mieć jeszcze mniejszy taki od 10-60 Nm, np śruby 8 kręcisz ok 25-30 Nm. A jak dokrecasz np głowicę to robisz to w paru etapach. Jak kupujesz to zwracaj uwagę na podziałkę bo niektóre klucze mają podziałki nie regularne( nie co 10Nm) akurat w jonnesway'u masz fajną podziałke ale skala się kończy na 200, co prawda nie wiem co można dokręcać kluczem 1/2" siłą 200Nm🤔

Jeszcze nie wiem, dlatego napisałem, że do użytku na gospodarce :) wyczytałem, że warto mieć duży i mały, ale na oba mnie nie stać na raz kupić

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Nie złośliwie pytam, przynajmniej ja

Sam zapowiadał ze do wiosny kupi, a jakby nie patrzyl-wiosna tuż tuż

do wiosny chyba tej na neptunie :D tam wiosna raz na ponad 160 lat :D

• Haha 1
Opublikowano
daron64 napisał:

Jeszcze nie wiem, dlatego napisałem, że do użytku na gospodarce  wyczytałem, że warto mieć duży i mały, ale na oba mnie nie stać na raz kupić

Więcej będziesz używał mnjejszego niż większego ja ostatnio kupiłem taki https://allegro.pl/oferta/yato-klucz-dynamometryczny-3-8-10-60nm-9688023549?utm_medium=app_share&utm_source=facebook bardzo przyjemny w użyciu, w połączeniu tamtym jonneswayem(sam mam chęć taki sobie kupić) to masz fajny komplet. Tak nawiasem mówiąc np koła w samochodach przykręcasz ok 100Nm w zależności od marki, przemyśl dobrze do czego potrzebujesz używać.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Tak miało być ,ale kto by przewidział że taka ujnia się zrobi 

ale większość mówiła że nie kupisz, a dla czego? powód zawsze znajdzie 

Opublikowano
15 minut temu, Grzechooo napisał:

Więcej będziesz używał mnjejszego niż większego ja ostatnio kupiłem taki https://allegro.pl/oferta/yato-klucz-dynamometryczny-3-8-10-60nm-9688023549?utm_medium=app_share&utm_source=facebook bardzo przyjemny w użyciu, w połączeniu tamtym jonneswayem(sam mam chęć taki sobie kupić) to masz fajny komplet. Tak nawiasem mówiąc np koła w samochodach przykręcasz ok 100Nm w zależności od marki, przemyśl dobrze do czego potrzebujesz używać.

ja mam 2 klucze, duży i mały, duży jonesway do 200czy 220 nm

Opublikowano
1 godzinę temu, rocknrollnik1 napisał:

Koledzy! wiem ,że nie w temacie ,ale może któryś ostatnio miał coś wspólnego z budową wodociągu? Chodzi mi o zakup rur PEHD 110mm z atestami do wody pitnej .Znacie może jakąś niedrogą firmę ,która to sprzedaje? Potrzebuję ok 250 m,może więcej . Ogłoszenia internetowe przeglądałem,ale często ceny ok 40 zł/m.A te tańsze poniżej 20 zł są bez atestów.

110mm to jaki ma być przepływ ? Ja mam deszczownie 63mm i 1000litrów na minutę przy 5bar. przepuszcza

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Stawiał bym na joneswaya lub honitona . Z tego drugiego mam zestaw  nasadowych  z 3 grzechotkami i są ok

Opublikowano
6 godzin temu, Grzechooo napisał:

Tak właśnie sobie czytam co, jaki momentem się dokręca. Najgorsze, że jak patrzę po ogłoszeniach, to tak są dziady poskalowane, że w zasadzie trzebaby było kupić ze 3, żeby mieć jak najszersze pokrycie. Najczęściej mniejsze-wieksze, są tak wyskalowane, że wypada luka. Większość mniejszych kończy się w okolicach 30, a większe zaczynają od 40 🧐

5 godzin temu, jacek3773 napisał:

Z tego drugiego mam zestaw  nasadowych  z 3 grzechotkami i są ok

W sumie nie mam ani z jednej, ani drugiej marki narzedzi, tylko opiniami z netu się sugeruje.

Opublikowano
8 godzin temu, igor10246 napisał:

ale większość mówiła że nie kupisz, a dla czego? powód zawsze znajdzie 

A co mnie to zdanie większości 

11 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie zauważyłem żeby była zła.

Panie Rysiu , na chamstwo to szkoda odpowiedać 

Kupił MF trzy lata temu i fifarafa wielki ,a wcześniej pewnie nie wiedział że taka marka istnieje 🤗

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v