Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, jarecki7745 napisał:

zetor 7340 pierwszy właściciel z turem 2003 rok jak dobrze pamiętam utrzymany wzorowo sprzedał brat w tydzień dwa lata temu poszedł na słowacje za podobną kwote

cena bez szans. za tyle to ładną forterre kupi i młodszą.

Opublikowano

to jedź tam gdzie Ci mówiłem

Muszę sąsiadowi powiedzieć ,ze jego sprzynt pojechał do Upowców🤣

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Demobil z Wielkopolski nawet za granicę jedzie :D facet przyjechał po jednego poznaniaka, a zobaczył tego od Ciebie i tyz zabrał, aby nie był zgnity i bierze wszystko na UA.

Opublikowano
16 minut temu, jahooo napisał:

czyżby to był demobil z Wielkopolski ??

Tak, to od Przemka

Może coś z tego bedzie, choć przyznam się szczerze ze na początku myślałem to wszystko na zlom wywieźć bez dotykania

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

go za 20 zł więcej niz dałem

Rekin biznesu

• Thanks 1
Opublikowano

panowie ktoś chętny? trochę plany się pozmieniały i zamiast womu i kosiarki będzie zgrabiarka, a jak będzie kasa to się kupi wszystko na raz 

rozstaw 55cm, blachy 25mm rama, 30mm ramiona

149195303_490275215296213_8496932125059210602_n.jpg

149266908_141190761172318_1499053682330435718_n.jpg

Opublikowano

Wracajac do tematu złomu.

Prasa kostkującą sipma - coś warto odzyskać, co mogłoby się przydać, lub na co dość łatwo (jak na taki już coraz rzadszy sprzęt) znalazłby się kupiec? Dyszel sobie zostawię napewno. A tak to co, aparaty wiążące? Os jest dość szeroka no i z jednej strony na małe koło (brak w komplecie). Generalnie ojciec jeszcze nią prasował do końca normalnie, ale potem już tylko baloty robiliśmy, ona stanęła w krzakach i tak już z 10lat stoi. Poza kołem, to skrzynia na sznurek zzarta przez rdzę od dołu i brak klapy tej skrzyni. Na tabliczce ma chyba niecała tone wpisana. Nie remontowalo jej się poważnie bo to sołecka, nikomu nie zależało, ale jakby się zrobiło, to zaraz chętny na prasowanie by się znalazł.

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Prasa kostkującą sipma - coś warto odzyskać, co mogłoby się przydać, lub na co dość łatwo (jak na taki już coraz rzadszy sprzęt) znalazłby się kupiec? Dyszel sobie zostawię napewno. A tak to co, aparaty wiążące? Os jest dość szeroka no i z jednej strony na małe koło (brak w komplecie). Generalnie ojciec jeszcze nią prasował do końca normalnie, ale potem już tylko baloty robiliśmy, ona stanęła w krzakach i tak już z 10lat stoi. Poza kołem, to skrzynia na sznurek zzarta przez rdzę od dołu i brak klapy tej skrzyni. Na tabliczce ma chyba niecała tone wpisana. Nie remontowalo jej się poważnie bo to sołecka, nikomu nie zależało, ale jakby się zrobiło, to zaraz chętny na prasowanie by się znalazł.

Przeciwwaga jest?

Opublikowano (edytowane)

Jest cała kompletna, taka jak wyszłam z fabryki, poza tym co pisałem - zgnita skrzynka na sznurki i brak mniejszego kola

1 godzinę temu, wlamaj1 napisał:

Jakbyś chciał sobie zrobić łuparkę (mechaniczną) do drewna z takiej prasy to niewiele części byś musiał dołożyć...

Drzewa coraz mniej się robi, wiec.raczej nie chciałoby mi się w to bawic

Edytowane przez daron64
Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

obmyj ją z mchu i wystaw za 3 tys -  Ukrainiec chwyci za 2-2.5. 

Opublikowano
igor10246 napisał:

panowie ktoś chętny? trochę plany się pozmieniały i zamiast womu i kosiarki będzie zgrabiarka, a jak będzie kasa to się kupi wszystko na raz 

rozstaw 55cm, blachy 25mm rama, 30mm ramiona

149195303_490275215296213_8496932125059210602_n.jpg

149266908_141190761172318_1499053682330435718_n.jpg

ciekawe czy by do fenda podszedł?

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Jaki jest skok tłoka w tej prasie?

Opublikowano
23 minuty temu, slawek74 napisał:

Pomierzyć i pokombinować,może być kilka niuansów,ale jakby leżał pod płotem to już by oczy się świeciły . Jak  podjedziesz , i nie za daleko ,to może na ramionach tyle podejdzie🤔,solidne 💪  .😁;)

Opublikowano

Opłaca się naprawiać rozdzielacze hydrauliczne? jakieś 3-4 lata temu dałem do uszczelnienia i od początku się i tak pocił, w tamtym sezonie już można było wiadro podstawiać pod niego i się zastanawiam czy nie lepiej by wyszło kupić najtańszy rozdzielacz i mieć spokój.

Opublikowano
kizak napisał:

23 minuty temu, slawek74 napisał:

Pomierzyć i pokombinować,może być kilka niuansów,ale jakby leżał pod płotem to już by oczy się świeciły . Jak  podjedziesz , i nie za daleko ,to może na ramionach tyle podejdzie🤔,solidne 💪  .😁;)

kolega chyba z drugiego końca polski to tak szybko by nie podjechał 😀

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

obmyj ją z mchu i wystaw za 3 tys -  Ukrainiec chwyci za 2-2.5. 

Ja warmińsko mazurskie, nie wiem czy z tak daleka też.ciagna do siebie.

47 minut temu, marian7k napisał:

Jaki jest skok tłoka w tej prasie?

Ciężkie pytania zadajesz. W poniedziałek mogę zdjęcia porobić, jeśli coś to da

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

To przeciwwagę zostaw

Na dworze stoi, wiec pewnie dopiero jak cieplej się zrobi, to się za nią zabiorę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v