Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

BYłem na etacie, i przy okazji gospodarstwo

Od 5 lat dopiero jest tylko gospodarstwo

3 minuty temu, jahooo napisał:

Pójdź do roboty na etat, nauczysz się albo zar.... na śmierć. To tak jak z paleniem w wojsku - ten, co nie palił, zapiep..... więcej, więc wszyscy w końcu palili

https://www.facebook.com/marketplace/item/270303557857455/?ref=search&referral_code=undefined

ktoś potrzebuje do odśnieżania ?

@marian7k    a nie wiem bo to z drugiej strony Złotowa było, MIałem forda 4600

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
3 godziny temu, Bananek napisał:

znajomy w kvernelandzie wkładał jak najmiększe śruby. żeby się ciągły, a nie urywały. na mocno zakamienione pola uznał, że tak lepiej. nie scina ich przy jednorazowym uderzeniu w kamień.

potem mówił, że najlepszy na kołki jest drut żebrowany.

8.8 minimum. Miększe wyciągają się i wyrabiają dziury w słupicy. Drut to zły pomysł. Fakt, jest twardy, ale nie dociska słupicy do ramy tak jak zakręcona śruba.

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, marian7k napisał:

To sprzedane - ile za ha? Nie bardzo śledzę gdzie kto mieszka ale kiedyś miałeś forda 4610 w dobrym pieniądzu i miałem jechać ale wydawało mnie się bliżej Poznania anie morza.

60 było za ha

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Marcin ty szukasz igły w stogu siana ale niema jej tam.zobacz @pafnucy na jesieni rzucił hasło że kupuje ciągnik i już ma a ty już 2 lata się zbierasz i dalej nic

O kurła coś mnie ominęło bo nie wiedziałem że fetorek kupił ciagnik🤔 

Tej @pafnucy pochwal się no co kupiłeś?  Czyżby 7745 ?

3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Marcin ty szukasz igły w stogu siana ale niema jej tam.zobacz @pafnucy na jesieni rzucił hasło że kupuje ciągnik i już ma a ty już 2 lata się zbierasz i dalej nic

O kurła coś mnie ominęło bo nie wiedziałem że fetorek kupił ciagnik🤔 

Tej @pafnucy pochwal się no co kupiłeś?  Czyżby 7745 ?

Opublikowano
9 godzin temu, Mój_ulep napisał:

Znam takich co mają kilka kawałków blisko domu po ponad hektar z jednego i mówią, że się im nie opłaca kosić bo kupią baloty w zimie i mają spokój (wiem wiem, będą śmichy, że hektar to się sprzętu nie opłaca rozkładać ale są różne regiony w Polsce). Co najlepsze ten gościu jest taki obrotny, że pracuje za granicą całe lato a kiedy przyjdzie te bele w zimie kupić to trzeba po sąsiadach pożyczać...

no ja mam jak by nie patrzeć w jednym 4 w drugim 5, w 3cim 6, dodatkowo jeszcze 3 ha w 4 małych kawałkach i 3 ha pastwiska, jeszcze patrze żeby dorwać 4 ha po drodze, i ze znajomym rozmawiam czy by nie wziąć jeszcze kilkunastu ha na spółkę, bo widziałem 30ha łąki w lesie w jednym kawałku raczej nie użytkowanej

4 godziny temu, pafnucy napisał:

jak samasz się spisuje? kurna znajomy ma kupować i szuka podpowiedzi jakiej firmy nową brać. dyskową znaczy.

znajomy miał 2,40 czy coś takiego, 17lat chodziła i 20ha opierdzielała, teraz zmienił na kdtc340 tylnią ( używkę) i zastanawia się nad przednią  też dysk 3,40 KDF, samasz robi listwy dla McHale na pewno, i ponoć na zachodzie cieszą się nie małą popularnością 

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

@jahoooz całym szacunkiem ale nie dozyję Twojego wieku

A tam pierdzielisz, pozytywniejsze myślenie by się przydało, 50-100 lat temu też ludzie się szarpali i żyli, właściwie teraz dopiero wymierają te najbardziej dlugowieczne pokolenia

1 godzinę temu, mf362 napisał:

U nas był taki w okolicy to słupki betonowe takie starego typu nosił na ramieniu chłop jak dąb a wylewu dostał

w wiosce obok w zakładzie kamieniarskim standardowy krawężnik to jak worek ze zbożem rzucają, a mułami to mogli by gwoździe wbijać 

50 minut temu, Ursus932 napisał:

Na to niema jednoznacznej recepty ,że za młodu będziesz się oszczędzał to na starość będziesz jako tako trzymał 

prawda to, znajomy dziadków, 67 lat, żył Książkowo, uprawiał sport zdrowo się odżywiał wszystko żeby dbać o siebie, w pół roku rak zakopał

48 minut temu, soltys48 napisał:

@jahooo ze mnie to leń sakramencki, gdybym tylko miał okazje to bym sie opierdaczał po kątach

ooo to tak jak ja, jak jest robota to zapie.... ale jak się nie pali to za 15 min

43 minuty temu, jahooo napisał:

Pójdź do roboty na etat, nauczysz się albo zar.... na śmierć. To tak jak z paleniem w wojsku - ten, co nie palił, zapiep..... więcej, więc wszyscy w końcu palili

https://www.facebook.com/marketplace/item/270303557857455/?ref=search&referral_code=undefined

ktoś potrzebuje do odśnieżania ?

ale czołg 

a co do roboty to robiłem na oborach, wytrzymałem 3 miesiące, dzień w dzień 8 godzin piątek świątek, w robocze jeszcze  u siebie po 4-5 godzin robiłem, po tych 3 miesiącach to jak zombie chodziłem, ale też 1 zmiana na 4tą a 2ga na 12, 

33 minuty temu, marian7k napisał:

To do mnie jeszcze 100km na południe , teraz to już takiego niet.

https://travel-fast-2021.myshopify.com/pages/discover-poland?fbclid=IwAR0S46drPjWhU40UShR2yaeS1qR_LE_Po7ZDbYz2tEzZeMu

Nowa okazja jak alben gold.

z tym bitcoinem to jest tak, rośnie rośnie i rośnie, ale jak z każdą grą na giełdzie trzeba wiedzieć kiedy wyjść, czysty hazard, bo jednego dnia masz papiery na 5 milionów a następnego możesz mieć 5 tysięcy 

paczajta co na fb się znalazło, no jak z horrorów 

https://www.facebook.com/marketplace/item/413424609742747/

• Thanks 1
Opublikowano

Pany, czy takie coś jest warte zakupu? Zależy mi na takim mobilnym sprzęcie aby w razie potrzeby łatwo go przemieścić z kąta w kąt, do 2000 litrów sezonowo maksymalnie. No i w końcu pożegnać się z bańkami, ciagle coś się rozleje, coś zachlapie i ręce i ubrania śmierdzą ropą. Nie wspominając o dźwiganiu i wymianie lejków co miesiąc bo się sitka zasyfiają. I zeby znac dokładne spalanie traktorka. No po prostu chciałby se człowiek ułatwić życie. 

https://allegro.pl/oferta/pompa-do-paliwa-mini-cpn-dystrybutor-licznik-2400l-9756314842?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Opublikowano
5 godzin temu, stempos1980 napisał:

Mówi się jasno i otwarcie. Szkoda strzępić ryja

3 godziny temu, soltys48 napisał:

aż niemozliwe łoni sympatyzują z ta samą partią

pewnie, lepiej niebieski🤣

Ja tam nie wiem. Tak się domyśluje tylko. 

Zielnony to mnie się z ekoterrorystamy kojarzy, tfu🤢🤮

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, KlimekPL napisał:

Pany, czy takie coś jest warte zakupu? Zależy mi na takim mobilnym sprzęcie aby w razie potrzeby łatwo go przemieścić z kąta w kąt, do 2000 litrów sezonowo maksymalnie. No i w końcu pożegnać się z bańkami, ciagle coś się rozleje, coś zachlapie i ręce i ubrania śmierdzą ropą. Nie wspominając o dźwiganiu i wymianie lejków co miesiąc bo się sitka zasyfiają. I zeby znac dokładne spalanie traktorka. No po prostu chciałby se człowiek ułatwić życie. 

https://allegro.pl/oferta/pompa-do-paliwa-mini-cpn-dystrybutor-licznik-2400l-9756314842?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

bez czujnika ciśnienia to jest problematyczne w użytkowaniu, bo trzeba latać i wyłączać, w sumie ten pistolet to tak jak zabawka, czyba, że sobie przy nim dorobisz kabel i wyłącznik tego ustrojstwa

jak pompka dość mocna, to nawet wąż potrafi zepchnąc z opaską albo pęknie, jak zamkniesz pistolet, w tej wersji to trochę gadżet, trzeba użytkowac z głową

Tu jest wersja z auto-stop

https://www.pitosz.pl/samozasysajacy-dystrybutor-pompa-do-paliwa-750w-cpn-6763.html

Edytowane przez jahooo
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, danielursus3p napisał:

Mówi się jasno i otwarcie. Szkoda strzępić ryja

Ja tam nie wiem. Tak się domyśluje tylko. 

Zielnony to mnie się z ekoterrorystamy kojarzy, tfu🤢🤮

A moze Ty się kiedy sparzył na jakiej wegance?

FB_IMG_1612384811832.jpg

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano

Ja mam takiego za 500. Przepompował ładnych pare tyś i wszystko ok. Pistolet działa, odbija, licznik działa, jedyne co to wymieniłem przewód zasysający bo był za krótki. Do tego zbiornik po opale z Reichu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v