Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
46 minut temu, jacor73 napisał:

Jak masz niedaleko wypożyczalnię przyczepek, to podjedź i zobacz jakiej firmy mają, w jakim są stanie po intensywnym użytkowaniu i takiej szukaj. Ja w 2011 kupiłem Rydwana z plandeką za około 2600, nie straszne są jej ciężary powyżej DMC i prędkości powyżej 100, a przez10 lat stan jej się nie zmienił. Ja osobiście nie mam przekonania do tych z profili otwartych, ale dla okazjonalnego użytku może nie być taka zła

Wypożyczalni żadnej nie mam blisko, dlatego też chce coś kuoic. Rydwan niestety tani nie jest. Mi przyczepka potrzebna, żeby zrobić porządek na podwórku - powywozic złom. A potem tylko doraźnie. Pewnie nie więcej jak kilka razy w roku. Patrzyłem na dwóch osiach, bo wtedy jednak dyszel jest już chyba dużo mniej obciążony, to może i ten ceownik swoje wytrzyma. 

Aha jeszcze te marka Neptuna, 5dych droższa, miała wyższe burty -40cm

Opublikowano

Ja teraz też bym szukał dwuosiowej, przy większym ciężarze i po tych naszych wspaniałych drogach to trzeba uważać aby nie majdnęło. Druga sprawa to zwróć uwagę jakie masz DMC w dowodzie samochodu, bo teraz im młodszy samochód to mniejsze DMC przyczepki.

Opublikowano
55 minut temu, Uziu92 napisał:

czyli lepszy taki z pompa w układzie V ?

Tego nie wiem

U szwagra w pracy wytrzymuje 1,5-2 lata pracy, tyle ze u nich jest dużo maszyn na pneumatyce, i sprężarka dzień w dzień po kilkanaście godzin pracuje

Możliwe że przy okazjonalnym użytku to jej nie zajezdzisz

Opublikowano

On już nie szuka 😉

2 godziny temu, daron64 napisał:

Byłem sobie w firmie, co handluje przyczepkami. 

Niewiadów 3200

Sorel (czyli niby marka pod którą Neptun sprzedaje za granicę) 3250.

Chyba w Neptunie była spawana rama, ale już nie jestem pewny, bo jeszcze parę przyczepek oglądałem.

Wymiary obie 236 x ~130. Plandeka płaska  + niecałe 2stowy.

Przyczepki w takich wymiarach tylko na jednej osi, że spawana rama -3100zl. Żadnej nie widziałem, żeby dyszel był z profila, wszystko ceowniki.

Co myślicie?

IMG_20210127_095250983_HDR_copy_1024x768.jpg

IMG_20210127_095259786_HDR_copy_1024x768.jpg

Dla porównania rydwan 215dlugi kosztuje ~3400

Daj sobie spokój,szukaj używki z zachodu

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Wypożyczalni żadnej nie mam blisko, dlatego też chce coś kuoic. Rydwan niestety tani nie jest. Mi przyczepka potrzebna, żeby zrobić porządek na podwórku - powywozic złom. A potem tylko doraźnie. Pewnie nie więcej jak kilka razy w roku. Patrzyłem na dwóch osiach, bo wtedy jednak dyszel jest już chyba dużo mniej obciążony, to może i ten ceownik swoje wytrzyma. 

Aha jeszcze te marka Neptuna, 5dych droższa, miała wyższe burty -40cm

Złom gruby 1,3zł/kg. 

Koniec świata🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
daron64 napisał:

Ja z przyczepka za 3k, a ten za 5..

ja na vat to dla mnie już tylko 4 😉 zresztą mi trafiają się tylko duże ładunki więc wolałbym dopłacić tysiąc i wozić jak i co chcę

Opublikowano

Tak poza tematem to zebrało mi się na wspomnienia legend z AF. Wiserę znalazłem, Rolnik7* (*już zapomniałem ile) też tylko nie mogę sobie przypomnieć tego gościa co go ciągle pytali kiedy zamontuje naglaka na 40 i pokaże proximę 🤔

Opublikowano
bratrolnika napisał:

55 minut temu, Uziu92 napisał:

czyli lepszy taki z pompa w układzie V ?

Tego nie wiem

U szwagra w pracy wytrzymuje 1,5-2 lata pracy, tyle ze u nich jest dużo maszyn na pneumatyce, i sprężarka dzień w dzień po kilkanaście godzin pracuje

Możliwe że przy okazjonalnym użytku to jej nie zajezdzisz

u mnie tyle nie będzie użytkowana , jak wytrzyma 3 lata to już będzie ok.

Opublikowano
3 minuty temu, Mój_ulep napisał:

Tak poza tematem to zebrało mi się na wspomnienia legend z AF. Wiserę znalazłem, Rolnik7* (*już zapomniałem ile) też tylko nie mogę sobie przypomnieć tego gościa co go ciągle pytali kiedy zamontuje naglaka na 40 i pokaże proximę 🤔

@Rolnik7343to teraźniejszy @TheraRolnik

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, Mój_ulep napisał:

To był pan @młodzik 😂

• Thanks 1
Opublikowano
43 minuty temu, Agrest napisał:

Złom gruby 1,3zł/kg. 

No, a stal na składzie o 20-30% w górę....

30 minut temu, Uziu92 napisał:

u mnie tyle nie będzie użytkowana , jak wytrzyma 3 lata to już będzie ok.

No to pewnie pochodzi, tyle ze tak jak pisałem wczesniej- części do regeneracji brak

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

😉

Daj sobie spokój,szukaj używki z zachodu

Chyba dawno nie przeglądałes olx i nie widziałeś jakie pieniądze za jakie rumople chcą.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Złom gruby 1,3zł/kg. 

Zanim ją ja kupię i zarejestruje, to pewnie znowu po 50gr będzie. Ale tak cały czas czatowalem z ceną złomu żeby się odbiła od dna, żeby za te przyczepkę się jak największą część zwróciła.

55 minut temu, slawek74 napisał:

ja na vat to dla mnie już tylko 4 😉 zresztą mi trafiają się tylko duże ładunki więc wolałbym dopłacić tysiąc i wozić jak i co chcę

No ja raczej nic takiego nie będę woził. Wujek jak ma przyczepkę, dołożył druga os, to po 1400kg zboża nią woziliśmy 🤣 ja nic takiego nie przewiduje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v