Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Dalej nie jarzysz. Za takie coś bym gościa zniszczył. Sposobów jest wiele i jeszcze więcej. Został oszukany, a to powinno być piętnowane. Ibis to jakiś wielce dobry pług? 

14 minut temu, czesio200 napisał:

Dał 7 tys dołoży 3 i ma 10 za stare padło. Za 10tys kupil by ibisa M w idealnym stanie.

Za 10k to kvernelanda ładnego kupi, który bije na głowę tego naszego ibisa

Opublikowano
10 minut temu, danielursus3p napisał:

Dalej nie jarzysz. Za takie coś bym gościa zniszczył. Sposobów jest wiele i jeszcze więcej. Został oszukany, a to powinno być piętnowane. Ibis to jakiś wielce dobry pług? 

W sądzie gościa w skarpetkach zostawi -rzeczoznawca ,biegły sądowy i remont w serwisie za 20 koła . Pozew o zwrot kosztów + straty spowodowane brakiem maszyny (faktura za wynajem) 

Opublikowano

To, że kupił odnowiony i marudzi, że ch*jowo pomalowany, to trochę śmieszne. Chyba się nie spodziewał, że handlarzyna będzie wkładał duża kasę w malowanie. Obrót, to jak przy kupnie sprawdzał i działał, to też nie ma co mieć pretensji, bo to jednak nowe nie jest. Ale k**wa szpachlowanie odkladni? Ja bym jechał od razu do handlarzyny z tymi częściami.

A niby co by mu w sądzie udowodnił? Jak udowodnisz dla handlarza, że on go do takiego stanu doprowadził?  A jeszcze inna sprawa - czy w ogóle pisali umowę, na jaką kwotę itd. Najczęściej tacy handlarze nie chcą nic pisać. Ja bym jednak najpierw się do niego wybrał i wprost, że oddaje za nowe części, albo wtedy do sądu, czy tam skarbówki. Albo tu i tu.

Jak szukałem sobie, to parę składnic objechałem i w niektórych malowanych, to na pierwszy rzut oka było widać, że rzeźbione, ch*jowo pomalowane itd

Opublikowano
12 minut temu, mzk napisał:

W sądzie gościa w skarpetkach zostawi -rzeczoznawca ,biegły sądowy i remont w serwisie za 20 koła . Pozew o zwrot kosztów + straty spowodowane brakiem maszyny (faktura za wynajem) 

Proste. 

Opublikowano
6 godzin temu, mzk napisał:

Masz jakieś doświadczenie w takich sprawach?  Taka sprawa będzie ciągnąć się latami chłopak będzie pompował w to grubą kasę a na koniec choć wygra to i tak kosztów mu nikt nie zwróci. 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Pokaż tego kvernelanda ładnego za 10 tyś, no chyba że o zagonówce mówisz.

https://www.olx.pl/oferta/plug-3-skibowy-kverneland-CID757-IDHO7Ps.html

https://www.olx.pl/oferta/plug-kverneland-3skibowy-obrotowy-CID757-IDHV2wo.html

Pisząc "ładny" mam na myśli przyzwoity stan techniczny oczywiście. Trzeba tylko śledzić ogłoszenia, jak ze wszystkim żeby kupić coś fajnego. 

A niedawno wyczailem znajomemu tego kvernelanda, na nowszej wieży. Wszystkie elementy oryginalne, w bardzo dobrym stanie. Za 11 jest u niego na podwórku

IMG_20180505_154746.jpg

Edytowane przez sladan
Opublikowano
34 minuty temu, 6465 napisał:

Masz jakieś doświadczenie w takich sprawach?  Taka sprawa będzie ciągnąć się latami chłopak będzie pompował w to grubą kasę a na koniec choć wygra to i tak kosztów mu nikt nie zwróci. 

Lepiej puszczać takie sprawy płazem? 

Opublikowano (edytowane)

Ja tez mam sprawę tylko spadek i jedna se ztron listów nie odbiera z sądu i już kilka lat się nawet nie zaczęła choć dla każdego pieniądze się  nalezą.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
16 minut temu, danielursus3p napisał:

Lepiej puszczać takie sprawy płazem? 

Jechać do gościa przedstawić sprawę jasno i zobaczyć co gość powie. Postraszyć sądem można, ale zacząć taką batalje to trzeba się zastanowić. 

Opublikowano
4 minuty temu, Strongman napisał:

Pojawili się i sąd o wszystkich wie ale dogadać muszą się wszyscy a ci niecącą pieniędzy i wszystko blokują.

Przecież obowiązuje prawo o doreczeniu - trzy razy awizowane uważane jest za dostarczone, więc jak blokują.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No jak awizowane to dostarczone .Tam jeszcze był dług i prawnicy z banku, prawnicy z zus chcą swego i oni nie mogą wziąć no bo też są stroną i oni zakładali sprawy.

Opublikowano
sladan napisał:

7 godzin temu, SamaPrawda napisał:

Pokaż tego kvernelanda ładnego za 10 tyś, no chyba że o zagonówce mówisz.

https://www.olx.pl/oferta/plug-3-skibowy-kverneland-CID757-IDHO7Ps.html

https://www.olx.pl/oferta/plug-kverneland-3skibowy-obrotowy-CID757-IDHV2wo.html

Pisząc "ładny" mam na myśli przyzwoity stan techniczny oczywiście. Trzeba tylko śledzić ogłoszenia, jak ze wszystkim żeby kupić coś fajnego. 

A niedawno wyczailem znajomemu tego kvernelanda, na nowszej wieży. Wszystkie elementy oryginalne, w bardzo dobrym stanie. Za 11 jest u niego na podwórku

Dobra zapomniałem że to o trójkę chodzi, a one faktycznie są ładne do 10. Kiedyś widziałem Vogel noota w tej kasie, stan jak nowy.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Strongman napisał:

No jak awizowane to dostarczone .Tam jeszcze był dług i prawnicy z banku, prawnicy z zus chcą swego i oni nie mogą wziąć no bo też są stroną i oni zakładali sprawy.

Przecież to prosta sprawa - wystarczy złożyć wniosek o odrzucenie spadku i po co kombinować. A pismo z sądu 2 lub 3x awizowane uważa się za skutecznie doręczone, masz info o piśmie i nie odbierasz - twoja wola, ale sprawa nadal się toczy

Edytowane przez jahooo
Opublikowano (edytowane)

Tam zostaje ładna kwota na głowę nawet po spłaceniu długów, a tak długi będą rośli aż zostanie nic, może oto tej stronie chodzi aby nikt nic nie dostał i temu robi jak robi.

Opublikowano
15 minut temu, bratrolnika napisał:

mówisz zabrać go na wycieczkę do lasu???

Nie... chociaż..  jakby dołek sobie kopał może by zmądrzał🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, danielursus3p napisał:

Nie... chociaż..  jakby dołek sobie kopał może by zmądrzał🤔

Się chłopcow z ferajny naoglądali, mafiozi wielcy, do lasu ludzi będą wywozić doly kopać za 3tys zł 🤦

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, 6465 napisał:

Sąsiadka auto z komisu kupiła- 10miesięcy i zwrot wszystkich kosztów .9600 zapłaciła za auto 13200 odzyskała kosztów - Komis jako autoryzowany sprzedawca odpowiada za to co sprzedaje . Osobie prywatnej nic nie zrobisz

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v