Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Raczej otwornicą, zawiozę do ślusarza i wywierci 😉

no tak, wywierci, ale jak ja bym miał ganiać do mechanika ślusarza czy kogokolwiek to ja bym na gospodarstwie nic nie zrobił, lub nic nie zarobił, u mnie fachowcy bardzo się cenią, godzina na tokarce 80zł+materiał itd, za tyle mam taką otwornicę i jeszcze czas żeby się nauczyć, a jak termin goni to ci nie weźmie bo kolejka jest 

10 minut temu, donweter1989 napisał:

sdf z tymi mocnymi kompaktami ma właściwie monopol na rynku, małe, zwinne i mocne, w ciągniku rozmiarowo między c360 a 80tką masz 100 kuca, jako pomocnik na łąki czy z turem do obejścia nic więcej nie trzeba

Opublikowano
1 godzinę temu, Esab200 napisał:

W mojej okolicy byś dołożył 11 zł i waryniaka byś już miał

A co to Waryński? Importer jak każdy inny 

2 godziny temu, Agrest napisał:

Tu stary fendt rolniczy , ale pewnie za stary?

Ten ładowacz urzeźbiony jak w 30-tce , 

Opublikowano
6 minut temu, igor10246 napisał:

no tak, wywierci, ale jak ja bym miał ganiać do mechanika ślusarza czy kogokolwiek to ja bym na gospodarstwie nic nie zrobił, lub nic nie zarobił, u mnie fachowcy bardzo się cenią, godzina na tokarce 80zł+materiał itd, za tyle mam taką otwornicę i jeszcze czas żeby się nauczyć, a jak termin goni to ci nie weźmie bo kolejka jest 

Ja na szczęście nie mam takiego kłopotu, jadę do wuja i za chwilę mam zrobione 😀

A jak nie do niego to do sąsiada i też mam zaraz zrobione 

• Like 1
Opublikowano
50 minut temu, Esab200 napisał:

Co to za otwornica ktora da radę wywiercic otwór prawie fi 50 w 5-6 ściance ? Pytam z ciekawości bo sam mam z tym problem w domu oczywiście. 

Ja mam taką za 15,99 i wierci, rozmiar 51mm, blachę 10mm przewierca

Opublikowano
30 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja mam taką za 15,99 i wierci, rozmiar 51mm, blachę 10mm przewierca

No możliwe możliwe. 

50 minut temu, TheraRolnik napisał:

Mam wuja ślusarza więc po co mam sam kombinować 😁 pojadę do niego i sobie wywierce 😛

Ja to robie na elektrodrazarce

47 minut temu, pawel885 napisał:

A co to Waryński? Importer jak każdy inny 

Ten ładowacz urzeźbiony jak w 30-tce , 

Mówią że waryniak dobry

Opublikowano

Ale ten ursus wygląda. Ale niskie garaże, obory, magazyny to bajera. U mnie 30tka tylko do obory wjedzie a tu proszę ten by dał radę. Szkoda że jak zwykłego ursusa 8014h kupowałem to takiej wersji nie mieli.

Opublikowano

Jakie byście polecili halogeny robocze ledowe ? potrzebuje założyć nowe do forszaja , przeglądam allegro , oczy już mnie bolą i mam mętlik nie wiem co wybrać. Może ktoś polecić jakieś ? takie żeby dobrze świeciły i po paru minutach ich szlak nie trafił;)

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

Ten ładowacz urzeźbiony jak w 30-tce

Wyglada jakby to był z massey ferussona 135 z przerobionym przodem. Mam podobny. 

Opublikowano
21 godzin temu, Rolnik200598 napisał:

Co na myszy polecicie żeby BB w spokoju w stodole ustawić? Kot nie wchodzi w grę. W zeszłym roku postawiłem na paletach 3, to po 2 tygodniach jeden już miał róg podgryziony. Bo to jednak najwygodniejsze do zrzucania, we dwóch wiaderkami 900kg pszenicy 40 minut i po wszystkim. Kupowałem i tą "zatrutą" pszenicę i ten granulat ale działanie nikłe.

Zamiast biga można też zrobić mały zbiornik na zboże z 2 blach ocynkowanych 2m x 1m. Powstanie beczka/walec o pojemności około 1,25 m3. 

Opublikowano
jahooo napisał:

Pisze , że nie włącza się wom przez skrzynie to niewiadomo czy coś więcej tam jeszcze nie jest pieprznięte , trzeba by dobrze obejrzeć

Jahooo , mogę zapytać jeszcze w pewnym miejscu czy ktoś nie ma 323 na handel, tam praktycznie sami użytkownicy forszajów więc może coś by się znalazło 😉

Opublikowano
Pomorzanin1222 napisał:

Jakmożna zarejestrować motor nie zarejestrowany od nowości właściciel kupił go nowego i ma wszystkie papiery od kupna?

normalnie piszesz umowę z gościem na którego są papiery robisz badania techniczne i do wydziału komunikacji

musisz mieć ciągłość umow

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v