Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Mamy studnie kopaną na podwórku i z niej poimy krowy (rano wyganiamy)no i wiadrami cielaki i resztę ogonów 😀 w domu rodzinnym to za podstawówki tak poiłem później ojciec wodę i poidła założył. Tutaj był hydrofor kupiony ale sprzedał teść i wody obora się nie doczekała. Za gówniarza nosiło się wiadra,potem odpocząłem i znowu mi przyszło nosić wiadra. Mówiłem nie raz że to jest zacofanie to teks to zrób wodę (tylko trzeba mieć pieniądze a ja w hajs nie mam dojścia), ale rodzice mi sypnęli kasą to mam czym wojować i żebym się zesrał to zrobię tą wodę i dostawie cielakow i przerobie trochę oborę aby więcej sztuk postawić. Jutro szwagier może przyjedzie pomoże przy oborniku to zobaczymy co stary będzie gadał

kolego nie to zebym Cie buntowal ale chyba cos jest nie tak z Toba. zapierdalasz kasy nie widzisz i jeszcze dokladasz z kasy wlasnej od rodzicow. weź Ty sie pierdolnij w glowe, ja rozumie ze bardzo kochasz swoja zone ale nie tendy droga. nie wiem ile Ty poisz tych krow i cielakow wiadrami ale zajebia Cie zywcem. rozumie tesc jest nie reformowalny bo stary itd ale zona zeby tego nie rozumiala ze bedzie latwiej ze bedzie lzej ze bydlo bedzie lepiej roslo

• Like 2
Opublikowano

miałem kolege, co teściowie mu nie pozwalali zamontować gotowej, kupionej dojarki dla 30szt dojnych krów, bo się krowy psują.

jego żona doiła to 2-3 razy rękami, po 5 latach wylądowała na operacji kręgosłupa, bo od pozycji na stołku dostała zwyrodnienia i miała problem z ruszaniem rękami

a kolega nie dożył 50 z tych kłotni z teściem o wszystko, bo mimo, że teść prawie już nic w gospodarce nie robił, przypieprzał się z teściową do wszystkiego

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

kolego nie to zebym Cie buntowal ale chyba cos jest nie tak z Toba. zapierdalasz kasy nie widzisz i jeszcze dokladasz z kasy wlasnej od rodzicow. weź Ty sie pierdolnij w glowe, ja rozumie ze bardzo kochasz swoja zone ale nie tendy droga. nie wiem ile Ty poisz tych krow i cielakow wiadrami ale za***ia Cie zywcem. rozumie tesc jest nie reformowalny bo stary itd ale zona zeby tego nie rozumiala ze bedzie latwiej ze bedzie lzej ze bydlo bedzie lepiej roslo

Juz się odezwałem dlatego od świąt z teściem nie gadam,mówiłem żonie nie raz że idzie się za****ćw tym wszystkim i albo robimy po mojemu i się rozwijamy albo mam wyjebane i idę na etat, to mnie odsyła do rodziców (więc stoi za starym) bo kontakt źle tutaj (a jak ma być?)

Opublikowano

Wytłumacz koledze z forum jak się rozwiązuje takie sytuacje pod Kockiem :D

Opublikowano

nie miałem takiej, to nie wiem, ale parobkiem chyba nie umiał bym być.

Opublikowano

@Belaruss820 Z całym szacunkiem ale jak żona nie będzie za Tobą to lepiej wcześniej jak później. Mam podobne zdanie jak koledzy wyżej, do roboty na etat i niech się dzieje co chce, bo tak to będziesz rypał od rana do nocy jak parobek i się nie obejrzysz a życie przeleci.

@Ursus932 podstawowy błąd, nigdy nie lekceważ przeciwnika, tym bardziej jak go na oczy nie widziałeś 🤣

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ba to co będziem siedzieć na ławce operci o kulaski? 

@6465 coś takiego szukaj, nie myśl nawet o tej kolumnie na zimne palce czy tym wynalazku z odstojnikami 

image.png

Na moją kolekcję to za drogi gips. 

Opublikowano

Spierdalać jak najdalej jak najszybciej z takiego towarzystwa. Kolega w moim wieku pracował cały czas na gospodarstwie u ojca- jakies 120 krów, gospodarstwo miało być jego a w tym czasie a jego brat poszedł do pracy w straży pożarnej- dostał działke i ojciec z bratem wybudowali mu piękny dom. Teraz brat zaraz idzie na emeryture po 20 latach pracy, dogadał się z ojcem że będzie gospodarzem. Ten po ponad 20 latach pracy na ojca dostał kopa w dupe i jak stał wyszedł z żoną z domu goły i wesoły, zostawił to na co zapierdalał od małego- naprawde ładne gospodarstwo, nowe ciągniki, maszyny, budynki itp itd. I tak to jest w rodzinie. Takie to właśnie jest życie.

• Sad 1
Opublikowano

@bratrolnika jak zawsze dobre rady :D

Co do tańczenia pod dyktando teścia - @Belarus820 - noga w troki z tego miejsca i na swoje - jak przyjdzie do Ciebie za dwa tygodnie to będziesz szczęśliwy, jak nie wróci to będziesz jeszcze szczęśliwszy po czasie. Z dwóch etatów to i stancję opłacicie i na swoim zawsze a teścio niech dalej robi po swojemu.

Opublikowano
4 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

sp***dalać jak najdalej jak najszybciej z takiego towarzystwa. Kolega w moim wieku pracował cały czas na gospodarstwie u ojca- jakies 120 krów, gospodarstwo miało być jego a w tym czasie a jego brat poszedł do pracy w straży pożarnej- dostał działke i ojciec z bratem wybudowali mu piękny dom. Teraz brat zaraz idzie na emeryture po 20 latach pracy, dogadał się z ojcem że będzie gospodarzem. Ten po ponad 20 latach pracy na ojca dostał kopa w dupe i jak stał wyszedł z żoną z domu goły i wesoły, zostawił to na co za***rdalał od małego- naprawde ładne gospodarstwo, nowe ciągniki, maszyny, budynki itp itd. I tak to jest w rodzinie. Takie to właśnie jest życie.

To on tyle lat rypał i nie miał nic na siebie ? Taką gospodarkę to można było dawno temu podzielić na niego i ojca i jeszcze więcej możliwości korzystania z programów by mieli.

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

@Belaruss820 macie już dzieci ?

Mamy,już dwójkę. Uprzedzał,nie były to wpadki tylko planowane. Syn w maju 4lata skończy, córka w listopadzie urodzona. Mam świadomość tego że teraz robię za "parobka" i żonie to mówię nie raz żeby wiedziała jakie mam zdanie na ten temat. Teścia teksty że to ja powinienem już robić coś tam,np orka siewy,ale i tak jakbym chciał sam to zrobić to źle to z czym to ma się do mojego decydowania? Niby mogę decydować ale jak coś zadecyduje to i tak źle,dlatego się w******m i żonie to wytykam. Ale za bardzo ją kocham żeby to wszystko rzucić a do tego jeszcze cudowne dzieciaki.

• Like 2
Opublikowano

no to kochaj se dalej i nie narzekaj skoro pantoflarz jesteś.

Opublikowano

Albo podobny przypadek - chłopak gospodarzył wspólnie z ojcem i było wszystko ok, dogadywali się, gospodarstwo miało być jego, siostrze kupił mieszkanie w mieście. Ojciec zmarł niespodziewanie, testamentu nie było, siostrzyczka od razu do sądu o podział majątku.

Opublikowano

Tak to jest jak się idzie do teściów, a nie przygląda się im za kawalera czy da się z nimi w ogóle wytrzymać.    :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v