Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
https://sprzedajemy.pl/sprzedam-plug-obrotowy-4-skibowy-regent-titan-120-szer-2-2-m-starachowice-2-e30984-nr64856991 Jakieś opinie moze ktoś takiego ma?
https://sprzedajemy.pl/sprzedam-plug-obrotowy-4-skibowy-regent-titan-120-szer-2-2-m-starachowice-2-e30984-nr64856991 Jakieś opinie moze ktoś takiego ma?
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, wysoki1122 napisał:

Czy wiecie gdzie w lubelskim można szukać takiego grubera 2,2-2,5m ?Na olx nie ma nic ciekawego może stoi u jakiegoś handlarza?

W Piszczacu powiat bialski kolo rynku facet handluje takimi sprzętami. Pamietam ze cos podobnego mial,niebieskie lemkeny,zielonego jakiegoś.

Teraz widze ze Ty tez LBI😀 to wiesz gdzie

A w Krzywowólce tez jest jakis handlarz

Edytowane przez Belaruss820
Edit
Opublikowano
22 minuty temu, wysoki1122 napisał:

Czy wiecie gdzie w lubelskim można szukać takiego grubera 2,2-2,5m ?Na olx nie ma nic ciekawego może stoi u jakiegoś handlarza?

Chyba musisz ruszyć 4 litery trochę dalej jak tylko Lubelskie żeby coś kupić. 

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, wysoki1122 napisał:

Poza OLX przeglądałeś  ogłoszenia ?

obraz.png

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
13 godzin temu, Mecha napisał:

Forterra 11441 urodziło się... Hamulec na wale od przedniego napędu. Tarcza z jedej storny zjechana do zera, zacięły się tłoczki i zacisk do regeneracji. Gdzie dostanę samą tarcze hamulcową? Na necie całe zestawy po 1600/1700 a ja allegro lokalnie sama tarcza z zamiennika. Idzie dostać samą tarcze w oryginale?

Ponawiam

Opublikowano
Baks00 napisał:

Może ma ktoś na sprzedaż płyty betonowe?(skurczyła mi się płyta gnojowa)

lej beton .... po kawałku przedłużaj ja co jakiś czas tak robiłem i jeszcze z gruchę doleję i będzie git

Opublikowano
1 minutę temu, wysoki1122 napisał:

@Belaruss820 dzięki ale jeszcze powiedz w którym miejscu w piszczacu jest rynek  

51.975618,23.377509

To jest lokalizacja tego miejsca. Nie wiem na 100% czy jeszcze handluje cos,ale wiem ze mial.kiedys takie sprzety

Opublikowano
7 minut temu, slawek74 napisał:

lej beton .... po kawałku przedłużaj ja co jakiś czas tak robiłem i jeszcze z gruchę doleję i będzie git

Myślałem o tym ale teraz taka pogoda.....

Opublikowano

U nas cały dzień pada i +8. Chyba bym się nie odważył wjechać w pole.

Pytanie.

Walczę z tymu porządkami w garażu. No i część pomieszczenia zajmują płyty pilśniowe. Część poszła tam, gdzie miała na iść 30lat temu - na strych w domu na podłogę na wate. Kolejna część już wrzuciłem i mam nadzieję jutro już to zakończyć. No i tu pojawia się zasadniczą kwestią. Trochę mi tych płyt zostanie. Nie chcę tego przekładać z miejsca na kolejne miejsce, bo znowu będzie 30lat leżeć. Taka płyta wytrzymałaby żeby ją położyć nad krowy? Tzn obora, strop drewniany, brak ocieplenia żadnego. No i na ten strop od góry położyć? Nie trzymam tam już żadnego siana, słomy itp i cały strych nad obora jest pusty. Nada się taka płyta, czy nad obora uj ja strzeli po roku? Zostały same grubsze płyty ~20mm grubości.

Opublikowano

Pokaż jak ta płyta wygląda. U mnie w robocie są 30letnie sufity z płyt w kurniku. Taka płyta ni to pilśniowa ni wiórowa. Wygina się bardo bo kręcona do stelażu co chyba 80cm. Trochę się z tego sypie podczas mycia pod ciśnieniem. Ale jakoś się trzyma w tak ciężkich warunkach, także chyba warto spróbować

Opublikowano
46 minut temu, daron64 napisał:

U nas cały dzień pada i +8. Chyba bym się nie odważył wjechać w pole.

Pytanie.

Walczę z tymu porządkami w garażu. No i część pomieszczenia zajmują płyty pilśniowe. Część poszła tam, gdzie miała na iść 30lat temu - na strych w domu na podłogę na wate. Kolejna część już wrzuciłem i mam nadzieję jutro już to zakończyć. No i tu pojawia się zasadniczą kwestią. Trochę mi tych płyt zostanie. Nie chcę tego przekładać z miejsca na kolejne miejsce, bo znowu będzie 30lat leżeć. Taka płyta wytrzymałaby żeby ją położyć nad krowy? Tzn obora, strop drewniany, brak ocieplenia żadnego. No i na ten strop od góry położyć? Nie trzymam tam już żadnego siana, słomy itp i cały strych nad obora jest pusty. Nada się taka płyta, czy nad obora uj ja strzeli po roku? Zostały same grubsze płyty ~20mm grubości.

Zależy co będziesz robił na tym strychu jak dosyć spokojnie potraktujesz tą płytę to będzie leżeć 

Powiem taką ciekawostkę , chcąc tą płytę przybić i żeby nie falowała się trzeba ją porządnie zmoczyć po tej szorstkiej stronie , zwyczajnie polać wodą wężem z kranu 

Opublikowano
22 minuty temu, FarMaster napisał:

Pokaż jak ta płyta wygląda. U mnie w robocie są 30letnie sufity z płyt w kurniku. Taka płyta ni to pilśniowa ni wiórowa. Wygina się bardo bo kręcona do stelażu co chyba 80cm. Trochę się z tego sypie podczas mycia pod ciśnieniem. Ale jakoś się trzyma w tak ciężkich warunkach, także chyba warto spróbować

Kurde nie mam teraz zdjęcia. To taka łatwo lamliwa. Mam taką o jakiej piszesz, ona z jednej strony tak jakby błyszcząca jest, wygina się, że w zasadzie można ją zwijać, ale to nie ta. Te co mam, to takie grube, delikatnie można je wygiąć, ale jak tylko mocniej wygniesz, to peka

11 minut temu, Marecki2922 napisał:

Zależy co będziesz robił na tym strychu jak dosyć spokojnie potraktujesz tą płytę to będzie leżeć 

Robić nic na nim nie będę. Płyta ma robić po prostu za jakąś tam izolacje - wcześniej cały strych nad obora był zawalony sianem i słoma, a teraz pusto i z obory cieplo ucieka. wiem, że to nie jest jakis super pomysł, bo szczelnie tego nie zrobię, ale nie mam dla niej żadnego zastosowania, ale przełożyć ja po prostu w kolejne miejsce też bez sensu.

Dobra, jednak znalazłem jakieś zdjęcie, choć nie wiem czy coś z niego odczytacie.

To taka o płyta, no i ona wydaje mi się bardzo łatwo ciągnie wilgoć, stąd nie wiem czy jest sens ja wrzucać nad oborę, czy się zwyczajnie nie zmarnuje. Bo ja ma ja uj strzelić zaraz, to jakiś jej tam kącik znajdę na kolejne 30lat.

IMG_20211229_155459271~2.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v