Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 minut temu, Ursus932 napisał:

No jak nie kupiłem🤦‍♂️ , tylko nie wiem muszę coś szukać z lepszą widocznością do roboty w polu 

w Zetorze to ludzie mają ciebie widzieć, a nie ty maszynę, wtedy jest lans🤣

3 minuty temu, Ursus932 napisał:

wk***ia bo nie widzę pierwszej skiby 

chcesz to dorobię ci przedłużkę, tak z pół metra żeby pług odsunąć

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

w Zetorze to ludzie mają ciebie widzieć, a nie ty maszynę, wtedy jest lans🤣

chcesz to dorobię ci przedłużkę, tak z pół metra żeby pług odsunąć

Ja nie wiem co ta widocznością nie tak w zetorze. Toż cala maszynę widać 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, bratrolnika napisał:

h.. nie okazja ten MTZ, za 20tys.zł mozna takiego kupić na chodzie, a tu skrzynia do remontu, opony z przodu łyse,i pewno drzwi do kabiny brak

Patrząc na stan, to leśny jak nic. Drzwi brak, okna z tyłu nie ma, kabina od rozdzielacza przyczepy zrywkowej pogięta, góra kabiny też już niejednym pniakiem dostała, błotników brak, tylne opony każda z innej parafii, przednie lampy pozycyjne przeniesione z wysięgników na słupki, podnośnik w stanie agonalnym polepiony gdzie tylko się dało, już nie wspomnę o wymienionym bloku silnika i przednim wzmocnieniu pod silnik- co trzeba zrobić żeby taki kawał metalu popsuć? Jedyny plus- w miarę młody, już z wysoką deską rozdzielczą i pełnymi przednimi felgami

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
58 minut temu, Ursus932 napisał:

No jak nie kupiłem🤦‍♂️ , tylko nie wiem muszę coś szukać z lepszą widocznością do roboty w polu 

Chyba sobie jaja robisz, że szukasz ciągnika do orki, bo w zetorze słabo widać 🤦

31 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Do ruska części kosztują tyle że do ursusa przy nich są drogie

Dziś byłem u znajomego z tym kowadłem zagadać, to był u niego chłopak, któremu jakiś wałek (ze30cm długi) od napędu z forrtery (Proximy?) rzeźbił, bo frez się wy***ał, a nowy wałek 2800 zł 😯

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, stempos1980 napisał:

Za zachodni zapłacisz tyle co za nasz

Ale to szukanie elementów roboczych po necie i ceny 

@daron64 no co 9_9

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
41 minut temu, MF675ursus napisał:

Patrząc na stan, to leśny jak nic. Drzwi brak, okna z tyłu nie ma, kabina od rozdzielacza przyczepy zrywkowej pogięta, góra kabiny też już niejednym pniakiem dostała, błotników brak, tylne opony każda z innej parafii, przednie lampy pozycyjne przeniesione z wysięgników na słupki, podnośnik w stanie agonalnym polepiony gdzie tylko się dało, już nie wspomnę o wymienionym bloku silnika i przednim wzmocnieniu pod silnik- co trzeba zrobić żeby taki kawał metalu popsuć? Jedyny plus- w miarę młody, już z wysoką deską rozdzielczą i pełnymi przednimi felgami

Jeszcze nie wiadomo czy nie był przełamany bo po co nowy blok i spawana rama silnika?to ,,trybo" na prawym wieszaku to czemu służy?🤣

Opublikowano
17 minut temu, sladan napisał:

Krowiarz, stać go 😁

Matka ma krowy i nie widzę żeby miała takie rozterki co do wydawania kasy 😂

18 minut temu, Ursus932 napisał:

@daron64 no co 9_9

Toć w zetorku jest spoko widoczność. Wpadnij, to zobaczysz co widać w ciężkiej serii w kabinie. Czuję się jak ślepy, co na wyczucie wszystko robi 😄

Opublikowano
12 minut temu, daron64 napisał:

Widocznie Marcina owiele bardziej wydajne są 😂 a no i cielą się ze 4 razy do roku 😁

Opublikowano
MF675ursus napisał:

26 minut temu, bratrolnika napisał:

h.. nie okazja ten MTZ, za 20tys.zł mozna takiego kupić na chodzie, a tu skrzynia do remontu, opony z przodu łyse,i pewno drzwi do kabiny brak

Leśny na Bank . Też się zastanawiam jak można podnośnik tak połamać.Nie szanują ludzie ciągników

Opublikowano
29 minut temu, daron64 napisał:

Toć w zetorku jest spoko widoczność. Wpadnij, to zobaczysz co widać w ciężkiej serii w kabinie. Czuję się jak ślepy, co na wyczucie wszystko robi 😄

Park maszynowy trzeba zmieniać 😊

No klasyczna ciężka seria to wiem 

Opublikowano
Dnia 5.10.2021 o 07:09, Ursus932 napisał:

Ale telenowela z tym siewnikiem 🤭

ten temat  takimi telenowelami żyje

2 godziny temu, Ursus932 napisał:

to sobie kamery kup, albo valtrę, tam masz super widoczność do tyłu podłoga płaska, i cały tył oszklony, tylko to  jest zachodni, więc  odpada 

Opublikowano

Widoczność w Zetorze ,w dużej kabinie, faktycznie d*py nie ukrywa 🤦

Kabina w ujj dużo wysunięta do tyłu i przodu narzędzia nie widać za bardzo. Ale idzie się przyzwyczaić, też z początku mnie to wkurwiało 😁

Opublikowano

Też jak z 30tki do zetora sie przesiadlem to roznica była. No ale czego nie widać z tylu w zetorze? 

Moze siedzenia za nisko w niektórych? 

Opublikowano

Jak się zrywa dłużycę to traktor więcej na dwóch jak na czterech kołach jeździ. W lesie nawet nie wiem jak byś dbał o maszynę to w każdej chwili możesz spodziewać się że coś jebnie. Dostają sprzęty konkretnie po tyłku. Dla tego w każdym zulu przeważnie gdzieś w pokrzywach stoi Iwan, tak w razie jak któryś się rozkraczy to  na ruskiego zawsze można liczyć.

1 godzinę temu, Pomorzanin1222 napisał:

Leśny na Bank . Też się zastanawiam jak można podnośnik tak połamać.Nie szanują ludzie ciągników

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v