Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
29 minut temu, Agro_P napisał:

Co będzie 13 marca ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ech, cały pokoleniowy dorobek przez piec hutniczy przepuściłeś😁

Kurde, teraz to się poczulem jakbym dorobek życiowy kilku pokoleń przepijał

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

To zestaw naprawczy ramy d47 - 80% ich ma lemiesze na sobie 

Że też na to nie wpadłem - może i swoją zrobię na pancerna :)

Opublikowano

https://www.agrofoto.pl/produkcja-roslinna/inne-uprawy/zamiast-produkcji-zwierzecej-bedzie-uprawa-ziemniakow,104879.html

Ciekawe czy to wypali. Już były charolaise z Francji,później próbowali ziemniaki wprowadzać i też całe g wyszło. @Rolnik1973 może słyszałes o tym jakie to miały być pieniądze? Kuzyn żony tak wziął jalowki to już sprzedał ten interes, w tucznej jakiś francuz był i tak ludzi namawiał z wójtem

Opublikowano
2 godziny temu, kukiteam1 napisał:

zamiast 9 chyba 2 ka powinna być, to są trwałe ciągniki ale już nie na nasze realia, i mają skomplikowaną hydraulikę co ja uważam na - a motory nie do zarżnięcia 

28 minut temu, Meg5 napisał:

to są ciągniki które zawracają w miejscu, paradoksalnie 2x4 i 4z4 skręcają bardzo podobnie jak nie tak samo, i wygodne w użytkowaniu, sam się zdziwiłem jak do takiego wsiadłem

18 minut temu, Belaruss820 napisał:

https://www.agrofoto.pl/produkcja-roslinna/inne-uprawy/zamiast-produkcji-zwierzecej-bedzie-uprawa-ziemniakow,104879.html

Ciekawe czy to wypali. Już były charolaise z Francji,później próbowali ziemniaki wprowadzać i też całe g wyszło. @Rolnik1973 może słyszałes o tym jakie to miały być pieniądze? Kuzyn żony tak wziął jalowki to już sprzedał ten interes, w tucznej jakiś francuz był i tak ludzi namawiał z wójtem

oni to niech się zamkną i zamiast gadać i proponować to stworzą realne szanse a nie w biedronce ziemniaki z izraela czy innej kambodży a mięso niemcy/dania/francja , jak to ogarną to będzie można coś pomyśleć, a tak to się wszyscy na ziemniaki rzucą a cena 10gr za kg 

Opublikowano
12 godzin temu, igor10246 napisał:

to są ciągniki które zawracają w miejscu, paradoksalnie 2x4 i 4z4 skręcają bardzo podobnie jak nie tak samo, i wygodne w użytkowaniu, sam się zdziwiłem jak do takiego wsiadłem

A jak z kosztem eksploatacji ,tzn. koszt i dostępność części ?

Opublikowano

koszt części niestety dość wysoki, sąsiad ma 2850 to każda pierdoła to szukanie  zamienników, jak są, bo  do JD niestety drogo w porównaniu do innych marek

może nie psuje się zbyt często, ale pierdoły potrafią wyczyścić kieszeń w takim używanym sprzęcie

12 godzin temu, igor10246 napisał:

oni to niech się zamkną i zamiast gadać i proponować to stworzą realne szanse a nie w biedronce ziemniaki z izraela czy innej kambodży a mięso niemcy/dania/francja , jak to ogarną to będzie można coś pomyśleć, a tak to się wszyscy na ziemniaki rzucą a cena 10gr za kg 

zastanawia mnie, dlaczego ziemniaki z Izraela czy Hiszpanii, gdzie trzeba nawadniać pola są tańsze, niż nasze, czyżby ktoś tam pracował za darmo, czy tez może rolnictwo nie jest obłożone tak podatkami ??

Opublikowano
22 minuty temu, bratrolnika napisał:

A to i ja tak zamawiałem. Z 5 lat temu było ze 100zl tańsze

Tu przesyłka za darmo nawet pobraniowa. Na allegro minimum 32 zł

Opublikowano

Panowie elektrycy - będę ciągnął z domu prąd na oborę i docelowo jeszcze z obory na jeden budynek gospodarczy. Max co będzie chodzić na tej linii, to krajzega (7.5kW), dojarka, może kiedyś jakaś żmijka do zboża + oświetlenie dwóch budynków. Oczywiście nie wszystko na raz. Rozmawiałem z elektrykiem, mówił, że kabel 4x6wystraczy (ziemny, miedź). Dobrze gada chłop? Odcinek ~70m

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v