Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, pawel885 napisał:

Dasz się przejechać ? xD

A bizony co? Przecież prócz ramy to każdą część do niego kupisz za grosze - czemu na złomie tyle stoi ? Bo ludzie mają ich dosyć

Bizon dobry kombajn na małe gospodarstwo , tylko taka moda nastała , musi być Germaniec i basta 

Opublikowano

Tak, dokładnie tak jest.. wszyscy patrzą żeby było zagraniczne 🤦‍♂️🤣 Przecież jak by był taki bizon w miarę z warunkami dla kombajnisty i dobrą wydajnością to czego chcieć więcej, podobnie z ciągnikami, jakby te ursusy były dobre to odrazu by u nie jednego stał, nawet jakby to były ciągniki budżetowe, ale w miarę by to chodziło no to w czym problem???

Opublikowano (edytowane)

To czemu te zetory i ursusy używane tak się sprzedają 🤔

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

nie obraź się przyjacielu. no ale dlatego że są ciągle tacy jak Ty. z całym szacunkiem.

Opublikowano

Bo fanatyków nie brakuje

18 minut temu, Ursus932 napisał:

Bizon dobry kombajn na małe gospodarstwo , tylko taka moda nastała , musi być Germaniec i basta 

To nie moda tylko wydajność wygrywa

Opublikowano
21 minut temu, Ursus932 napisał:

Dobry owszem. Szkoda tylko że wydajnosci nie ma. Jedź teraz do gospodarza np usługę zrobić to ten co ma 5 ha i etat chce aby szybko skosic i ten co ma 40 też chciałby szybko. A trzymać kombajn na 15 ha mija się z celem. Jedynie o ile się nie popsuje skosisz sobie kiedy chcesz i jak chcesz. 

Opublikowano
7 minut temu, pafnucy napisał:

nie obraź się przyjacielu. no ale dlatego że są ciągle tacy jak Ty. z całym szacunkiem.

A mi tam akurat nie przeszkadza że według was jestem gorszy 

Opublikowano (edytowane)

Nie według mnie, mnie do nich nie mieszaj.  :)

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

na pewno nie według mnie. ja tak ludzi nie dzielę.    jedynie na mądrych i ..... mniej mądrych.

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

A Ty co w sabuligi kadłub wszedłeś teraz?🤔

Opublikowano

no gdzie . On nie ma 37,1.

36 minut temu, gregor1284 napisał:

Mam taką ramę bez kół jeszcze to dam Ci ponosić. Nima jazdy! Wski i kobity to się nie pozycza 

a są chętni?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Dla mojego teścia jak będzie miał czerwony kolor to już myśli że mięsny. Jak przyjezdza wet zapladniac i pyta jakim to teść albo z białą głową albo czerwony bo nie zna ras. Oglądaliśmy ostatnio rw to też myślał że mięsny(sm) bo ma czerwony kolor. Wstyd z takim człowiekiem gdziekolwiek jechać kupować cielaki bo swoje mądrości prawi

Bo on jeden tam ma? Mój ojciec też nie wie czym kryjemy krowy. Nigdy nie wiedział. Nawet go to za bardzo nie interesowało aby wiedzieć. 

Edytowane przez Leszy
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Gdzie??? Malucha czy poloneza to na drodze nie widziałem już ładny szmat czasu...

Teraz 90% użytkowników polonezów czy maluchów to zapaleńcy, pasjonaci, itp. 

Przyjedź do mnie,  dwa razy dziennie gość z północnego mleko do sąsiada przywozi czerwonym maluchem

Opublikowano
12 minut temu, pafnucy napisał:

na pewno nie według mnie. ja tak ludzi nie dzielę.    jedynie na mądrych i ..... mniej mądrych.

To czemu nie kupiłeś zachodniego pługa ?

16 minut temu, danielursus3p napisał:

Dobry owszem. Szkoda tylko że wydajnosci nie ma. Jedź teraz do gospodarza np usługę zrobić to ten co ma 5 ha i etat chce aby szybko skosic i ten co ma 40 też chciałby szybko. A trzymać kombajn na 15 ha mija się z celem. Jedynie o ile się nie popsuje skosisz sobie kiedy chcesz i jak chcesz. 

Tak zgdad się , ale widzisz to chyba zależy od regionu , koło mnie nadal prym w usługach wiedzie z56 , i nawet nowy kombaj czasem ma mniej roboty , a sprawa jest bardzo prosta u mnie większość gospodarstw to typowi dopłatowcy po kilka ha , nie mają sprzętu do odbioru zboża od wydajnego kombajnu , a bizon sobie kosi albo forschrit ,  on w tym czasie pojedzie dwukółką , rozrzutnikiem , albo małą przyczepą czy nawet jeszcze widuje wozy i rozładuje ręcznie do stodoły po czym wróci po następny zbiornik 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Ursus932 napisał:

To czemu nie kupiłeś zachodniego pługa ?

bo nie stać mnie.

4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Znaleźli by się, tak jak Ty chciałeś katować ryskowa jawę 

a to o Jawie? ..... 🤦‍♂️   no tak....

i nie katować, a tylko nagar wypalić. 9_9

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Kolego, no nie powiedział bym. ja zrezygnowałem z Zetora z napędem i kupiłem coś tańszego.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, radekz200 napisał:

Pod Sochaczewem bogate strony 😛

Czy ja wiem, chyba tak jak wszędzie, są tacy co maja po 50 tirów, i są tacy co jedzą tynk ze ścian

1 godzinę temu, MF675ursus napisał:

Tak mi się przypomniało, dziewczyna pyta chłopaka: skąd jesteś? On: z dzielnicy Warszawy. Ona: a dokładniej? On: z Sochaczewa :D

A znasz to???

Na wiejskiej imprezie pokazało się dwóch obcych, miastowych, lokalsi krzywo na nich patrzyli, i jak miastowe poszli się odlac to stanął za nimi mur gotowych do bitki typów

Najodważniejszy z ekipy pyta skąd są, a oni na to ze z Warszawy, a lokals mówi: kłamiesz, byłem dwa razy w Warszawie i cie nie widziałem 

Edytowane przez bratrolnika
  • Haha 3
Opublikowano
2 godziny temu, Leszy napisał:

Bo on jeden tam ma? Mój ojciec też nie wie czym kryjemy krowy. Nigdy nie wiedział. Nawet go to za bardzo nie interesowało aby wiedzieć. 

Tylko że jak po kilka razy się zaciela jedna krowę i nie może załapać i mu się mowi że trzeba innym to on dalej czerwonym. Wczoraj byka jak puszczaliśmy to tyle co byk zlazł z jalowki to za nią wszystko wypłynęło(drugi raz zacielana bo za pierwszym nie pyklo). Mówię że złap ją za kręgosłup i przyduś bo tak się zgarbila że nie ma szansy żeby coś z tego było to tekst:jak ma sie zacielic to się zacieli i że on już wiele lat ma krowy i wie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v