Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

6465 napisał: 6 minut temu, szymek napisał: dokładnie sprzedaj swojego i bierz tego, zarezerwuje Ci na słowo:) Wstaw jakieś zdjęcia to się wyceni. A ta cena to chyba za nowy?  zadzwoń do dilera zapytaj ile taki w tej konfiguracji to się dowiesz. zdjęcie jakieś wrzuciłem do galeri

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Kogoś by musiało nieźle podrzać żeby dać taką kasę 

9 minut temu, Agrest napisał:

Gość powinien dostać nagrodę za samo zrobienie zdjęć 

Opublikowano
5 godzin temu, tomek73 napisał:

Idź do jakiejś firmy  co mam laser lub wodę i niech Ci wytną z hardoxa 600 albo na szybko z OLX https://www.olx.pl/oferta/bijaki-do-mlyna-mlotki-noze-rozdrabniacza-sita-hardox-przesiewacza-CID757-IDH1ryo.html#72f45d2524

zadzwoń  niech wycenią. co chcesz. 

no właśnie wysłałem do kilku firm wycenę na cięcie wodą takiego noża według mojego projektu i za 150 sztuk zawołali 13 tys brutto, a sam materiał wyszedł ok 1200 zł, 12km dalej mam gościa co ma maszynę do cięcia wodą i się zastanawiam jak by kupić arkusze i do niego zawieźć tylko nie pamiętam ile sobie liczył za roboczogodzinę, ale jak bym mu dał dużo roboty to pewnie by dało się ponegocjować, ale to hardox 500 więc też ciężko będzie się cięło a grubość 12mm ( na dole rysunek dodam) 

5 godzin temu, Strongman napisał:

fajne są te linery, ja teraz szukam coś w stylu kuhn ga6000 lub stoll rs1400

https://www.olx.pl/oferta/zgrabiarka-karuzelowa-kuhn-ga-6000-6m-masterdrive-4121-4321-CID757-IDEiO7P.html#4ecef4687b

a tu projekt/ rysunek w 2d 

Zrzut ekranu (25).png

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Rozważałem ten model bo ponoć leci 40km/h ale byłem akurat za granicą i nie do końca mi leżały te biegi maska 255 na sterydach a polowałem bardziej na sprawdzoną konstrukcję 294s/8550. Ale napisałem do gościa nie zaszkodzi. Później się trafił 294s napisałem, dogadałem, przyjechałem do kraju, pojechałem prawie nad morze po niego, przywiozłem pracowałem a ten pierwszy odpisał - po miesiącu od przeczytania wiadomości 😲😮 niektorzy to się baaardzo długo zastanawiają nad prostą odpowiedzią. Później jeszcze z pół roku wisiał. Można powiedzieć, że jego słaby serwer przyniósł mi korzyść bo chciałem jechać po niego. 

2 godziny temu, Agrest napisał:

Pojazdy w zawyżonych cenach są zawsze zarezerwowane zanim się pojawią. Nie ważne czy auto czy motor czy traktor. Warunkiem jest cena dwukrotna przeciętnej na tym samym portalu. Jeszcze piszą okazja, najtaniej ale jak dasz według ceny to takie media *****. Mnie osobiście najbardziej działa na nerwy gościu, który co chwila podaje inną lokalizację ale jest z okolic Myślenic to tam się nic nie dowiesz tylko tytuły z góry na dół "okazja kup" w opisie tylko "okazja tanio" i tyle. Osobiście brałem od h*** podnośnik do c 360 to przez telefon do wyboru 5szt do założenia od 900 do 1100 a zajeżdżasz za godzinę na miejsce. Jeden tylko jest został oczywiście najdroższy i jeszcze krzyk "tyle kosztuje ile ma kosztować, żadnych negocjacji" i ucieka do domu.... Kilku znajomych też tam kupowało i potwierdzają jego stan intelektualny.

Jeśli już się zwierzamy to kiedyś chciałem kupić Białoruśkę rolniczą i pojechałem gdzieś do gościa była jakaś tam cena koło 7000 do negocjacji i on mówi na miejscu, że bez negocjacji bo już 10 po nią jedzie a to cena złomowa. Stała później z rok za 5000.

Ale mnóstwo było tych przypadków bo ludzie myślą, że jak daleko jedziesz to musisz dopłacić. Najgorzej wspominam zakupy od hanysów bo jak się dowiedzą, że nie jesteś od nich to cię traktują jak złodzieja, kilka razy kupywalem na Podkarpaciu to ludzie życzliwsi ale z dojazdem gorzej.

Były przypadki zawyżania bo mi więcej dają i już jadą, umawiania się i sprzedaż z przed nosa, kilka sztuk do wyboru z których zawsze zostawała ta najdroższa, zakaz oglądania przed zakupem itp.

Najbardziej lubię jak oni później dzwonią i piszą żebym wrócił a ja im 🖕

Ale było też tak jak sam sprzedawałem, że w przeciągu dwóch godzin chyba z ośmiu mi pisało, że rezerwują i biorą dzisiaj na 100%. Żadnemu nie odmówiłem wiedząc jak to zabrzmi. Podałem wszystkim adres i czekałem co to się będzie działo. I co? Auto stoi do dziś. Nikt nawet nie był oglądać....

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, igor10246 napisał:

fajne są te linery, ja teraz szukam coś w stylu kuhn ga6000 lub stoll rs1400

https://www.olx.pl/oferta/zgrabiarka-karuzelowa-kuhn-ga-6000-6m-masterdrive-4121-4321-CID757-IDEiO7P.html#4ecef4687b

Mam roboty przy bydle i elektryce ale taka mi nie pasuje bo ja chce coś takiego aby nie wyciągać tych grabi bo same drogi publiczne z duza ilością samochodów iz praktyki lubię takie rzeczy żeby nie trzeba było nic robić z przejazdu z kawałka na kawałek.Cyk do góry i wąska.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

Nie sprzedany. Stoi, dodał więcej zdjęć i może trafiłeś na edycję.

Opublikowano
8 minut temu, Strongman napisał:

Mam roboty przy bydle i elektryce ale taka mi nie pasuje bo ja chce coś takiego aby nie wyciągać tych grabi bo same drogi publiczne z duza ilością samochodów iz praktyki lubię takie rzeczy żeby nie trzeba było nic robić z przejazdu z kawałka na kawałek.Cyk do góry i wąska.

ona ma 3 mety szerokości, nie trzeba grabi składać, powyżej 3 metrów musisz 

Opublikowano
9 godzin temu, tomek73 napisał:

Polskie żebyś czasami oryginalnych  nie zakładał Ruskich bo bardzo szybko padną.

Polskie te warszawskie? Dziś jadę wymienić niby ruskie po 29 zł około a każdy z innej parafi

Opublikowano
9 minut temu, Strongman napisał:

2 kółka i małe w sumie ma4 ale nacisk tej maszyny na tą oponę spory,1 kółko jak wpadnie w dołek to drze.

ja pierwsze co zakładam większe koła, jednak w okolicy jeden goścu ma i bajka, tym bardziej że z plonem na moich łąkach jest różnie a prasy które zamawiam to połykacze i zbyt mały wałek powoduje słabe zbicie bala ( nie chce im się jeździć przy wałku z 2 pająków) więc taki wałek z 10 metrów będzie fajną alternatywą a że ja przyzwyczajony do pająka i te zgrabiarki tańsze od tych do środka to dla mnie tylko na +

Opublikowano

A to ok. Myślałem że ogłoszenia nie widzisz.

No to mam dobrą rękę. Komu podlinkować ogłoszenie?😁🤪😉

Opublikowano

A jak U Ciebie z tym zakupem ciągnika? Bo ostatnio coś nie jestem na bieżąco w tej kwestii.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v