Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

No to jak nie masz tak smiałości w realu, to napisz w necie, jak ją dobrze zbajerujesz to potem pójdzie z górki, tylko zaraz się nie chwal swoją pałą i niczego nie pokazuj.   :D

a czym tu sie chwalić każdy ma siurka

2 minuty temu, deSilva napisał:

No to jak nie masz tak smiałości w realu, to napisz w necie, jak ją dobrze zbajerujesz to potem pójdzie z górki, tylko zaraz się nie chwal swoją pałą i niczego nie pokazuj.   :D

Opublikowano
Przed chwilą, Cebulj napisał:

Ale nie u każdego półmetrowa rurka.   :P

Opublikowano
2 minuty temu, HF86 napisał:

Patrz żeby i ona nie miała 🤣

Nie strasz go bo zobaczy powiększoną łechtaczkę i spitoli.    xD

1 minutę temu, Cebulj napisał:

tyle to ju kalectwo ale ja nie mam tyle tylko 50 podziel na 3

O to i tak śmiało możesz tym zboże w stodole młócić zamiast cepa.   :P

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

2 godziny temu, Uziu92 napisał:

kurla mróz a w raz się utopiłem 🤦

No i wyjechałem o tej 8,miało być tak pięknie,ale na siłę skończone. W jednym miejscu nawet bym się nie spodsiewal że się zatopię,a teść później do mnie mówi no tam jest takie miejsce ale dalej już nie. 1/4 pola w koleinach ale co poradzić.

ja w jednym miejscu dziś tylko siadłem i do razu drugim do tyłu , zaraz idę ręką siać dołki

Opublikowano
32 minuty temu, Uziu92 napisał:

ja w jednym miejscu dziś tylko siadłem i do razu drugim do tyłu , zaraz idę ręką siać dołki

To ja gaz w opór i wyjechałem jakoś. Chciałem też ręcznie posiać ale teść chcial zobaczyć te miejsca no i oczywiście dziura za dziurą ale załatwione. Przy okazji olej zmieniony w belarusie. 

Opublikowano

no nie z żadną. Kolegów też za bardzo nie mam na studiach aby z gimnazjum tych wsiowych mam

Nie myślałeś o klasztorze, tam gdzie się składa śluby milczenia ? Zapomniałem jak się nazywa ten zakon.

bez przesady chyba bym musiał łykać tabletki chociaż żeby była 4/10

To taki nieśmiały jesteś ?

Przed chwilą, pedro2 napisał:

Niech się kończą te mrozy bo mi sadzeniaki w garażu złapie

Na razie się sprawdza powiedzenie, że jeżeli na męczenników mróz to jeszcze 40 dni takich. Wychodziła by taka pogoda do końca kwietnia.

Opublikowano

Nie. Zbiornik na gnojowice podlega pod grupę broni biologicznej 

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Zliczyłem sprzedany owies to 4.8 t z ha a za gradowe co wybił jakby dokupić  byłoby 6 t z ha.

Trzeba jednak siać bo mały nakład a spory zysk.

w tym roku to i zyskasz, ale jak byś tak miał go sprzedać po 400zł...?

Opublikowano

Kurła dopiero 13 a już udany dzień. Rano -4, trochę śniegiem przyprószyło. Teraz zachmurzone i +2.

@pafnucy Jest, to znaczy jeszcze nie u mnie ale jest. Cena chyba dobra. 3500+ oddaję swój konny na przeróbkę na siewnik poplonów i litr miodówki. We wtorek ma gość mi go przywieźć i konny sobie zabrać i się mamy do reszty rozliczyć. Od razu po przywiezieniu w któryś dzień próba w polu. O tyle o ile mi wytłumaczył ustawienia, proste to nawet w obsłudze.

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Zliczyłem sprzedany owies to 4.8 t z ha a za gradowe co wybił jakby dokupić  byłoby 6 t z ha.

Trzeba jednak siać bo mały nakład a spory zysk.

po ile teraz owies ? znasz gęstość swojego ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v