Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, DANDYS napisał:

więcej na paliwo niz zysku, oddać w dzierżawę po 500 i dopłaty dla siebie i w d*pie

Czemu w mój wuj miele kukurydzę i sprzedaje to z hektara 6200 przychodu ma. Pszenica 7 ton po 900 zl 6300 a 2500 kosztów to tez do przodu jesteś. A dzierżawę u mnie po 2000 chodzi

Przed chwilą, pafnucy napisał:

a jakie najbardziej? może jaki przykład?

A co chcesz gumowa lale kupić. Byleby mi się podobała najbardziej brunetki

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Pytanie czy Ty podobasz się dziewczynom?

Wątpię ja nie chad

Opublikowano
3 minuty temu, Cebulj napisał:

A co chcesz gumowa lale kupić. Byleby mi się podobała najbardziej brunetki

a po co mam ci kupować? sam sobie kup.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

a po co mam ci kupować? sam sobie kup.

Kazałes mi opisać wygląd juz jeden chciał mi kupować @kris91 

4 minuty temu, DANDYS napisał:

to Ty sie zastanawiaj, a jak przyjdzie mokry rok suchy? nie korzystne warunki do oprysków, a tak 24tys przygarniesz i w d*pie,

Nie będzie tak źle trzeba żyć nadzieja ze będzie dobrze. A tak z kukurydzy 8tys z doplata

Opublikowano
2 minuty temu, DANDYS napisał:

no powodzenia że nakosisz od razu

Nie angażuj się w to doradztwo 😉 jeszcze nie poznałeś się, że troll plecie aby tylko pleść? 😋

Opublikowano
14 minut temu, Cebulj napisał:

Czemu w mój wuj miele kukurydzę i sprzedaje to z hektara 6200 przychodu ma. Pszenica 7 ton po 900 zl 6300 a 2500 kosztów to tez do przodu jesteś. A dzierżawę u mnie po 2000 chodzi

Chłopak, nie zawsze będzie ta cena, a już  7 ton to ani na piachu, ani w każdym roku, to co pier**lą na YT ile to młócą to w d*pę można se wsadzić.

Opublikowano
2 minuty temu, deSilva napisał:

Chłopak, nie zawsze będzie ta cena, a już  7 ton to ani na piachu, ani w każdym roku, to co pier**lą na YT ile to młócą to w d*pę można se wsadzić.

Ja mam 3A i trochę 2b

11 minut temu, pafnucy napisał:

myślałem że jaką fotkę przykładową wstawisz.

Dostałem ostrzeżenie po za tym taka romi to nawet na mnie nie spojrzy.

15 minut temu, DANDYS napisał:

ty nie rób Gregorowi konkurencji, bo on już jest z kolasa dogadany

Poza tym podoba się czytanie na agroforo yacenty i krilan06 o tych opryskach i tonach

Opublikowano
Przed chwilą, Cebulj napisał:

Panowie ja tak myślałem robić stufia podyplomowe rolnicze i przekształcić stodołę w duńska chlewnie na 500 sztuk. Albo w mieście pracować w warszawie albo olsztynie i dojeżdżać np i obrabiac obsiac 12 ha pszenicy lub rzepaku lub kukurydzy

Pług nie wiesz jak podpiąć do ciągnika a stodołę chcesz przerabiać i wstawiać 500 sztuk prosiąt ?

Przed chwilą, Bananek napisał:

np fotkę gardła? 🤔

Nie które Twoje żarty są jednak nie na miejscu.

+1.chłodno i pochmurno. I nic mi się nie chce :).

• Haha 1
Opublikowano

@DANDYS mój drugi pomysł to przerobienie stodoły na chlewnie dla dunow. Wchodzę codziennie i was czytam. Dostałem pochwałę bo na t1 input triple a na t2 delaro także tego. Wszystko idzie w dobrym kierunku

Przed chwilą, dsbh napisał:

Pług nie wiesz jak podpiąć do ciągnika a stodołę chcesz przerabiać i wstawiać 500 sztuk prosiąt ?

Nie które Twoje żarty są jednak nie na miejscu.

+1.chłodno i pochmurno. I nic mi się nie chce :).

Tu najgorszy problem ale trudno najwyżej godzinę będę podpinal albo sąsiad pomoże a z czasem kupie jakiś zagraniczny z hakami

Plug to wiem ale gorzej z umiejetnosciami

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v