Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Kurde, ale fart, ogarnąłem dzis rejestrację, jak wcześniej pisałem, a teraz czytam ze od jutra wstrzymują u nas rejestracje, bo pol wydziału komunikacji covida ma

Radziłbym w lotka lub eurojack jeszcze zagrać póki nie późno jeszcze, a w razie wygranej dzielim się pół na pół 😏😃

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ja nigdy nadziei nie tracę.

na co?

Opublikowano
soltys48 napisał:

4 minuty temu, Bananek napisał:

fart, że możliwe, że złapałeś trypla?

myślisz,ze brał sie za jakąś urzędniczkę?

jeśli to taka 60+ to całkiem możliwe. A jak jeszcze piecze ciasta to na stówę.

• Haha 3
Opublikowano
21 minut temu, pafnucy napisał:

na co?

Dobre pytanie. Głowa do góry.. i te sprawy

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik200598 napisał:

A dlaczego nie? Dużo ludzi tak mieszka- fajnie, jedno pomieszczenie, sprzątania mało, jak sam mieszkasz to same plusy. W lecie chłodno, w zimie ciepło, elegancko.

Chcesz zdziwaczeć do końca ? :D

Opublikowano

Jako stary kawaler zdziwaczeje na pewno, to jest pewne na 100%.

Opublikowano

To nie zdziwaczenie tylko praktyczne podejście do tematu. Teraz jak sam na piętrze jestem to też tylko jeden pokój użytkuję, więcej mi nie potrzeba bo i po co?

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik200598 napisał:

To nie zdziwaczenie tylko praktyczne podejście do tematu. Teraz jak sam na piętrze jestem to też tylko jeden pokój użytkuję, więcej mi nie potrzeba bo i po co?

No ale w pokoju jakieś okno masz,możesz świat oglądać ale żeby w piwnicy mieszkać jak się ma taki ładny dom? Znam paru starych kawalerów ale żaden nie mieszka w piwnicy ;)

1 minutę temu, deSilva napisał:

Jako stary kawaler zdziwaczeje na pewno, to jest pewne na 100%.

Oby się nie rozpił bo wtedy to już nieciekawie by było.

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

Oby się nie rozpił bo wtedy to już nieciekawie by było.

Nawet jeżeli się nie rozpije, bez kobity zdziwaczeje, nie wiem czemu, ale tak jest.

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

No ale w pokoju jakieś okno masz,możesz świat oglądać ale żeby w piwnicy mieszkać jak się ma taki ładny dom? Znam paru starych kawalerów ale żaden nie mieszka w piwnicy ;)

Znam nie starych kawalerów i nie stare panny a w piwnicy mieszkają. Okno w piwnicy też mam. W Małopolsce to popularne podejście- szkoda chałupy i w piwnicy ludziska kuchnie mają a niektórzy tam i mieszkają.

Zdziwaczenie mi nie grozi- już jest.

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

Znam nie starych kawalerów i nie stare panny a w piwnicy mieszkają. Okno w piwnicy też mam. W Małopolsce to popularne podejście- szkoda chałupy i w piwnicy ludziska kuchnie mają a niektórzy tam i mieszkają.

Parę lat temu też myślałem że zostanę starym kawalerem ale potoczyło się inaczej ;]

Jak szkoda chałupy?

Opublikowano
30 minut temu, Bananek napisał:

fart, że możliwe, że złapałeś trypla?

30 minut temu, pawel885 napisał:

Fart że byłeś w pomieszczeniu gdzie 50% ludzi ma covida? O.o

No jak maja te zmiany rotacyjne ze sa po pol ekipy co drugi dzień, to jak dzis ogłosili to raczej tych co jutro zmianę powinni mieć, nie???

Poza tym jak ozdrowieniec powinienem mieć raczej te przeciwciała

24 minuty temu, superfarmer02 napisał:

( wiem mam zapłon jak stary dizel 😋) profil 40x40x3 i 20x20x3

Tabelka poniżej

20210112_095625.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik200598 napisał:

a nie gadaj. całkiem w porządku Gość jesteś. no masz swój pogląd na pewne sprawy. no ale czy dziwny? tylko inny i tyle.

Przed chwilą, pawel885 napisał:

Eeee tam, znam ludzi co bez kobity znormalnieli 

wymień jedną znaną postać.

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Jak szkoda chałupy?

No brudzić szkoda, w piwnicy płytkami mają wyłożone, raz w tygodniu mopem przeleci i czysto, butów ściągać nie trzeba jak się z zewnątrz przyjdzie. Telewizor też im gra, kanapa do spania jest, u góry to tylko szafa na ubrania i ewentualnie księdza po kolędzie przyjmują. Sąsiadka z chłopem sobie tak pomieszkują, w chałupie raz na miesiąc albo i rzadziej posprząta z grubsza i spokój.

Opublikowano

Co trzeba mieć w głowie, aby dom szykować dla gości i księdza, a samemu mieszkać w piwnicy. Jak rodziny wielopokoleniowe to rozumiem, bo każdy chce mieć własny kąt, ale to co ty opisujesz to dziwactwo na najwyższym poziomie.   

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, akooo napisał:

Jak szkoda chałupy?

Myślą że zabiorą ze sobą do grobu.

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Co trzeba mieć w głowie, aby dom szykować dla gości i księdza, a samemu mieszkać w piwnicy. Jak rodziny wielopokoleniowe to rozumiem, bo każdy chce mieć własny kąt, ale to co ty opisujesz to dziwactwo na najwyższym poziomie.   

Mi się to podoba, sprzątać nie lubię to dla mnie wersja lux. Nie wykluczam takiego rozwiązania w przyszłości u siebie.

Opublikowano
Leszy napisał:

W okolicy wiele rodzin żyje w ten sposób. mało tego, w jednym domu jest nawet folia na dywanie żeby się nie zabrudzil. albo dywan zwinięty pod bok, a na kolędę albo dla gości rozwijają. tacy ludzie zazwyczaj mają kupę kasy, której żałują ruszyć. najczęściej te majątki przepadają bo nie ma chętnych żeby do takiego domu pójść.

• Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

której żałują ruszyć.

Dokładnie. Miałem plan "remoncik" jakiś zrobić na piętrze ale w sumie po co? Ograniczę się do pomalowania i nic więcej. Meble niech stare są. Dywany denerwują ale są po to żeby się parkiet "nie zniszczył".

@akooo Trochę tak ale nie święty na szczęście.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v