Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Jak niektórzy są skrzywieni, że popierają przemoc... A podobno tacy wierzący katolicy... To tylko pokazuje upadek Kościoła . Ważne że ślub kościelny jest, a jak kobita coś powie na czarnego to można ja tłuc, brawo. 

Kto krzyżem pada to d*pa rusza. Nie bój się takiego co zaklnie, ale takiego co nad wyraz modlący jest. 

2 godziny temu, Goofy napisał:

Gdyby mojemu wy***rdolił to by go zbierali na oiom. 

Prawidłowe podejście. U nas dzieciaka jak za ucho ujął to 4 szwy założone, ale ojciec nic z tym nie robił bo to ksiądz. Ja bym mu z miejsca wy***ał 

2 godziny temu, kizak napisał:

Dzieci wychowałem bez bicia ,da się ,ale kutwa jak przypomnę,  taki reset czasem by się przydał ,by tyle jeden z drugim nie ,, błądził''   ,dalej pada,trochę wyschnę ,przygrzeję i spaw 😐

Też spawam, tyle że pod dachem. Paszowoz ukręciłem to już gospodarkę mam z głowy 🤔

25 minut temu, Bananek napisał:

Tyle lat tam urzędują i nie wpadli jeszcze na elektryczny nóż do styropianu? Obyło by się bez tych latających wszędzie trocin.

Pod klej do zatopienia siatki nożem nie zrobi 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, Zapracowany napisał:

Ale to było kiedyś, teraz jest bezstresowe wychowanie.

A później rodzice się dziwią dlaczego na policję lub po sądach są ciągani. 😔

Opublikowano

Korzystając z tej cudownej deszczowej pogody przygotowaliśmy owies do siewu. Teściowa chciała pomóc czyścić i tyle dobrego bo mnie to by chyba coś trafiło że starym tylko robić. Oczywiście swoje mądrości musiał prawić i wynikiem tego był rozerwany cały bigbag z owsem. A mówiłem żeby inaczej założyć to po swojemu zrobił i klapa.

• Sad 1
Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Korzystając z tej cudownej deszczowej pogody przygotowaliśmy owies do siewu. Teściowa chciała pomóc czyścić i tyle dobrego bo mnie to by chyba coś trafiło że starym tylko robić. Oczywiście swoje mądrości musiał prawić i wynikiem tego był rozerwany cały bigbag z owsem. A mówiłem żeby inaczej założyć to po swojemu zrobił i klapa.

Masz przejeb... po całości, współczuję.

Opublikowano
1 godzinę temu, Piotrek1975 napisał:

Masz przejeb... po całości, współczuję.

No mam, a było już dobrze,nawet pisałem o tym. A zaczęło się przedwczoraj jak po szwagra pojechałem żeby nam przy deskach pomógł. Miało być na 12 a wyszło 12,40 no i już zły na nas ale niby mu przeszło. Mowil że nie ma siły robić i żeby do pomocy brac,my zajeżdżamy do stolarza a oni już druga kłodę 7m pocięli. Sam dupe zawracał że nie da rady a później że źle bo wcześniej nie przyjechaliśmy. Później żonie sie oberwało po co szwagra było brac i myślał że ja nie słyszałem ale słyszałem i już ja mam na niego w******e. 

Opublikowano (edytowane)

Wietrzny ale udany dzień, w miarę słoneczny z niewielkim zachmurzeniem, gniazda poszerzone w ulach, czerw jest to najważniejsze. Zboże wyczyszczone, teraz zaprawić i siać jak podeschnie.

Teraz lekko zachmurzone, wiatr nieco osłabł, +7 stopni.

20210313_112305.jpg

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano (edytowane)

Kurna ja bym wytrzymał do czasu z takim teściem. Ustępuję ale jak ktoś przegnie to zjeba by była taka że trzeci powiat by słyszał. Albo ja bym w pizdu tą robotę rzucił, albo on mógłby  jedynie z okna się patrzeć,  i to tak żebym zza firanki go nie widział.

Pierwsza zjebka poszła by na małżonkę. Albo jest się razem i się wspiera, albo robi krecią robotę i tatunia po podniebieniu głaszcze .

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Kurła ruch na zboże  dziś, drugi klient jedzie

Co sprzedajesz i w jakiej cenie? Mam trochę pszenżyta i pszenicy jeszcze, jęczmień jary z tonę zostało miałem siać ale drobny i lekki mtz 39g😬

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Co sprzedajesz i w jakiej cenie? Mam trochę pszenżyta i pszenicy jeszcze, jęczmień jary z tonę zostało miałem siać ale drobny i lekki mtz 39g😬

Owies 55

Pszenżyto 74

Edytowane przez Rolnik1973
  • Thanks 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

Można dzień kończyć, płot zaczęty, Golf sprzedany

20210313_101604.jpg

nowy właściciel nie opanował mocy gofra i rozdupcył płot? 🤔

Agrest napisał:

Kurna ja bym wytrzymał do czasu z takim teściem. Ustępuję ale jak ktoś przegnie to zjeba by była taka że trzeci powiat by słyszał. Albo ja bym w pizdu tą robotę rzucił, albo on mógłby  jedynie z okna się patrzeć,  i to tak żebym zza firanki go nie widział. Pierwsza zjebka poszła by na małżonkę. Albo jest się razem i się wspiera, albo robi krecią robotę i tatunia po podniebieniu głaszcze .

ja żeś ty mnie teraz zaimponował, wąski...

• Haha 2
Opublikowano
Agrest napisał:

Kurna ja bym wytrzymał do czasu z takim teściem. Ustępuję ale jak ktoś przegnie to zjeba by była taka że trzeci powiat by słyszał. Albo ja bym w pizdu tą robotę rzucił, albo on mógłby  jedynie z okna się patrzeć,  i to tak żebym zza firanki go nie widział.

Pierwsza zjebka poszła by na małżonkę. Albo jest się razem i się wspiera, albo robi krecią robotę i tatunia po podniebieniu głaszcze .

Zrobił bym tak albo i drastyczniej. Dobrze mówisz tak nie idzie żyć. Albo zgoda albo mnie by tam nie było.

Rolnik200598 napisał:

Wietrzny ale udany dzień, w miarę słoneczny z niewielkim zachmurzeniem, gniazda poszerzone w ulach, czerw jest to najważniejsze. Zboże wyczyszczone, teraz zaprawić i siać jak podeschnie.

Teraz lekko zachmurzone, wiatr nieco osłabł, +7 stopni.

Piotr siła już będziesz? Nie za zimno.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Piotrek1975 napisał:

Kolega zadzwonił, że czyści to podjechałem do niego na maszynę i się wyczyściło, w któryś dzień zaprawię pierwszy raz w życiu na mokro i jak podeschnie to posieję, już czas, choć przyszłego tygodnia zbyt optymistycznie pod względem pogody nie przepowiadają to wątpię, że się uda przed 20 zasiać.

Edytowane przez Rolnik200598
Opublikowano

słuchajcie jaki ja dziś numer odebał: przy wolnej sobocie z nudów postanowiłem w siewniku siłownik znaczników sprawdzić czy działa. działa, tylko leje się z niego olej niemiłosiernie. więc rozebrałem go, zobaczyłem co trzeba kupić i stwierdziłem, że jadę po części. 50km w jedną stronę, więc żeby nie było pomyłki, wziąłem ten siłownik ze sobą (rozebrany na 4 części). zajezdzam na miejsce, uszczelnienia dobrane. gość sam powyciągał co trzeba żeby pomierzyc, zapłacone i do domu składać. wróciłem, zachodze do warsztatu, a tam brakuje jednej części siłownika. już mi gorąco, bo pewno zgubiłem i trzeba będzie do tokarza, ale dla pewności zadzwoniłem do sklepu i, a jakże, moja część stoi sobie radośnie na lądzie sklepu. szkurła.

• Haha 6
Opublikowano
8 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Zrobił bym tak albo i drastyczniej. Dobrze mówisz tak nie idzie żyć. Albo zgoda albo mnie by tam nie było.

A ty nie siejesz?

Jutro zobaczę tamta stronę Radomia i tych płaczków którzy mówią że nie mogą zasiać jadąc do Lipska

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v