Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rolnik1973 napisał:

Skąpe +3° przez dzień, słońca wcale.

Lepsze było -15° i 🌞

To śnieg zginie i wtedy przypiepszy twoje ulubiene -15 I Ci wynosi tak jak lubisz.🤔

wymrozi.

danielursus3p napisał:

Makaran wywieziony. Pogoda fajna cieplutko

20210220_154019.jpg

Daniel wilka nie PR,ejedz bo szkoda, ładny.

• Haha 1
Opublikowano
20 minut temu, Piotrek1975 napisał:

To śnieg zginie i wtedy przypiepszy twoje ulubiene -15 I Ci wynosi tak jak lubisz.🤔

wymrozi.

Daniel wilka nie PR,ejedz bo szkoda, ładny.

No ładny. A jaki charakterny. Sąsiad chciał się ze mną przywitać to nawet mu podejść nie dał pode mnie 😂

2 minuty temu, 6465 napisał:

Tego psa na kupę gnoju nie wyrzucaj ja go wezmę. 

Piesa nie oddam. To mój kumpel !

Opublikowano

Ja się czaiłem z rok. No i w końcu sobie kupiłem na gwiazdkę 😉

Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

No ładny. A jaki charakterny. Sąsiad chciał się ze mną przywitać to nawet mu podejść nie dał pode mnie 😂

Piesa nie oddam. To mój kumpel !

No nie mów że pies musiał Cię bronić żeby sąsiad nie podszedł pod Ciebie?

I bez psa kopa powinien zarobić. Co to za podjazdy?🤭🤭🤭

Opublikowano

Winny się tłumaczy😁

Żółtego banana nie ma, to chwilowo go zastępuję. Choć w durnych docinkach mu niedorównam🤭

Opublikowano

A ja mam w d*pie tego koronapierdolca. Kiedyś ludzie brudnymi rękoma zjedli i zdrowe byli, teraz wielce higiena i każdy chory. Czegoś tu nie rozumiem. 

Opublikowano

Sławek konwi z mlekiem nie rozlałeś, bo u mnie mleko w powietrzu. Dawno tak nie było. Nie wychodzę z domu bo mogę potem nie trafić😁

Opublikowano
15 minut temu, danielursus3p napisał:

A ja mam w d*pie tego koronapierdolca. Kiedyś ludzie brudnymi rękoma zjedli i zdrowe byli, teraz wielce higiena i każdy chory. Czegoś tu nie rozumiem. 

Tu niema co rozumieć tylko kiedyś zjadł zdrowe żarcie nie ze sklepu nafaszerowane chujostwem normatywnym wytyczonym przez unię .

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Jak byś Agrest@ nie trafił to ja biorę ten mocznik na pszenżyto będzie na 5 lat😁 Toż unie to samo , widoczność 100 m

I co tak byś wziął,  uprzednio nie obrabiając mojej gospodarki?☹

W sumie mam 15t mocznika, 9t ultra8, 1t saletry, 10t soli, 2 t ultradap, 1t macrospeed i 4 siarczan magnezu i 7t rsm😁

Nie opłacałoby Ci się z siewnikiem ganiać😀

Edytowane przez Agrest
Ebana autokorekta
Opublikowano
Szymi40 napisał:

4 godziny temu, Bananek napisał:

no i U mnie wreszcie "odylga". sąsiad zupę po śniegu leje. ot mądry. i to nad samą rzeczką.

A  ty jako  pierwszy  musiałeś   ,,zameldować''    sasiada   na  AF.      jego   ,,zupa''   jego   biznes.  

koło ch lata mi co robi ze swoim polem i gnojówką. W razie w to nie ja się będę tłumaczył. mówię tylko, że ludzie są jebnięci. jakby ten tydzień nie można było zaczekać i na legalu lać.

Opublikowano

+4, niebo czyste, gotowi z sąsiadem na jutro. Piołun już zaparzony, tylko podkurzacz rozpalić, bluzę na ramiona, kapelusz na łeb i można iść grzebać.

Opublikowano

Miód to w maju. Jutro pierwszy wgląd, wymiana dennic na ciepłe i wypuszczenie matek z izolatorów, jakby któraś matka nie przeżyła to łączenie rodzin.

Opublikowano
Agrest napisał:

12 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Jak byś Agrest@ nie trafił to ja biorę ten mocznik na pszenżyto będzie na 5 lat😁 Toż unie to samo , widoczność 100 m

I co tak byś wziął,  uprzednio nie obrabiając mojej gospodarki?☹

W sumie mam 15t mocznika, 9t ultra8, 1t saletry, 10t soli, 2 t ultradap, 1t macrospeed i 4 siarczan magnezu i 7t rsm😁

Nie opłacałoby Ci się z siewnikiem ganiać😀

Pojadę lawendą do bel i kilka ton bym przyciągnął, na 3-4 Kursy wymiata Ci magazyn. Gospodarkę też bym obrobił jak bym stacjonował u Ciebie😁😁

Rolnik200598 napisał:

+4, niebo czyste, gotowi z sąsiadem na jutro. Piołun już zaparzony, tylko podkurzacz rozpalić, bluzę na ramiona, kapelusz na łeb i można iść grzebać.

Co robisz piołunem, kiedyś to rosło tego w brud, teraz tego ziela jakoś nie widzę od kilku lat.

Opublikowano

No jakby mnie brakło to już mi wszystko jedno by było. 

Nie wiem czy by Ci czasu na swoją gospodarkę zostało. Niczym byś się w tematy porzeczkowe wgryzł, działki poznał...😁

Opublikowano

Jedni będą za***rdalać a inni będą liczyć kasę .

Prawo i Sprawiedliwość szykuje zmiany w 500 plus. Świadczenie ma być wyższe, planowany jest nowy urząd ds. rodziny i demografii. To dlatego, że sztandarowy program PiS, czyli Rodzina 500 plus, nie przyczynił się do poprawy dzietności w Polsce. Wręcz przeciwnie, wskaźniki są najniższe od lat.

Według źródeł "Wyborczej" na początku marca PiS przedstawi nowy program demograficzny

Waloryzacja świadczenia 500 plus i nowy urząd mają przyczynić się do poprawy wskaźników demograficznych .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v