Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

Moderatorzy chyba sobie wolne zrobili... 

Nieumiarkowanie w spożyciu alkoholu. 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, dsbh napisał:

Cobyś tej granicy nie przekroczył bo nie masz bata nad sobą.

I obym go nigdy nie miał. Trzeba kultywować naszą wiejską % tradycję...

To raczej hańba a nie tradycja i trzeba robić tak by inni ludzie nie kojarzyli rolnika lub mieszkańca wsi z zapijaczonym dziadem

• Like 2
Opublikowano
5 minut temu, danielursus3p napisał:

A pewnie. Już nie wspomnę przed kim pewien pan zesrał się w spodnie ze strachu  :)

A weź wspomnij. ja nie wiem 🤔

Opublikowano
Bananek napisał:

No, rozruszać trochę kichy i można szykować się na koncert. Gdzie mój frak? 😉

To mówisz, że spotkam Cię w Wiedniu?🤔

Bananek napisał:

Opublikowano

Nie bójta się. Głoszenie prawdy by się zaczęło to elyta by się znalazła w 5 min. 

Opublikowano
Sylwekx25 napisał:

Bananek napisał:

Tak. Już siedzę i czekam. Za filarem wypatruj.

Opublikowano
Przed chwilą, HF86 napisał:

A weź wspomnij. ja nie wiem 🤔

A było takie zajście. Ale mówił nie będę. 

Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

To raczej hańba a nie tradycja i trzeba robić tak by inni ludzie nie kojarzyli rolnika lub mieszkańca wsi z zapijaczonym dziadem

Tradycja. Hańbą to jest bać się przed babą w spokoju "spełniać" tak jak nasz jeden forumowicz się krył. 

A jako kogo kojarzyć? Teraz to te bambry inne ale ja zawsze inaczej kojarzyłem i kojarzę prawdziwego chłopa.

Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Tradycja. Hańbą to jest bać się przed babą w spokoju "spełniać" tak jak nasz jeden forumowicz się krył. 

A jako kogo kojarzyć? Teraz to te bambry inne ale ja zawsze inaczej kojarzyłem i kojarzę prawdziwego chłopa.

Czasem opierdol od kobity potrzebny. 

Opublikowano
8 minut temu, Pafnucy napisał:

Coś większość tematów nie odnowiona. 

Zawsze szybko nowe daty były. 

Moderatorzy chyba sobie wolne zrobili... 

Jakby mnie modem zrobili to już byśmy 12 stronę w nowym temacie zapełniali😁

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Jakby mnie modem zrobili to już byśmy 12 stronę w nowym temacie zapełniali😁

Jak nie będziesz usuwał postów, wytykajacych nieudacznosc pewnych jednostek to załatwię ci te funkcje.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Nie widzę powodów by rolnika kojarzyć gorzej niż np właściciela firmy w mieście.

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ale nogi bolą :(  po czwartkowym odwiedzeniu MOSIR  mińs . maz    łyżwy na dzień przed sylwestrem to był zdecydowanie zły pomysł jeszcze zakwasy mam po tych łyżwach .

Witam kolegę z okolicy

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

I obym go nigdy nie miał. Trzeba kultywować naszą wiejską % tradycję...

Czasami możesz się przez to zapomnieć.

9 minut temu, Bananek napisał:

Tak. Już siedzę i czekam. Za filarem wypatruj.

To nie na balkonie czy tam w loży tylko na parterze ?

10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

A to w dwie strony działa. Ty na przykład krytykujesz zapędy artystyczne wnuczki sąsiadów bo chciałbyś ją podporządkować pod siebie a ona znowu może krytykować dosyć częste spożywanie alkoholu.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v