Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, farmtrac8244 napisał:

Dokładnie , kto robił remont ten wie ,że to film dokumentalny.

no tak. wystarczy się Bananka spytać 🤭

kurpiok, da się na tej pracy coś godziwie zarobić 🤔

Opublikowano
16 minut temu, stempos1980 napisał:

Tylko się nie przepracuj  

To to ja wiem, robotę to trzeba szanować. 

20 minut temu, Bananek napisał:

Nie da się jakoś tego przesunąć w czasie? Albo chociaż zlecić tę katorgę komuś?

Podstęp zastosowali, trzeba robotę zrobić, ziemię uprawić, zasiać coś i jakoś to będzie 

19 minut temu, danielursus3p napisał:

A ja do nowego roku fajrant mam 😎

Liczę że jeszcze poszykuje się kogoś ratować przed nowym rokiem 🙊

9 minut temu, HF86 napisał:

no tak. wystarczy się Bananka spytać 🤭

kurpiok, da się na tej pracy coś godziwie zarobić 🤔

Tu już trochę zarobione a jeszcze zarobek będzie 🙊

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Kurla chyba zostanę jakim przepowiadaczem przyszłości. Śnił mi się znajomy że mu źle i takie tam zabeczany, na wiosnę ojciec mu się targnął. Ten by rodzinie prezent na święta zrobił... 

i szwagra wujek się targnał, kurde taki cichy starszy Pan, cały czas dreptał jak go pamiętam, gospodarka w bardzo bardzo dobrym stanie, zaraz gospodarki nie będzie bo już rosprzedają, a wszystkie maszyny nowe, kupione za gotówkę. wyjechały już mamki LM, i nawet Ursusa 80se kupił nowego, eh co to do głowy przychodzi.

Opublikowano
21 minut temu, danielursus3p napisał:

A ja do nowego roku fajrant mam 😎

Ja do 10 stycznia, ale to na etacie. Hobby będzie wymagało zaangażowania... 

Dziś 6 zgon. Mam nadzieję że już ostatni bo te co zostały ( najgorzej wyglądały jak kupowałem) nie przysporzyły żadnych problemów. 

A rano jeszcze indyk kopyta wyciągnięte miał. Skurczysyn coś czuł bo to i tak miała być ostatnia jego noc :o

• Sad 2
Opublikowano
1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Ja od wszystkiego mam wolne, aby w piecu napalić

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

A rano jeszcze indyk kopyta wyciągnięte miał. Skurczysyn coś czuł bo to i tak miała być ostatnia jego noc :o

Żeby tylko do mnie to nie przeszło bo jutro też mam plan ostatniego o łeb skrócić...

Indyczkę zamordował ale jeszcze nie była sztywna...

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Jak tam wasza waga po świętach? 😂

E3060A58-439F-4654-8330-D2E2B849E3D2.jpeg

Radziu bloga prowadzisz ? 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

Ale szczypiorek. ale fakt z moją wagą byś nie polatal 🙂

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

A co on jakiś ciepły, że samiczka mu przeszkadzała?

No przy indykach często o tym czasie był problem jak były indyki z indyczkami razem. Chciały sobie podeptać, a że duże bydlaki to dziewczyny nie wytrzymywały :D

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Leszy napisał:

A co on jakiś ciepły, że samiczka mu przeszkadzała?

Wręcz przeciwnie. Tak mu się chciało, że ją zabił. Rano było w porządku, "capiła" się, on nawet ją deptał, poszedłem zjeść śniadanie, wracam za godzinę siana dać puchaczom a ta leży. Pazury jej w grzbiet wbił, serce pęknięte. Teraz już wiem, że jak się indyczka zacznie "capić" to albo odsadzić albo zabić od razu.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
1 minutę temu, HF86 napisał:

Ale szczypiorek. ale fakt z moją wagą byś nie polatal 🙂

Te te bambosze Radziowi wagę zawyżają 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, radekz200 napisał:

Ooooo, pionkiem jesteś w warcabach? 🙊🙊🙊🙊😯🙊

Ewentualnie jakaś ważna figura w szachach, wal do królowej 🙊🙊🙊

Edytowane przez kris91
Opublikowano
2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wręcz przeciwnie. Tak mu się chciało, że ją zabił. Rano było w porządku, "capiła" się, on nawet ją deptał, poszedłem zjeść śniadanie, wracam za godzinę siana dać puchaczom a ta leży. Pazury jej w grzbiet wbił, serce pęknięte. Teraz już wiem, że jak się indyczka zacznie "capić" to albo odsadzić albo zabić od razu.

Nie masz miejsca żeby je osobno trzymać ? 

Odkąd ojciec osobno trzyma indyki i indyczki to jest mniej problemów. 

Te dwa widać tak się polubiły że już jeden na drugiego skakał, bo inaczej by sobie nogi nie złamał.

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

Nie masz miejsca żeby je osobno trzymać ? 

Odkąd ojciec osobno trzyma indyki i indyczki to jest mniej problemów. 

Te dwa widać tak się polubiły że już jeden na drugiego skakał, bo inaczej by sobie nogi nie złamał.

A bo kurła miały być same indory a jakimś trafem trafiła mi się jedna indyczka i 4 indory. Teraz jakby coś takiego się znów zdarzyło to indyczkę wcześniej w łeb. Teraz został jeden pan i władca na chlewku, zabity byłby wcześniej ale nie było miejsca w zamrażarce, teraz jest kupiona druga to może polec pod siekierką.

Opublikowano
34 minuty temu, szymon09875 napisał:

Dziś 6 zgon. Mam nadzieję że już ostatni bo te co zostały ( najgorzej wyglądały jak kupowałem) nie przysporzyły żadnych problemów. 

Zdechnę a co tam ! Niech rosół z kostki gotuje pinda jedna ! 🙈

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v