Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

To trza zrobić tak że @kris91 niech póki co do tej swojej zachodzi, a na ślubnym kobiercu zamiast niego podstawi się @Chłoporobotnik

A @kris91 to se jaką inną poszuka

Kurła, nie strasz mnie...

Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Wątpisz w pszczoły? 

Zawsze zakładam zły scenariusz. A jak jest lepiej to jestem zadowolony. Na przykłada plon zboża to zawsze zakładam z 4 tony- jak jest tyle i mniej to się tak nie zawiodę, jak więcej to jestem zadowolony. Miód to zawsze zakładam aby dla siebie było a jak więcej to i dobrze.

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

To trza zrobić tak że @kris91 niech póki co do tej swojej zachodzi, a na ślubnym kobiercu zamiast niego podstawi się @Chłoporobotnik

A @kris91 to se jaką inną poszuka

Mnie tyle panien wyśmiewało, że trafiło mi się jak ślepej kurze 🙊🙊🙊🙊 Chyba że parę słoików miodu dostanę, to się zastanowię 😂😂😂😂

• Haha 2
Opublikowano
25 minut temu, kris91 napisał:

Jak się wyspowiada to krzyżem tydzień będzie leżał 🙊🙊

Jeszcze nie, wlóczyć się po rodzinie już nie będzie to i na zawołanie będzie, a coraz częściej u mnie gościem jest niż ja u niej 🤔🤔

To kiedy chałupę ocieplać ? 🙊 Ja będę urabiał (klej) @gregor1284 będzie rżnął (styropian) a @HF86 będzie upychał (styropian na ścianie) 🙊🙊

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Wy możecie, ja wina nie tknę...

Ale nie ma kandydatki to co Wy tu planujeta...

Aronii na bayanusach 21% to byś z chęcią spróbował :D. trzy szklany i w głowie szumi :D

Opublikowano
7 minut temu, kris91 napisał:

Mnie tyle panien wyśmiewało, że trafiło mi się jak ślepej kurze 🙊🙊🙊🙊

@Chłoporobotnik widzisz, nie znasz dnia ani godziny :).

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Wy możecie, ja wina nie tknę...

Ale nie ma kandydatki to co Wy tu planujeta...

Wina też nie tykam także znów Cię rozumiem.

Muszę tą stronę jutro olajkować 👍.

Opublikowano
13 minut temu, Karol6130 napisał:

Darek, Ty to masz pomysły. 

Detektyw też kiedyś miał zużytą zakonnice 

Tą Rutkowskiego to czasem się w markecie spotykało, z dzieckiem 

A co do pomysłów, to czasem starsi opowiadali, że jak która niewygledna była to jak który do ładniejszej siostry przychodził, to na ślubnym kobiercu podmianę zrobili, póki welon miała to nie było widać, i tą brzydszą za mąż wydali

• Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, sadownik12 napisał:

Aronii na bayanusach 21% to byś z chęcią spróbował :D. trzy szklany i w głowie szumi :D

Nie, ja tylko czysta wódka lub miodówka/ cytrynówka.

8 minut temu, Karol6130 napisał:

No i tu Cię mam, Ty chcesz jak każdy, maska opadła 

Niekoniecznie...

1 minutę temu, superfarmer02 napisał:

Ja po dzisiejszym dniu też 🙁🤢

Ja już od dwóch lat ponad wina nie tykam. Jak mnie sponiewierało to powiedziałem, że do śmierci tego nie tknę.

6 minut temu, dsbh napisał:

@Chłoporobotnik widzisz, nie znasz dnia ani godziny :).

Wina też nie tykam także znów Cię rozumiem.

Muszę tą stronę jutro olajkować 👍.

Ale to on musiał zrobić krok... 

Opublikowano

Ja bym już o podwyżkę się upominał 😂😂😂

Chłoporobotnik napisał:

Ale to on musiał zrobić krok...

No gdzie, sama podeszła do mnie czy bym nie pomógł 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ Ja żebym do niej podszedł, to pewnie by parsknęła 🙊🙊🙊

Opublikowano
2 minuty temu, kris91 napisał:

No gdzie, sama podeszła do mnie czy bym nie pomógł 🙆‍♂️🙆‍♂️🙆‍♂️ Ja żebym do niej podszedł, to pewnie by parsknęła 🙊🙊

Ale potem jakoś musiałeś to pociągnąć... Przecież w normalnym przypadku by było dziękuję, "do bramy i się nie znamy".

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Okwotu dostałeś😁

A dej Pan spokuj. Rano jak zmieszałem Carlo Rossi z mocniejszym winem własnej roboty i miodówką to jak to mi się zaczęło odbijać to aż żubrówką zapiłem (zazwyczaj się robi odwrotnie heh) a i tak jak mi się teraz odbije to 🤢🤮

Opublikowano
Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

A dej Pan spokuj. Rano jak zmieszałem Carlo Rossi z mocniejszym winem własnej roboty i miodówką to jak to mi się zaczęło odbijać to aż żubrówką zapiłem (zazwyczaj się robi odwrotnie heh) a i tak jak mi się teraz odbije to 🤢🤮

Przy mieszaniu mnie uczyli, że jest święta zasada- zaczynać od najsłabszego i stopniowo jechać. I coś w tym jest. Kiedyś zapijałem gorzałę piwem- ćwiartka i piwko i mnie trochę ścięło. A u sąsiada wypiliśmy na dwóch 0,5l mojej słabszej miodówki 19%, potem 0,5l cytrynówki a na koniec na 3 0,7l Bolsa. I nic mi nie było, wróciłem, jeszcze puchacze i resztę nakarmiłem a rano jak nowy.

Opublikowano
2 minuty temu, akooo napisał:

@chloporobotnik a wiesz jaka to słodycz polizac swieza brzoskwinie mmmmmm mnaaam😗😗😗😗😗 nie wie kto nikt nie lizal ocieka rozkoszą

Toć brzoskwinie się je a nie liże? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v