Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Jak kurła z ulicy?🤔 , wodomierz w oknie wisi?😂

Też mam taki. Radiowo zczytują. Nikt nie przychodzi.

IMG_20211222_095349.jpg

Edytowane przez Bananek
Opublikowano

A trza jechać budynki ubezpieczyć. Dzwonili ze polisa sie kończy... 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

-7 , kurła niecało roczny akumulator w renówce z turem uj strzelił , jałówki się pourywały i narobiły armagedonu, no piękny poranek. Idę doić😕

W zetorze od 2014 licząc tego co był już założony to czwarty akumulator 🙊

33 minuty temu, Ursus932 napisał:

Krzywią się na więcej 

Tej to ja z pola od razu wywiozłem na skup i 960 dostałem bez roboty 🙈

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
18 minut temu, Bananek napisał:

A ja wolę ciszę. Toć hydrofor co jakiś czas głośno pracuje.

Pamiętam jak był u nas. A nu jeho.

Hydrofor w innym budynku i jest cisza 🙊 a pracuje co chwilę bo na dom i obory idzie woda z hydroforu 

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

Pamiętam jak był u nas. A nu jeho.

szczególnie jak się w nocy włączył, cały dom budził

ale był też plus tego, jak się włączał co chwilę to wiadomo było że krowy poidło urwały i że woda się leje, że trzeba iść zakręcić wodę na oborę

Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

A całkiem możliwe 🤔

Jak kurła z ulicy?🤔 , wodomierz w oknie wisi?😂

w pracy mam taki jeden wodomierz, zamontowany 10m nad ziemią, żeby nie wjeżdżać do niego co miesiąc wózkiem nozycowym przynoszę aparat z dobrym zoomem i robię mu zdjęcie

Opublikowano
Przed chwilą, stempos1980 napisał:

A do mnie przyszło pocztą ubezpieczenie za budynki😁

a do mnie zwrot ubezpieczenia, za te Suzuki co sprzedałem

całe, szalone....36zł😐

Przed chwilą, TheraRolnik napisał:

To dobrze, jak na niego niech płaci 😅

chyba nie wiesz że Karola tata nie żyje, twój wpis nie był na miejscu

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Chyba jak by wiedział to by tak nie napisał logiczne, co ogłaszane na forum że ktoś zmarł...

Do mnie też przysło wczoraj za budynki i za ciągniki :) 

Edytowane przez Roki212
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, bratrolnika napisał:

całe, szalone....36zł😐

A tego to nie wiedziałem bo i skąd 

Edytowane przez TheraRolnik
Opublikowano
37 minut temu, Bananek napisał:

U mnie cichutko pracuje wo gule nic nie słychać, może dlatego ze pompa w studni,bo kiedyś byli takie co same zasysają, ale u mnie z głębinowej 30m pompuje.

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

całe, szalone....36zł😐

Może nie wiedział,luz. 

Taka ciekawostka. 

Tata miał zarejestrowany ciagnik na siebie, przeszedł na mnie. 

Zarejestrowałem, opłaciłem wypowiedziałem umowę w PZU. 

PZU przysłało pismo w którym chcieli znać podstawę prawną, było zaadresowane na spadkobierców, dostali akt zgonu i akt notarialny, to im starczyło. 

Minął miesiąc a te no... przysyłają do ojca pismo żeby podał nr, konta to mu oddadzą 70 zł tej nadpłaty 😂

Z resztą pojazdów nie było problemów. 

Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

U mnie cichutko pracuje wo gule nic nie słychać, może dlatego ze pompa w studni,bo kiedyś byli takie co same zasysają, ale u mnie z głębinowej 30m pompuje.

U mnie też pompa w studni .

Tylko słychać wyłącznik ciśnieniowy jak włącza i wyłącza jak w dzień urzędujemy na dole

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Witajcie.

@Agrest ile czasu cię to trzyma? I jakie inne objawy?

2,5 tygodnia.

Ból głowy, gardła, mięśni stawów, katar, po dwóch dniach ból skóry na plecach przy nawet lekkim dotyku, po tygodniu krótka utrata węchu.

Mocne osłabienie. Jednego dnia niby już dobrze a kolejnego po schodach ciężko wejść. W międzyczasie biegunka.

Teraz xostał katar i męczący kaszel.

3 godziny temu, Łolek napisał:

Gorączki nie mam ale w gardło gryzie a kaszel jak mówisz jak turbina

Może by do medyka pójść 

Antybiotyk brałeś? 

Brałem vitD, cynk, aspiryna C, teraflu x3, antybiotyk przez 4 dni.

Opublikowano
Strongman napisał:

37 minut temu, Bananek napisał:

Tak to tak, ale jak u nas stał w kotłowni, połączony z instalacją na stalowych rurach to wyobraź sobie huk w domu. Niedawno byłem u jednego to jeszcze tak samo ma podłączone. Jak się włączył to myślałem, ze chata się wali.

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

A co ty na złom go sprzedałeś? Toć teraz ubezpieczenie przechodzi na nowego właściciela.

jak nowy własciciel nie chce rekalkulacji składki to zakańczają polisę aktualną, i nowy właściciel swoją wykupuje, a ze starej polisy poprzedni własciciel dostaje zwrot

jak nowy ubezpieczałem to też chcieli mi rekalkulację składki zrobić, bo jeszcze do lipca OC było, ale mówię po co, żebym potem musiał pamiętać???

Opublikowano
Agrest napisał:

3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Witajcie.

@Agrest ile czasu cię to trzyma? I jakie inne objawy?

2,5 tygodnia.

Ból głowy, gardła, mięśni stawów, katar, po dwóch dniach ból skóry na plecach przy nawet lekkim dotyku, po tygodniu krótka utrata węchu.

Mocne osłabienie. Jednego dnia niby już dobrze a kolejnego po schodach ciężko wejść. W międzyczasie biegunka.

Teraz xostał katar i męczący kaszel.

3 godziny temu, Łolek napisał:

Gorączki nie mam ale w gardło gryzie a kaszel jak mówisz jak turbina

Może by do medyka pójść 

Antybiotyk brałeś? 

Brałem vitD, cynk, aspiryna C, teraflu x3, antybiotyk przez 4 dni.

szczepiony ?

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

a opowiadałem jak mieliśmy kiedyś w pracy magików co stwierdzili że wymienią zasuwę DN150 bez rzutu wody ze zbiornika???

Dawaj  może być ciekawie 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v