Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mi się mój domek podoba 100m2. Może jak będą pieniążki to się jakieś poddasze zrobi bo dach i tak trzeba wymienić.

Opublikowano
1 minutę temu, akooo napisał:

pieniążki

Nie wiem czemu ale te słowo mocno mi się kojarzy z oszustami. 

Opublikowano
10 minut temu, stempos1980 napisał:

Wstydliwy  tylko ciekawe jak on swoją panią poznał? A może ona pierwsza zrobiła pierwszy krok i było Chodź tuuuu😁

Wtedy była inna intencją😉

Opublikowano
1 minutę temu, danielursus3p napisał:

Ja bym może i tu mieszkał, ale po żeniaczce to nie chce konfliktów  "między pokoleniowych" o tak to ujme. 

Kumpel zięciem został na kilkudziesięciu hektarach. Chałupa nowa, a on mieszka z żoną kilka kilometrów dalej na przedmieściach w mieszkaniu dla świętego spokoju. Dojeżdża na gospo jak do pracy i w takim układzie świetnie dogaduje się z teściami, a jak mieszkali pod jednym dachem to było wręcz odwrotnie. Początkowo teście psioczyli, że taka chałupa prawie pustą stoi, a że co to za gospodarz co nie mieszka na gospodarstwie, ale z czasem wyszło im to na dobre.

• Like 1
Opublikowano
danielursus3p napisał:

1 minutę temu, akooo napisał:

pieniążki

Nie wiem czemu ale te słowo mocno mi się kojarzy z oszustami. 

ja nie oszust 😊

Opublikowano
10 minut temu, donweter1989 napisał:

Były w okolicy dwa około 40 ha gospodarstwa. Chłopy pomarli, kobiety zostały same, dzieci brak więc sprzedały wszystko i poszły do miasta.  Mam też znajomych co mieli wujka w Anglii i sponsorował budowę domu znajomym. Jak dawał to budowali. Wystawili chałupę na cztery poziomy. Córki poszły w świat (a mają 4) i obecnie oboje koło emerytury i ogrzewają tą landare.

Docelowo to nie chciałbym tego opuszczać bo po mnie nie ma kto przejąć- siostra dzieci nie ma i ma ze szwagrem swoje mieszkanie, kuzyni zainteresowani nie są, chyba żeby sprzedać i zostać tu w jakiejś małej chatce. Rodzice do tej pory mówią, że przebudowa tego domu to był błąd życia. A dziadkowie mówili żeby tylko do starej chałupy dobudować łazienkę i ze dwa pokoiki... I byłoby wszystko na jednym poziomie i max 120m2 powierzchni. A teraz jest 200, na piętro ponad 20 schodów i multum okien. Zostanie się samemu albo nawet jeśli w co szczerze wątpię z jakąś kobitą i co to jest na jedno czy dwóch taki dom? 4x za duży.

Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Docelowo to nie chciałbym tego opuszczać bo po mnie nie ma kto przejąć- siostra dzieci nie ma i ma ze szwagrem swoje mieszkanie, kuzyni zainteresowani nie są, chyba żeby sprzedać i zostać tu w jakiejś małej chatce. Rodzice do tej pory mówią, że przebudowa tego domu to był błąd życia. A dziadkowie mówili żeby tylko do starej chałupy dobudować łazienkę i ze dwa pokoiki... I byłoby wszystko na jednym poziomie i max 120m2 powierzchni. A teraz jest 200, na piętro ponad 20 schodów i multum okien. Zostanie się samemu albo nawet jeśli w co szczerze wątpię z jakąś kobitą i co to jest na jedno czy dwóch taki dom? 4x za duży.

Dobrze kombinujesz. Dodam Ci słowa mojego znajomego gospodarza, chłop kawaler bezdzietny. Puki idzie robić to robi. W razie czego sprzeda jak nie będzie komu pewnemu dać. Cytuję "sprzedać i przejebac to ja to mogę sam, bez niczyjej pomocy"

• Like 1
Opublikowano

Kuzwa chlopie młody jesteś a już starość se planujesz. Jeszcze ci się może wszystko zmienić. Po co se zdrowie psychiczne psuć taka gadka @chloporobotnik

Opublikowano
Przed chwilą, donweter1989 napisał:

Dobrze kombinujesz. Dodam Ci słowa mojego znajomego gospodarza, chłop kawaler bezdzietny. Puki idzie robić to robi. W razie czego sprzeda jak nie będzie komu pewnemu dać. Cytuję "sprzedać i przejebac to ja to mogę sam, bez niczyjej pomocy"

Mądry chłop. Dokładnie, przes*ać to nie potrzebuję nikogo do tego. Żal będzie ale niech ugorem leży albo niech ktoś kupi a ja w siebie to zainwestuję. Dopóki mogę to robię, nie będę mógł to wtedy się inaczej pokombinuje. A jak mnie robaki będą jadły i nie będę tego widział to co za różnica kto będzie mieszkał i co z tym robił.

4 minuty temu, akooo napisał:

wszystko

"Wszystko i nic". Dzieci po tym domu biegać na pewno nie będą.

Opublikowano

Można zaadoptować jak jakieś przeszkody zdrowotne są. Gospodarki nie musisz przepisywać na starość tylko testament.

Opublikowano

@chloporobotnik Oglądałeś Foresta Gumpa? Tam był taki koleś ktoremu Forest uratował życie ale był inwalida tez tak pierdzielil depresyjnie ale jakoś się ogarną mimo że bez nóg znalazł żonę i szczęśliwy był.

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, akooo napisał:

Oglądałeś Foresta Gumpa?

Nie, ja takich filmów nie oglądam. Teraz coś znacznie ciekawszego.

https://www.youtube.com/watch?v=C80go7nE90g

Ruska mowę znasz? Lubie takie filmy o wsi z epoki. Teraz za Chłopów się wziąłem. Kiedyś jakiś radziecki film oglądałem o byłym wiezniu który zatrudnił się w kolchozie. Dobre kino

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie, ja takich filmów nie oglądam. Teraz coś znacznie ciekawszego.

https://www.youtube.com/watch?v=C80go7nE90g

Mnie tam ruskie nie imponują. Mam o nich takie same zdanie jak o Niemcach. Pradziadków dwóch mi zabili kondony. 

Opublikowano
Przed chwilą, akooo napisał:

Ruska mowę znasz? Lubie takie filmy o wsi z epoki. Teraz za Chłopów się wziąłem. Kiedyś jakiś radziecki film oglądałem o byłym wiezniu który zatrudnił się w kolchozie. Dobre kino

Rozumiem o tyle o ile, że wiem co się dzieje i w miarę co kto mówi. 

Szczęśliwy bez nóg... To nie życie... Babcia wspomina takiego jednorękiego sąsiada, nie potrafił z tym żyć, przez jakiś czas mieszkał ze siostrą i szwagrem, potem się powiesił.

2 minuty temu, danielursus3p napisał:

Mnie tam ruskie nie imponują. Mam o nich takie same zdanie jak o Niemcach. Pradziadków dwóch mi zabili kondony. 

Mi bliżej do ruskich niż do tego wspaniałego zachodu. Ja taki zwierz jak i ruskie.

Opublikowano
5 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Rozumiem o tyle o ile, że wiem co się dzieje i w miarę co kto mówi. 

Szczęśliwy bez nóg... To nie życie... Babcia wspomina takiego jednorękiego sąsiada, nie potrafił z tym żyć, przez jakiś czas mieszkał ze siostrą i szwagrem, potem się powiesił.

Mi bliżej do ruskich niż do tego wspaniałego zachodu. Ja taki zwierz jak i ruskie.

A mi bliżej do nikogo. Ja jestem POLAK!

Opublikowano
28 minut temu, Ursus932 napisał:

Oj Adam 🤦‍♂️ , ja do "obcego" to się nie wstydze , tylko widzisz tu nie jestem lubiany a jeszcze jechać do któregoś z was B| 

Że tak powiem ale ty  jesteś,, gupi,, 

Co się czaisz ani ty o nikim nie piszesz źle, ani nikt o tobie większość to dla zgrywu 

Byłem u Tomka on u mnie pozytywny gość i myślę że z każdym bym się dogadał nawet Pioterem  także jak co to każdy z forum może śmiało walić do mnie jak to mówią 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v