Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

coś kłamiesz, są u was takie wysokie budynki??? bo nie widziałem

A to we mieście Panie. taki chów klatkowy dla czlowiekow 🙃

Opublikowano
4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Taa, żeby mi nad uchem brzęczała i głowę truła... A zrób mi to a firanki zmień a pod kwiatki zrób... Dziękuję, wolę sam w polu i przy pszczołach grzebać niż za pomoc tak odrabiać.

Widocznie w twoich stronach są dziwne kobiety ze tak piszesz.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, DANDYS napisał:

znajdź se kobietę a nie ofiarę losu co sama nic nie zrobi...

Znajdź, to słowo klucz.

2 minuty temu, Bananek napisał:

I właśnie tu wychodzi przyjemność z posiadania baby. Wychodzi taka do pracy i błoga cisza.... 😉 A tak tego nie doceniasz.

To lepiej mieć tą błogą ciszę cały czas.

1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Przecież normalna kobieta nie każe takich rzeczy robić 😊 panie 

To widocznie matula jest nie normalna.

Opublikowano

Konopielka leci.

Nigdy nie oglądałem.

A wy dziadku ile lat macie 60-70?

Wincy,  nie rachuje ale wincy

Po paznokciach widze  bo w stopy powrastali

🤣🤣🤣

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Znajdź, to słowo klucz.

To lepiej mieć tą błogą ciszę cały czas.

To widocznie matula jest nie normalna.

No pewnie teraz prosi o pomoc z racji wieku , co się dziwić 

@Łolek Marek moje ulubione weź mi , znaczy bułkę z makiem 😛

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932 napisał:

No pewnie teraz prosi o pomoc z racji wieku , co się dziwić 

Mi tam syf nie przeszkadza, zmienianie firanek częściej uważam za zbędną fanaberię, sprzątanie co tydzień również tak jak i mycie okien kilka razy w roku. Ja dopiero raz umył i się nie zebrałem do tej pory aby umyć drugi raz.

Opublikowano
9 minut temu, debrzyna napisał:

Jak to możliwe ?

Jakoś nie ciągnęło, ale oglądam.  Jest się z czego pośmiać👍

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Złe by to nie było. Miś zimą sadło traci, ja nabieram.

Pewnie niedługo do 90kg dobiję. Ale kij waga. Bojler rośnie🤭

Co to 90

Kurła kiedy to było🤔

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Ja węższy w barach😉

Zjadłem śniadanie na które nie zarobiłem. Teraz trza posiedzieć do kawy, potem do obiadu, potem do 15tej i jechać po córkę. Napięty grafik jak u Ryśka

No identyko🙆🏻‍♂️

Opublikowano
10 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Mi tam syf nie przeszkadza, zmienianie firanek częściej uważam za zbędną fanaberię, sprzątanie co tydzień również tak jak i mycie okien kilka razy w roku. Ja dopiero raz umył i się nie zebrałem do tej pory aby umyć drugi raz.

Sprzątanie co sobotę to bylo w domu do czasów technikum. Na studiach w akademiku ten nawyk był i jak nie zjeżdżałem do domu to z kumplem sprzątaliśmy dokładnie. Jak sie ożenilem to ten nawyk zniknął,czasami żonie pomogę w sprzątaniu ale nie ma takiego czegos zeby zrobic to zrobic tamto. Jedynie teściu gledzi ze cos trzeba zrobic ale.to inna bajka o ktorej wiekszosc juz wie.

Mój rozklad dnia na dzisiaj to: zwierzaki nakarmione,sniadanie w trakcie(placki ziemniaczane),syna nie trzeba wiezc do przedszkola bo cos przychorował. W poludnie do paczkomatu, później jeszcze raz do obory sie wybrac okolo 16 i dzień sie skończy. Nic nie robie z prac fizycznych,chyba ze cos mi sie nie spodoba na podwórku i bede musiał to ogarnac ale nic zaplanowanego konkretnie nie mam. Najwazniejszy punkt dnia to do znajomego pojechać na pogawędkę bo dawno sie widzialem.

Piotrek jak znajdziesz dziewczyne ze wsi,to uwierz mi, napewno nie stracisz na tym. Moja jest taka ze.ciagnikiem od malego jezdzila, w polu zrobi agregatem,przyczepe na pole w.zniwa przyprowadzi. Bele ursusem 3p turem na linke ładowała i układała stóg, wczesniej nawet prasowala kostki(ciuki). Jedynie kombajnem boi sie kawalek podjechać. Ale juz wszystkie polowe obowiazki ja przejąłem. 

Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Choć ty  to nie dziwaczej ,wygląd jak należy ,a i do wzrostu pasuje.

Brzuch się robi, żarcie śmieciowe i brak ruchu jako takiego wychodziło, zadyszkę łapie moment, poprostu dietę zmieniłem na mniej chemiczna i się lepiej czuje, choć czasami mam takie napady wieczorem że w lodówce to tylko światło zostaje 😂

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

zboże na targi po worku ....

Ojciec cały rok co wtorek na targi woził, ale jak wszelkie małe hodowle poupadały to kupców brakło i nie ma po co jeździć.

Opublikowano
1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Sprzątanie co sobotę to bylo w domu do czasów technikum. Na studiach w akademiku ten nawyk był i jak nie zjeżdżałem do domu to z kumplem sprzątaliśmy dokładnie. Jak sie ożenilem to ten nawyk zniknął,czasami żonie pomogę w sprzątaniu ale nie ma takiego czegos zeby zrobic to zrobic tamto. Jedynie teściu gledzi ze cos trzeba zrobic ale.to inna bajka o ktorej wiekszosc juz wie.

Mój rozklad dnia na dzisiaj to: zwierzaki nakarmione,sniadanie w trakcie(placki ziemniaczane),syna nie trzeba wiezc do przedszkola bo cos przychorował. W poludnie do paczkomatu, później jeszcze raz do obory sie wybrac okolo 16 i dzień sie skończy. Nic nie robie z prac fizycznych,chyba ze cos mi sie nie spodoba na podwórku i bede musiał to ogarnac ale nic zaplanowanego konkretnie nie mam. Najwazniejszy punkt dnia to do znajomego pojechać na pogawędkę bo dawno sie widzialem.

Piotrek jak znajdziesz dziewczyne ze wsi,to uwierz mi, napewno nie stracisz na tym. Moja jest taka ze.ciagnikiem od malego jezdzila, w polu zrobi agregatem,przyczepe na pole w.zniwa przyprowadzi. Bele ursusem 3p turem na linke ładowała i układała stóg, wczesniej nawet prasowala kostki(ciuki). Jedynie kombajnem boi sie kawalek podjechać. Ale juz wszystkie polowe obowiazki ja przejąłem. 

Odzywali się z granicy? Wiadomo cos ?

Opublikowano
2 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Co to 90

Kurła kiedy to było🤔

To samo ja mogę powiedzieć... 90 to było daawno...

1 minutę temu, Belaruss820 napisał:

Piotrek jak znajdziesz dziewczyne ze wsi

Mi się na samo szukanie odechciewa... Gdzie tam zagadywać, z chałupy wyłazić. 

Ja dziś tak- 5.30 pobudka, do zwierzów, śniadanko i przed komputer, dziś akurat wyjątkowy spokój jak na razie i jestem w miarę "odrobiony" to sobie tu do Was częściej zerkam, po 14.30 jakiś obiad podgotować, dać zwierzakom jeść i jestem umówiony na opróżnienie szkła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v