Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, Strongman napisał:

Chłopaki przesyłka paszportów podrożała z 7,8 na 8,5 dzwonili aby dopłacić 0,7.

9 minut temu, Rolnik1973 napisał:

To naciągacze, jak z sms kuriera

Nie koniecznie, wczoraj sie logowalem do irz i na stronie startowej komunikat że duplikaty podrożały o 2 zł a pierwszy o 1zl albo odwrotnie 🤔

Opublikowano (edytowane)

Ech,dodatkowy podatek od podatku od reklam, to może i podatek od przesyłek na fundusz odbudowy.

Teraz to lepiej nic nie mieć będzie, to nie trzeba płacić.

Edytowane przez Rolnik1973
Opublikowano
44 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

To naciągacze, jak z sms kuriera

Nie naciągacze bo sam zamawiałem paszporty tylko dzwonili ze przesyła podrożała i nie mogą wysłać,ze trzeba dopłacić,numer tel agencji

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Śniegu a śniegu do marca na pewno wystarczy

IMG_20210203_091323.jpg

I bardzo się z tego cieszę, ty będziesz przesiewać oziminy tak jak chciałeś a ja będę miał święty spokój. Każdy będzie miał to co chce :)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 godziny temu, sabuliga napisał:

Siema panowie jak się odgrzybianie rodzinie ze przez ponad 20 lat nigdy nie byłem na imprezie nie mam dziewczyny?  Według widzę ludzi z wiochy główny cel to dopiec innym i wbić szpile. Ostatnio dowiedziałem się ze w szkole mówili na mnie gej chociaż to nieprawda.

Jestem poprostu aspoleczniak piwniczak

Nie wiem o co Ci chodzi w pierwszym zdaniu, pomijając posty o Romi coś tam, to reszta Twoich postów stanowi dobry przerywnik, bo wchodzisz ni z tego ni z owego z pytaniem co robić. Dostałeś kilka porad, zamiast się nad nimi zastanowić, wyliczyć plusy i minusy, to nadal szukasz dziury w całym. A wkur..łeś mnie za tą wiochę. Lubię swoją wieś, wolę mieszkać  w niej jak w mieście a ludzie wszędzie są tacy sami, lepsi, gorsi, bez względu gdzie mieszkają.

18 minut temu, Bananek napisał:

A może by tak w jednym pokoju taki tynk zostawić? 🤔 plecy byłoby gdzie drapać. 😉😀

IMG_20210203_110735.jpg

Teraz jest moda, że ściany są w różnych kolorach w pokoju lub jest widok cegły na ścianie. Także dlaczego nie. Tylko szybciej by kurz osiadał na takiej.

+2, bez wiatru, śnieg powoli topnieje.

• Like 3
Opublikowano
26 minut temu, stempos1980 napisał:

+4 błoto wszędzie.śniegu już prawie wcale nie widać.

Było na minusi to mi się lepiej współpraca z siekierą szła jak teraz przy plusie😁

Oj mi też jakoś taczki lżej chodziły po mrozie,  niż teraz w tym błocie. 🙁

Opublikowano
dsbh napisał:

Teraz jest moda, że ściany są w różnych kolorach w pokoju lub jest widok cegły na ścianie. Także dlaczego nie. Tylko szybciej by kurz osiadał na takiej.

nie no bez przesady. to młodego pokój. nie daj Panie się zaczepi, poleci na ścianę to na twarzy będzie jeden wielki strup. co do kolorów to u mnie będzie biało bo drzwi ciemne, a to jedyne okno.

Opublikowano (edytowane)

Glinka wenecka podobnie wygląda.Tak teraz się robi.Jak chcesz to pogipsuj ale ten gips higroskopijny i pleśń na nim wyłazi,niema jak tynk.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
53 minuty temu, Bananek napisał:

nie no bez przesady. to młodego pokój. nie daj Panie się zaczepi, poleci na ścianę to na twarzy będzie jeden wielki strup. co do kolorów to u mnie będzie biało bo drzwi ciemne, a to jedyne okno.

Nie będę pisała, że masz rację bo to na pewno wiesz. Ale oprócz tego gładkie są dużo praktyczniejsze. Gładka ściana, dobra farba i nie trzeba co dwa lata malować. Wystarczy ręcznikiem i letnią wodą przetrzeć i wygląda jakby wczoraj malowana. Ale ja wolę jakieś pastelowe kolory niż biały. Biały to na sufit, żeby nie wyglądało jak w kartonie. 

• Like 1
Opublikowano

+6*C śnieg już  tylko przy murach od północy został 

Opublikowano

U mnie każdy pokój 2 kolory plus sufit biały.

Tynk strukturalny cieszy pierwszy tydzień. Potem przychodzi rozum do głowy i teksty typu -  na uj mi to było😁

Śniegu mnóstwo ale jest szansa że do jutra do 10 odsłoni w wiekszej części zboża. A do 10 bo wówczas ma zacząć spadać temp.

Na noc opady deszczu

Opublikowano
Kallina86 napisał:

53 minuty temu, Bananek napisał:

Nie będę pisała, że masz rację bo to na pewno wiesz. Ale oprócz tego gładkie są dużo praktyczniejsze. Gładka ściana, dobra farba i nie trzeba co dwa lata malować. Wystarczy ręcznikiem i letnią wodą przetrzeć i wygląda jakby wczoraj malowana. Ale ja wolę jakieś pastelowe kolory niż biały. Biały to na sufit, żeby nie wyglądało jak w kartonie. 

biel jest uniwersalna. kolory już mi obrzydły. I na szczęście znakomita większość domowników jest tego samego zdania. będzie jasno i elegancko.

• Like 1
Opublikowano

+5* I woda płynie🌊🌊

Agrest napisał:

U mnie każdy pokój 2 kolory plus sufit biały.

Tynk strukturalny cieszy pierwszy tydzień. Potem przychodzi rozum do głowy i teksty typu -  na uj mi to było😁

Śniegu mnóstwo ale jest szansa że do jutra do 10 odsłoni w wiekszej części zboża. A do 10 bo wówczas ma zacząć spadać temp.

Na noc opady deszczu

U mnie też tak było że 2 kolory i sufit biały, teraz odchodzę od tego. Maluję jasny szary albo co w ten deseń, sufit nadal biały, strukturę kornik mam na przedpokojach i nie żałuję, tylko gorzej.. ale malować musi być wałek z długim włosiem. No i w strukturze bardziej kurz siada.

Opublikowano

O ten kurz chodzi. No i później kucie przy remoncie.

Opublikowano

Fajna pogoda, śnieg stopniał, chwilami dużo słońca, słaby wiaterek, +9 stopni. Pojedyncze pszczoły z uli wyszły.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v