Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, karol6130 napisał:

Do sołtysa mam bliżej, 50m to nie 50km

byś miał bliżej to bym nie proponował. :D

Opublikowano
8 minut temu, karol6130 napisał:

Wstyd się przyznać ale tak. 

Ale ja nie chce, musze paszowy robić w stodole, a w mrozie beton w betoniarce zamarznie. 

Jeszcze trzeba na wsi komuś betoniarkę z za stodoły podpieprzyć, pochowajta żebym waszej nie wziął. 

Taki bamber i betoniarki nie ma ? 

Opublikowano
20 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Od Rosji idzie, mróz i pół metra śniegu🤔

Już 10cm dodałeś. Za tydzień to już 1m się zrobi😁

Opublikowano
5 minut temu, szymon09875 napisał:

Przed świętami jakoś. A to miał być Twój?

miał i nie miał, Gruby mi mówił żebym kupował

4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Wczoraj mialem wynajęta do ciągnika. Super robota, ta mała bym sie zamachal.

80 dała radę?

Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Zaczyna wiać coraz mocniej i deszcz kropi

U mnie ma zacząć po 20 padać .

Wtorek cały pod znakiem dżdżu

Opublikowano
1 minutę temu, TheraRolnik napisał:

Karol ma własną betoniarnię za stodołą ale do kilku betoniarek nie opłaca się brudzić maszyn :D

Jeśli nie będzie wiatrów a tylko delikatny minusik w dzień to jeszcze przebiedujemy jakoś ;)

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

Wczoraj mialem wynajęta do ciągnika. Super robota, ta mała bym sie zamachal.

Drogi taki wynajem? 

U mnie mało roboty i na zwykłą. 

3 minuty temu, pafnucy napisał:

byś miał bliżej to bym nie proponował. :D

Tak czułem. 

Gdzie twój kolega z Trzebieszowa? od sylwestra go nie widziałem. 

4 minuty temu, TheraRolnik napisał:

Ja mam 1/3 tego co Ty. 

Opublikowano
2 minuty temu, karol6130 napisał:

Gdzie twój kolega z Trzebieszowa? od sylwestra go nie widziałem. 

urlop se zrobił.

Opublikowano

Daniel, dawaj bierzemy Dawida za ręce i idziemy do obory, niech się uczy chłopak, inaczej będzie całe życie pilnował bramy u Sławka:D

Opublikowano
2 minuty temu, danielhaker napisał:

Córka w domu to pewnie bramę wynieśli i do dziś szuka

Toż bramy na 1 maja się wynosi a nie na Sylwestra🤔 Chyba, że w innych częściach Polski inaczej niż u nas.

Opublikowano

@karol6130 250 zł doba

3 minuty temu, soltys48 napisał:

miał i nie miał, Gruby mi mówił żebym kupował

80 dała radę?

No szału tam nie ma, ale za te pieniądze niech jest, poduszka pod silnikiem do wymiany. 

Wcale nie zakładałem do 80ki. Forszaj nie mógł podnieść, dobrze ze odrazu podstawialismy kołki i tylko do tyłu podjeżdżał zeby wysypać. Pomagalem mu turem i tez nic. Waga konkretna.

Opublikowano (edytowane)

U nas w półpoście się bramy zdejmuje 

Edytowane przez karol6130
Opublikowano

po pasterce i wpół postu, na Józefa najczęściej. prawie zanikło.

Opublikowano

Zanikło bo prawie u każdego brama na pilota albo przesuwna. Naszą jak kiedyś ściągnęli 1 maja to dopiero w żniwa się ją znalazło w życie, 400m od domu.

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

O kim mowa????

@slawek74

3 minuty temu, szymon09875 napisał:

@karol6130 250 zł doba

No szału tam nie ma, ale za te pieniądze niech jest, poduszka pod silnikiem do wymiany. 

Wcale nie zakładałem do 80ki. Forszaj nie mógł podnieść, dobrze ze odrazu podstawialismy kołki i tylko do tyłu podjeżdżał zeby wysypać. Pomagalem mu turem i tez nic. Waga konkretna.

wiem , ogladałem go

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v