Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, HF86 napisał:

biznes to biznes. każde schronisko usypia mnóstwo zwierząt. I to zazwyczaj młodych i zdrowych. kiedyś skórka z psa czy kota na korzonki w prawie każdej chałupie była. to ostatnie czasy rozczula ludzi piesek czy kotek A nie rusza krzywda drogiego człowieka 😔 

I smalec z psa na przeziębienie 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Mam znajomego co jego dziewczyna ma styczność z fundacjami , co tam się wyprawia to głowa mała, masa wolontariuszy robi za free, pani prezes pensja 15tys , główne zajęcie to zabieranie ludziom rasowych psów z ogłoszeń gdzie pokazane są duże mioty piesków , nie ma warunków i koniec , potrzymają chwilę i sprzedają 

To jest pomysł 🤔

1 godzinę temu, Bogdan_ja napisał:

Ja bym pokazał ale zara onucy robi aferę i mi nie pozwala.... 😁😁😁😁😁😁😁Wyzywa i się nerwuje. 

Mnie też nie lubi... 

Opublikowano

ciocia z hameryki nie będzie zadowolona że dolary na zabawki wydajesz. 

Opublikowano

co to za ugory?

bierz w dzierżawę 

I czemu Cię w klatce trzymają 🤔

Opublikowano
Strongman napisał:

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

na co ? pług z niego zrobisz 🤭😁

Chodzi o szerokość rozrzucania, trzeba szybsze obroty zrobić bo żem zmienił adapter na inny tylko ze za wolno się kręci.

co za rozrzutnik masz ?

Opublikowano
11 minut temu, radekz200 napisał:

Polecam pelecik 😂

Panie, ja biedny chłop, producent zbóż a nie krezus mleczarski

Opublikowano
4 godziny temu, tomek222 napisał:

Trochę płytko myślisz, patrzysz na na to tylko przez pryzmat pryzmat prywatnego chlania wódy ale niech ci będzie...

A przez czyj pryzmat mam patrzeć? Chyba pisałem wyraźnie, że jest to z mojego punktu widzenia. Chcesz mi może powiedzieć, że Ci co nad akurat ta podwyżka rozpaczają na internetach, to widzą coś więcej niż to, że zapłacą więcej za flaszkę? Uważasz, że przejmują się wpływem tej podwyżki na sytuacja jakiegoś sektora, czy gospodarki jako całości? Bo mi się nie wydaje. Ale może to jakis mój brak wiary w ludzi przeze mnie przemawia.

Jeszcze raz potworze - nic mnie nie cieszą podwyżki, chodzi mi tylko i wyłącznie o to, że niektórzy płaczą nad ta podwyżka jakby im się świat skończył. Cała sytuacja z galopującym i cenami jest zła, drożeje masa produktów, wiele z nich jest dla ludzi ważniejsza niż alkohol. 

Chyba nie do końca się rozumiemy o co chodzi drugiej stronie.

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Panie, ja biedny chłop, producent zbóż a nie krezus mleczarski

Takich biedaków to ja znam 😂😂 a niech tylko będzie hektar do sprzedania w łódzkim to zaraz sobie przypomni gdzie skarpetę z kasa zakopał 😂😂😂

Opublikowano

Bo prawdziwy chłop na żarciu, kobiecie i zdrowiu przyoszczędzić, ale ziemię kupić musi🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v