Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

no faktycznie jest, a jeszcze powiedz co zrobione źle? za szybko koszona?

Tak za szybko. Nie masz się czym martwić, ja zebrałem za późno i trzeba będzie bydło likwidować. Tak to już jest 😲

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Qurła panowie mogę mieć problem w domu że świrusem😡

Bierz leki, ewentualnie ściągaj  amantadynę przez erecepte, spotkałem kilku znajomych każdemu pomogło. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

aż dziw, że taki jeden nic nie napisał o zabezpieczeniu ładunku....

Opublikowano
16 minut temu, radekz200 napisał:

Pana Jacka 😛

To dobrze ze Ci się podoba i nie wstydzisz się do tego przyznać 😛

A czemu miałbym się wstydzić jak ładny to mówię i już 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

aż dziw, że taki jeden nic nie napisał o zabezpieczeniu ładunku....

Co z tego, że nawet i ja napiszę jak i tak to g... da? Swego czasu to nam trochę o tym tłukli, choć nie zapomnę jednak układania PJŁ na aucie.

Opublikowano
Uziu92 napisał:

mnie i tak nikt nie pobije , 156 rozrzutników 10 tonowych w tym roku i 8szt 3.5 tonowych rozwiezione 👍 kto da więcej ?

Po uja się o gówno bić? Mi zbrzydło to gówno wolę iść do pracy i żyć jak człowiek.

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Noo, ciekawe jak mi jutro pójdzie zabezpieczenie ładunku, czy przypadkiem 10200zl nie spadnie z przyczepki na drogę

przyczepkę , na przyczepę i będzie łoki....

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Co z tego, że nawet i ja napiszę jak i tak to g... da? Swego czasu to nam trochę o tym tłukli, choć nie zapomnę jednak układania PJŁ na aucie.

niektórzy dowartościować się muszą.

Opublikowano
Przed chwilą, Piotrek1975 napisał:

Po uja się o gówno bić? Mi zbrzydło to gówno wolę iść do pracy i żyć jak człowiek.

Jakbyś nie wiedział to Uziu rozwozi popieczarkowe odpadki czy jak to się tam nazywa. A wozi po to żeby tą ziemię wzbogacić i mniej wydać na nawozy. Ziemia bez g*wna dziczeje.

1 minutę temu, pafnucy napisał:

niektórzy dowartościować się muszą.

O kim mówisz w tym momencie?

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Motor muszę że stolicy przywieźć, przyczepa dopiero w powijakach

No nie gadaj, że nie przetestujesz moto w drodze do domu. Chce Ci się męczyć z zabezpieczeniem tego? Chyba, że stojaki masz... ewentualnie brak kombinezonu. To wtedy może piździć, ale w skórze i kominie jeszcze się obleci.

Opublikowano
7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Taki sam niewolnik jesteś na etacie. Tyle że tu dają ci złudzenie wolności w postaci wolnego weekendu. A choooj z takim człowieczeństwem. Nikt mnie nie namówi. 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś nie wiedział to Uziu rozwozi popieczarkowe odpadki czy jak to się tam nazywa. A wozi po to żeby tą ziemię wzbogacić i mniej wydać na nawozy. Ziemia bez g*wna dziczeje.

O kim mówisz w tym momencie?

o takich co wiedzą lepiii.

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Taki sam niewolnik jesteś na etacie. Tyle że tu dają ci złudzenie wolności w postaci wolnego weekendu. A choooj z takim człowieczeństwem. Nikt mnie nie namówi. 

Ciekawe jak gadaliby Ci dwuetatowcy, gdyby tak ziemi brakło na drugą wypłatę 😁

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Ciekawe jak gadaliby Ci dwuetatowcy, gdyby tak ziemi brakło na drugą wypłatę 😁

Otóż właśnie to, ale jak coś w rolnictwie idzie nie tak, to ziemia beee, ale etat cacy, A jak etat marny to krzyk bo złodzieje wyzyskiwacze 🤫

Opublikowano
5 minut temu, sadownik12 napisał:

No nie gadaj, że nie przetestujesz moto w drodze do domu. Chce Ci się męczyć z zabezpieczeniem tego? Chyba, że stojaki masz... ewentualnie brak kombinezonu. To wtedy może piździć, ale w skórze i kominie jeszcze się obleci.

Juz nim jeździłem. Trochę się pogody boję. No i przebijania się przez prawie całą Warszawę, choć jutro powinno być w miarę luźno 

Kurtkę,komin, buty i rękawice mam. 

No i kask😁 

Choć może by wrzucić łachy w samochód???

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

o takich co wiedzą lepiii.

Powiem Ci tak ze swojej praktyki- to co uczyli a to co w rzeczywistości to dwie różne rzeczy. Nie można przegiąć w żadną stronę, choć jak "przegniesz" w tą "lepszą" to jeszcze pół biedy w razie "W".

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Wiesz, może jak masz pola dużo, startujesz już z jakiegoś poziomu to jeszcze. Ja sobie nie wyobrażam w tych czasach zaczynać gospodarzyć z takiego poziomu jaki miałem na początku, choć wiele się nie zmienił i z tego żyć, wolę być niewolnikiem, potem podłubać a wieczorem dychnąć. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v