Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza i nie tylko 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, DANDYS napisał:

no faktycznie jest, a jeszcze powiedz co zrobione źle? za szybko koszona?

Tak za szybko. Nie masz się czym martwić, ja zebrałem za późno i trzeba będzie bydło likwidować. Tak to już jest 😲

Opublikowano
3 godziny temu, stempos1980 napisał:

Qurła panowie mogę mieć problem w domu że świrusem😡

Bierz leki, ewentualnie ściągaj  amantadynę przez erecepte, spotkałem kilku znajomych każdemu pomogło. 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, szymon09875 napisał:

aż dziw, że taki jeden nic nie napisał o zabezpieczeniu ładunku....

Opublikowano
16 minut temu, radekz200 napisał:

Pana Jacka 😛

To dobrze ze Ci się podoba i nie wstydzisz się do tego przyznać 😛

A czemu miałbym się wstydzić jak ładny to mówię i już 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

aż dziw, że taki jeden nic nie napisał o zabezpieczeniu ładunku....

Co z tego, że nawet i ja napiszę jak i tak to g... da? Swego czasu to nam trochę o tym tłukli, choć nie zapomnę jednak układania PJŁ na aucie.

Opublikowano
Uziu92 napisał:

mnie i tak nikt nie pobije , 156 rozrzutników 10 tonowych w tym roku i 8szt 3.5 tonowych rozwiezione 👍 kto da więcej ?

Po uja się o gówno bić? Mi zbrzydło to gówno wolę iść do pracy i żyć jak człowiek.

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Noo, ciekawe jak mi jutro pójdzie zabezpieczenie ładunku, czy przypadkiem 10200zl nie spadnie z przyczepki na drogę

przyczepkę , na przyczepę i będzie łoki....

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Co z tego, że nawet i ja napiszę jak i tak to g... da? Swego czasu to nam trochę o tym tłukli, choć nie zapomnę jednak układania PJŁ na aucie.

niektórzy dowartościować się muszą.

Opublikowano
Przed chwilą, Piotrek1975 napisał:

Po uja się o gówno bić? Mi zbrzydło to gówno wolę iść do pracy i żyć jak człowiek.

Jakbyś nie wiedział to Uziu rozwozi popieczarkowe odpadki czy jak to się tam nazywa. A wozi po to żeby tą ziemię wzbogacić i mniej wydać na nawozy. Ziemia bez g*wna dziczeje.

1 minutę temu, pafnucy napisał:

niektórzy dowartościować się muszą.

O kim mówisz w tym momencie?

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Motor muszę że stolicy przywieźć, przyczepa dopiero w powijakach

No nie gadaj, że nie przetestujesz moto w drodze do domu. Chce Ci się męczyć z zabezpieczeniem tego? Chyba, że stojaki masz... ewentualnie brak kombinezonu. To wtedy może piździć, ale w skórze i kominie jeszcze się obleci.

Opublikowano
7 minut temu, Piotrek1975 napisał:

Taki sam niewolnik jesteś na etacie. Tyle że tu dają ci złudzenie wolności w postaci wolnego weekendu. A choooj z takim człowieczeństwem. Nikt mnie nie namówi. 

Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Jakbyś nie wiedział to Uziu rozwozi popieczarkowe odpadki czy jak to się tam nazywa. A wozi po to żeby tą ziemię wzbogacić i mniej wydać na nawozy. Ziemia bez g*wna dziczeje.

O kim mówisz w tym momencie?

o takich co wiedzą lepiii.

Opublikowano
Przed chwilą, danielursus3p napisał:

Taki sam niewolnik jesteś na etacie. Tyle że tu dają ci złudzenie wolności w postaci wolnego weekendu. A choooj z takim człowieczeństwem. Nikt mnie nie namówi. 

Ciekawe jak gadaliby Ci dwuetatowcy, gdyby tak ziemi brakło na drugą wypłatę 😁

Opublikowano
Przed chwilą, sadownik12 napisał:

Ciekawe jak gadaliby Ci dwuetatowcy, gdyby tak ziemi brakło na drugą wypłatę 😁

Otóż właśnie to, ale jak coś w rolnictwie idzie nie tak, to ziemia beee, ale etat cacy, A jak etat marny to krzyk bo złodzieje wyzyskiwacze 🤫

Opublikowano
5 minut temu, sadownik12 napisał:

No nie gadaj, że nie przetestujesz moto w drodze do domu. Chce Ci się męczyć z zabezpieczeniem tego? Chyba, że stojaki masz... ewentualnie brak kombinezonu. To wtedy może piździć, ale w skórze i kominie jeszcze się obleci.

Juz nim jeździłem. Trochę się pogody boję. No i przebijania się przez prawie całą Warszawę, choć jutro powinno być w miarę luźno 

Kurtkę,komin, buty i rękawice mam. 

No i kask😁 

Choć może by wrzucić łachy w samochód???

Opublikowano
Przed chwilą, pafnucy napisał:

o takich co wiedzą lepiii.

Powiem Ci tak ze swojej praktyki- to co uczyli a to co w rzeczywistości to dwie różne rzeczy. Nie można przegiąć w żadną stronę, choć jak "przegniesz" w tą "lepszą" to jeszcze pół biedy w razie "W".

4 minuty temu, danielursus3p napisał:

Wiesz, może jak masz pola dużo, startujesz już z jakiegoś poziomu to jeszcze. Ja sobie nie wyobrażam w tych czasach zaczynać gospodarzyć z takiego poziomu jaki miałem na początku, choć wiele się nie zmienił i z tego żyć, wolę być niewolnikiem, potem podłubać a wieczorem dychnąć. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v